evo me napokon, ma zeza me net pa nikako da se udostojim da to rijesim.
evo upravo sam i ja ubacio tdi-ja u golfa,pa nemam ni vremena da se javim....
i potrosnja ulja po fabrickoj specifikaciji je cini mi se od 0.7-1.3l ulja na 10 000km(deset hiljada km)u normalnom rezimu voznje na otvorenom putu
e sad to moze malo da varira ako se dugo drzi na leru, ili ako se vozi u gornjim obrtajima, ali nikako ne bi smjela da predje 2l/10 000 km
to takodje zavisi i od vrste ulja, jer B5 ide ako se ne varam polusintetika, i ako se sipa sintetika 5w40, normalno je da ce vise i da trosi.
da ne dodje do zablude, kada bi trosio 1l na 1000 km, to bi bilo 10l na 10 000, pa sto bi onda i mijenjao ulje na kolima,,,,,,
evo me napokon, ma zeza me net pa nikako da se udostojim da to rijesim.
evo upravo sam i ja ubacio tdi-ja u golfa,pa nemam ni vremena da se javim....
i potrosnja ulja po fabrickoj specifikaciji je cini mi se od 0.7-1.3l ulja na 10 000km(deset hiljada km)u normalnom rezimu voznje na otvorenom putu
e sad to moze malo da varira ako se dugo drzi na leru, ili ako se vozi u gornjim obrtajima, ali nikako ne bi smjela da predje 2l/10 000 km
to takodje zavisi i od vrste ulja, jer B5 ide ako se ne varam polusintetika, i ako se sipa sintetika 5w40, normalno je da ce vise i da trosi.
da ne dodje do zablude, kada bi trosio 1l na 1000 km, to bi bilo 10l na 10 000, pa sto bi onda i mijenjao ulje na kolima,,,,,,
Na zadnjem merenju potrosio mi je 0.2l na 4000 km pa reko da pitam.
Hvala na odgovoru
zavisi koje ulje sipas.
ja sam sipao neko od 30e litar, nasuo sam 4.5 l i sad sam miran 45 000 u servisu su mi nudili razna ulja sa kojima prelazis 10 000, 15 000, 30 000 i 45 000 , mada ako ne prelazis puno km godisnje najbolje ti je da uzmes ono od 10 000, ako naspes ono od 45 000 a prelazis recimo 10 000 godisnje onda ulje gubi viskozitet.
ulje je Mobil1 ( ESP formula ) tako da kvalitet uopste ne dovodim u pitanje a i ako bude trebalo menjanje pre 45 000 computer ce se oglasiti, nego bolje ti meni pomozi za moj problem http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=27211
Ja pokusavam da ti pomognem na drugi nacin kako ne bi doslo do toga da ovde na forumu trazis drugi motor. Taj mp3 player i ostalo je smesan problem u odnosu na onaj koji ces imati ako sacekas da se kompjuter "oglasi" i zatrazi promenu ulja
Sinteticka ulja na 10000km, polusinteticka na 7500km, a minerana na 5000km i to su neki optimalni (maksimalni) intervali zamene i sve preko toga nije pozeljno.
Comment