Astra H 1.7 cdti Plivajući zamajac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markoo1992
    CBC Član
    • 20.07.2017
    • 10
    • Pancevo
    • Opel astra H 1.7cdti

Astra H 1.7 cdti Plivajući zamajac

Pozdrav svim članovima foruma.
    Imam par pitanja pa bih vas molio da mi odgovorite i udelite koji savet.

Vlasnik sam Opel astre H 1,7 CdTi 101ks - 2006 god. Auto je prešao oko 340,000 km

Majstor kod koga redovno održavam auto mi je rekao da je zamajac na autu počeo da se čuje a meni se dešava da ručica menjača nekada teže ulazi u prvu i drugu brzinu a i malo trese u Leru.Po nekad se desi da i zakrči kada ubacujem u prvu brzinu iako sam stisnuo papučicu kvačila do kraja (dešava se možda 2-3 puta mesečno). Meni je majstor rekao da može auto tako da tera još ali mene nervira.
    Pre par dana mi je žena iz kit komerca rekla da set kvačila + zamajac za moj auto iznosi ok 70,000 Din Da li je moguće da je to toliko skupo? Postoji li neka malo jeftinija varijanta ? Hvala unapred.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Plivajuci zamajac je jedan od razloga zbog kojih neki ljudi izbegavaju dizele ili pak gledaju one modele koji imaju fiksni zamajac bas zbog cene. Zovi jos 3-4 prodavnice auto delova pa se raspitaj. Cene mogu drasticno da se razlikuju. Meni su za set velikog servisa za moj auto rekli u jednoj prodavnici da kosta 42000 a u drugoj sa skf delovima 31500 sto je poprilicna razlika.
    Btw moja preporuka ti je da ako vec menjas sve to obavezno uzmes nove semeringe radilice i spojnicke osovine kao i ulje u menjacu.

Comment

• kalimero1
      CBC Senator XXL
      • 01.11.2010
      • 318
      • zagreb
      • c5

pazi kad kupuješ zamašnjak na kat.brojeve imaš više dubina i ako uzmeš krivi
      nečeš imati kvačila,kad sve promijeniš ostavi poruku pa ču ti objasniti kako
      da ga odzračiš za par sekundi i obavezno mijenjaj hidraulični drukležaj.

Comment

• markoo1992
        CBC Član
        • 20.07.2017
        • 10
        • Pancevo
        • Opel astra H 1.7cdti

Hvala vam na odgovorima.
        Naravno, pogledaću još u par prodavnica. Znate li neki pouzdan servis koji mi može nabaviti delove i zameniti? Gde ste vi nabavljali delove za vaše automobile?
        Možete li mi protumačiti ovaj oglas, nadam se da se moderatori neće ljutiti što sam postavio link oglasa: https://www.kupujemprodajem.com/Auto...8007-oglas.htm Kako je moguće da je tolika razlika za komplet i pojedinačne delove? ili je to samo neka "navlakuša" ?
        Naravno, po broju motora i šasije ja mogu bez greške odrediti koji set kvačila i plivajućeg odgovara mom autu?
        Hvala vam unapred.

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Ima neki opelov servis kod Cvetkove pijace u Beogradu koji svi zivi hvale ako ti nije daleko. Ako smem da reklamiram ja do sada imam vrlo pozitivna iskustva sa Gazela komercom kad je u pitanju nabavka delova.

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Autoservis je Opelov servis Ristić... Majstor Goran...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

ako ti je sve to skupo,mozda moze za njega konverzija na fiksni zamajac. auto je vec dosta presao,pa mozes da se posavetujes i o toj varijanti.nije velike snage i kubikaze.mozda je cak i postojao u varijanti sa obicnim kvacilom.

ne znam tacno koji treba ali na primer: https://www.kupujemprodajem.com/Auto...1419-oglas.htm

Fiksni zamajac 1.7 CDTI za Opel Astra H, Auto delovi, Motor i mehanički delovi, Zamajac, Šabac. Cena Po dogovoru - Polovni Automobili

Novi delovi Delovi: Opel Astra H 1.7CDTI Set Kvacila Zamajac VALEO, NOVO - Opel Astra H 1.7CDTI Set Kvacila Zamajac VALEO, NOVONOVO, set kvacila zamajac! Odgovara za sve Opel 1.7CDTI Z17TDH dizel motore! Odgovara za Opel Astra H 1.7CDTI dizel motore od 04-10 god. ! Opel Astra H 1.7CDT
              Last edited by zoranbg; 03.03.2020, 16:04.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
              X