automatski menjac pasat 5.5 2003 g problem sa rikvercom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivicav
    CBC Početnik
    • 25.08.2015
    • 3
    • su
    • pasat

automatski menjac pasat 5.5 2003 g problem sa rikvercom

Pozdrav,Imam problem sa rikvercom na automatskom menjacu. Auto je 2003. godiste, 130ks, 5-stepeni menjac tiptronic. Kada ubacim u rikverc kada je vec zagrejan nesto lupi . Ako dam malo gas izbaci iz brzine . Na ravnom putu mogu da podjem bez gasa,cim malo dam gas izbaci iz rikverca pa ponovo vrati u brzinu kada padnu obrtaji...napred ide bez problema ...presao sam vec tako nekih 3000 km ne pogorsava se stanje...problem se desio na putu za grcku na samoj granici makedonije sa grckom kada sam hteo da se parkiram (750 km od su)menjao sam ulje u medjuvremenu misleci da je to razlo...falilo je oko litra ulja i bilo je jako prljavo....pomoc ,hvala unapred...
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

jesi zamenio i sito (filter) ? vrlo lako moze da se desi da je neki solenid zacepio od nemenjanja ulja pa ne drzi pritisak.
    Last edited by zverko; 27.08.2015, 12:54.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Tiptronik je svaki danasnji aut.menjac,mozda je multitronik?...na dijagnostiku i kodove gresaka da ne lupetamo bzv...a sto je mutno bilo,skupa ce da bude opravka,verovatno majkalo kvacilo za rikverc.
      Last edited by TECA; 28.08.2015, 00:17.

Comment

• vladaomega
        CBC Senator XXL
        • 11.10.2010
        • 484
        • beograd

multitronik je na novijim modelima. to je cvt menjac I sigurno ga nema na pasatu b 5.5

Comment

• ivicav
          CBC Početnik
          • 25.08.2015
          • 3
          • su
          • pasat

Hvala na odgovorima svima

Originally posted by vladaomega View Post
          multitronik je na novijim modelima. to je cvt menjac I sigurno ga nema na pasatu b 5.5
          Nemaveze hvala na odgovorima...barem ste mi odgovorili...a vec cu da resim nekako...

Comment

• ivicav
            CBC Početnik
            • 25.08.2015
            • 3
            • su
            • pasat

jesam...zamenuo sam filter...

Comment

Working...
            X