skidanje volana na w201

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kardanko
    CBC Član
    • 22.05.2007
    • 75
    • Beograd

skidanje volana na w201

Sa cime odviti i na koju stranu imbus 10 koji drzi volan.Ovaj moj kao da je zavaren ?
  • tamburski
    CBC Senator
    • 27.09.2007
    • 210
    • PANCEVO

Pa cukni ga malo
    a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

pa najbolje imbus 10 ako imas kao nastavak na gedori. Obavezno pomocnik koji drzi volan dok ti odvrces. Nije zavaren, ali ima usut onaj plavi loctite u navoj da se ne bi sam odvrnuo, pa malo moras jace dok ne krene.

Comment

• Djux
        CBC Veteran
        • 10.08.2007
        • 133
        • Zemun

Da spomenem da dodas neku cev i sl. produzetak na imbus (zbog jaceg momenta okretanja) verujem da znas. Meni kad su skidali volan na starom W210 pr 7-8 god. u Backom Petrovcu na imbus su navukli jos neku cev od bar 50-60cm Da ne pricam kako su drzali volan

Comment

• kardanko
          CBC Član
          • 22.05.2007
          • 75
          • Beograd

Predpostavio sam da ima usuto nesto,ali nije naodmet pitati.Napravicu mu dobru polugu pa ce valjda da otpusi.Hvala na savetima

Comment

nemoj ni pokusavati imbus kljucem obicnim da ga skidas, nego samo gedorom od 1/2 cola i onaj imbus nastavak od kvalitetnog celika uzmi jer ako ostetis tu rupu za imbus obicnim imbus kljucem imaces problema

poluga (rucka od gedore) je dovoljna, a drugom rukom obavezno drzis nastavak da bude u osi sa srafom i to je to. Nije to bas sad ne znam kako stegnuto, ali naravno, nije ni predvidjeno da se skida imbus kljucem vec gedorom

I naravno otkljucan volan, da sam sebi ne polomis bravu

Comment

• kardanko
              CBC Član
              • 22.05.2007
              • 75
              • Beograd

Gedorom sam i mislio da skidam,obican imbus je slab i kratak.Nemam imbus nastavak te velicine pa cu morati da ga kupim svejedno.Imam prdstavnistvo De Walta u blizini oni imaju kavalitetne a moze se kupiti na komad sve od nastavaka Ako sa tim neodvrnem onda ....

Comment

Ma ja sam ih skidao barem 10 puta do sad...nikakav problem Mercedes je to

Comment

Working...
                X