odakle prokisnjava golf II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • o-o
    CBC Početnik
    • 23.11.2007
    • 9
    • sarajevo

odakle prokisnjava golf II

Postovani suforumasi, zbog prokisnjavanja na mom glfu 2 (3 vrata) sam se uclanio na ovaj fenomenalan forum. Mislim da moje iskustvo u rjesavanju problema sa curenjem mogu pomoci onima koji imaju iste probleme.
    Jedno jutro ja sjednem u auto a iza suvozacevog sjedista 1cm vode. Nemam pojma odakle ulazi, prije 2 mjeseca sam stavio najlon ispod tapacirunga na vratima, i keder sam sa lajsnom skinuo i postavio kako treba.
    Nemoram pricati koliko me je izludilo, ali sam odlucio da cu skontati odakle curi i to rijesiti jednom zauvijek. Skinem tapacirung i vidim da se folija s donje strane odvojila (zalijepio sam je srebrenom trakom). Medjutim najvise me je brinulo odakle voda ulazi a ne to sto se najlon odlijepio. Sipao sam vodu s krova i vidio da voda ulazi izmedju kedera i stakla na suvozacevim vratima. Zarzor jedno 1mm cijelom duzinom prozora, zalijem ga sa 15 litara vode i vidim da sva voda ide u drenazne rupice i nista ne ostane u vratima ali na jednom dijelu voda curi na onu zicu s kojom se otvaraju vrata iznutra i voda na taj nacin skrece po najlonu i curi direktno na njega, pravi malik djep prije trake i na mjestima plastika koje drze tapacirung s donje strane curi direktno unutra.
    Prvo spustim staklo, odvrnem 2 sarafa (gornja) na vodilici stakla, stavim dvije sajbe od 1mm izmedju lezista i nosaca i stegnem sarafe, zalijem vodom i voda vise ne curi izmedju stakla ikedera, prozor se regularno zatvara. Medjutim kako je auto staro (1987 godiste) keder se skupio i ima na spoju razmak od 3mm. I sada jos tu ulazi voda koja ide na onu zicu za otvaranje vrata. uzmem komad najlona i zalijepim je tako da tu vodu preusmjerava u vrata tj, na onde drenazne rupice koje vodu ispusaju izvan auta. ponovo zalijem vodom i sve je ok. onda uzmem veci najlon i isjecem ga na mjere za vrata s rupama za rucke, retrovizor itd... Pogledajte sad ukoliko se drenazne rupe zacepe zbog prljavstine moze se voda opet napuniti do nivoa koji ce opet curiti na tapacirung, malo razmislim i skontam da granicnik za otvaranje vrata ima rupu koja moze biti preljev prema vani jer je prije unutrasnjeg kedera na okviru gdje nalegnu vrata. uzmem silikon i zalijepim njim najlon malo iznad visine rupe za granicnik, a ostatak najlona prema gore zalijepim srebrenom trakom. od tada je 7-8 puta padala kisa i 2 puta snijeg i nije procurilo tako da je taj problem sada rijesen. sav materijal (najlon i silikon su me kostali 3,30 KM).
    Medjutim voda vam moze ulaziti isto ako su vrata tzv. spala, to mozete ustanoviti tako sto pogledate liniju koja ide citavom duzinom auta. ako na vratima ispod brave linija nije u ravnini s ovom na zadnjem kraju automobila potrebno da jezicak odvrnete (onaj na koji se kaci brava na stoku) mislim kljucem 12 (nisam siguran) i podignete je prema gore i zategnete ponovo. to u vecini slucajeva zaustavlja curenje na kederu.

Jos jedna stvar, kada otvorim gepek poslije kise obicno mi bude mokar onaj prekrivac koji ide preko rezervne gume. pogledam malo bolje (skinem plasticni poklopac koji pokriva mehanizam od brisaca i svjetala za tablicu), i ustavnovim da mi voda ulazi kroz prostor koji je izmedju brave i lima na gepeku. Skinem brisac s mehanizmom, izvadim kucista sijalica za tablicu, skinem plastiku sa vanjske strane, izvadim bravu (vrlo se jednostavno vadi ima samo dvije kvakice plasticne, i vidim da je dihtung sav u raspadu. zalijepim dihtung silikonom, vradim bravu i sve sastavim kako je bilo i voda vise ne curi u gepek. Da pojasnim malos stvari, i kod gepeka kao i kod vrata postije drenazne rupice prema vani ali ima i jedna ispod brave koja je usmjerena tacno u gepek, cak je i prekrivac preko rez. gume malo usjecen da voda koja tu kapa ide u prostor za rezervni tocak koji takodjer ima rupicu i onda ide vani. medjutim nikako mi se nije svidjalo sto mi se natapa ta pokrivka jer je s donje strane gumena a s donje neka tkanina koja se dobro natopi. Tako ako neko ima ovakav problem moze da ga rijesi.

