pa najbolje imbus 10 ako imas kao nastavak na gedori. Obavezno pomocnik koji drzi volan dok ti odvrces. Nije zavaren, ali ima usut onaj plavi loctite u navoj da se ne bi sam odvrnuo, pa malo moras jace dok ne krene.
Da spomenem da dodas neku cev i sl. produzetak na imbus (zbog jaceg momenta okretanja) verujem da znas. Meni kad su skidali volan na starom W210 pr 7-8 god. u Backom Petrovcu na imbus su navukli jos neku cev od bar 50-60cm Da ne pricam kako su drzali volan
nemoj ni pokusavati imbus kljucem obicnim da ga skidas, nego samo gedorom od 1/2 cola i onaj imbus nastavak od kvalitetnog celika uzmi jer ako ostetis tu rupu za imbus obicnim imbus kljucem imaces problema
poluga (rucka od gedore) je dovoljna, a drugom rukom obavezno drzis nastavak da bude u osi sa srafom i to je to. Nije to bas sad ne znam kako stegnuto, ali naravno, nije ni predvidjeno da se skida imbus kljucem vec gedorom
I naravno otkljucan volan, da sam sebi ne polomis bravu
Gedorom sam i mislio da skidam,obican imbus je slab i kratak.Nemam imbus nastavak te velicine pa cu morati da ga kupim svejedno.Imam prdstavnistvo De Walta u blizini oni imaju kavalitetne a moze se kupiti na komad sve od nastavaka Ako sa tim neodvrnem onda ....
Comment