audi 80 b4 amortizeri... motor...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • wolf
    CBC Član
    • 14.05.2006
    • 20
    • beograd

audi 80 b4 amortizeri... motor...

vozim audi 80 b4 1984cm3 66kw 92god...........imam par pitanja pa ako neko moze da mi pomogne
    - gde da nadjem srafove za alu felne (ali obicne ne sigurnosne)......
    - auto je malo spusten, koje amortizere da stavim na njega ja mislim da stavim bilstein gasne (uljno-gasne), mada razmisljam cak i da ga vratim na fabricki, gde je najbolje da kupim aomrtizere kako da izaberem opruge ako ga budem vracao na fabricki i ima li kakvih caka itd?????
    - motor mi malo trosi ulje (koristim mobilS polusinteticko) ali nigde ne curi, istina auto nije vozen tri godine mozda je ponekad upaljen ali verujem retkoo....da ne trosi ulje mozda na gumicama ventila ili tako nesto i ako trosi mora li da se skida glava cela ili moze preko dekla......????

hvala unapred
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Srafovi za alu felne se mogu naci vrlo cesto, cak i u obicnim prodavnicama dodatne opreme, duzi, sa odgovarajucim navojem. Otpad je takodje korisna opcija.
    Kazes da je malo spusten, i da bi menjao amortizere. Jesu amortizeri losi ili tvrdji nego sto si ocekivao pa ih zbog toga menjas.
    Na konjarniku kod okretnice buseva je bila prodavnica Bilsteina. Amortizeri a i opruge, zastitne gume, sve sto treba.
    Ako je auto stajao i skoro nikako paljen, moguce je da su karike malo zapekle, i zato troskari ulje, narocito ukoliko nije presao neku jacu kilometrazu, nisi napisao koliko. Obicno je lek skuplji (otvaranje motora) ali ima i alternative, a to je cesca zamena ulja i promenljiv tempo voznje (znaci voznja pod punim opterecenjem pa lagano, i tako u krug) ili duze distance koje ocas posla naguraju interval zamene ulja. Meni se isto desavalo, imao je potrosnju oko litar na malo preko 1000km, da bi je uspesno smanjio na oko 300gr, uz dva duza puta 2x5000km, a kombinovao sam razlicita ulja, i potrosnja je pala, nije dimio vise na kocenju sto je znacilo da je leglo kako treba.

Comment

Working...
    X