Trenutno bijem jos jednu bitku, pored ventilatora izmedju blatobrana i stoka vrata (jedno 12 cm od stoka prema blatobranu) poslije duze kise pojave mi se kapljice vode koje se ako kisa duze pada skupljaju ispred suvozacevog sjedista i naprave bukvalno baru. Ovih dana nemam vremena da to sve raskopam ali cim pronadjem rjesenje rado cu ga podijeliti s vama. jedno je sigurno ta voda ne ulazi kroz ventilaciju to sam vec provjerio.

Nadam se da ce ovaj post biti od koristi i molim ako neko zna odakle bi mi moglo ovo curiti naprijed da mi napise svoja iskustva.

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 513
      • Bijeljina-Beograd Medakovic

Hval ana ovako iscrpnom objasnjenju, ali jedini problem je sto se to javlja kod auta sa 3 vrata,,,,i taj najlon je zamijenjen kompletan i zalijepljen crnim silikonom za sofersajbne, sa donje strane i do visine od jedno 20 cm od donje ivice vrata,,,

Ja ipak mislim da se kod caleta voda odnekud odozdo ubacuje, ali samo da provalim odakle, zalivao sam i ja, ali ne vrijedi vrata nisu uzrocnik....

A sro se tice tog kod suvozacevog sjedista, jedino mjesto za ulaz vode je kroz ventilator tj njegov otvor, posto se on nalazi iznad nogu suvozaca prema stoku, i gore izlazi i ima zastitnu plastiku koja ima sundjer gumu ispod, to uzmi i zalijepi silikonom i mislim da ce problem biti rijesen.
      takodje moze da ako je pukla ona plastika koja je slivnik za vodu i nalazi se oko borja sasije hoce i kroz nju da se sliva na usis ventilatora.
      Inace drugo mjesto ne postoji, protivpozarni zid je hermetizovan i zaliven voskom, a slivnici odatle idu ka vani, imas plasticne ispuste na krajevima tog dijela, ,,,,vidi da oni nisu slucajno zapuseni pa da ne skuplja tu vodu

Comment

• pantalima
        CBC Početnik
        • 10.12.2010
        • 8
        • Beograd

Cao!
        Citam ovo i prepoznajem se u ovoj temi tj problemima...
        Kod mog golfa II, ima siber, koji mi stvara probleme i to ne male, cim padne kisa padne i kupanje...
        Naime citao sam za to ciscenje odvodnih cevcica i tako smo i uradili ali i dalje curi, i to bas curi na mene, ali cudno mi je to sto dok auto stoji i mozes sipati hiljade litara vode ne curi, a cim je u pokretu krene da sipa u donjem desnom uglu sibera ili ti direktno meni na glavu i rame(levo), to je pocelo pre nekoliko nedelja da se desava i uzasno nervira, a i nije bas prijatan osecaj da to pada po glavi, trebao bi to da sredim pre jeseni jer kakvo ce to
        tek veselje biti kad krenu kise jesenje...
        Hvala na svakoj pomoci..

Comment

• max_power
          CBC Član
          • 20.12.2006
          • 99
          • vrnjacka banja
          • bmw

Mozda mogu malo pomoci, boljka kod golf-a II kao i passat-a II vrlo cesto bude u sajli za otvaranje haube, voda jednostavno "podlizuje" i ulazi levo od kvacila, a onda se vrlo lako slije do iza vozacevog sedista jer odmah tu postoje dva kanala u podu. Mesto gde sajla ulazi u auto se vrlo cesto zbog starosti autra pojede, onda se mesto puni vodom, voda podlizuje, pa kroz sajlu moze uci prilicno vode narocito kada auto miruje. Pa obratite paznju ili pokvasite taj deo...probajte mozda bude da je tu.

Comment

Working...
          X