Amortizeri dobri, ali ko da ih nema!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Pa shta ti je tu chudno??Nikad nisi video auto sa fabrichkim 17cama?

Inache moguce je da su sholje amorta.To su ti one gume na vrhu amortizera dolaze na kosh auta.Mada chudi me da to prvo nisu pogledali...

I love my

Comment

• iwcham1979
      CBC Senator XXL
      • 17.07.2007
      • 741
      • Nis
      • Seat Altea 2.0Tdi

Hmmm, ajd da skrenem paznju na te solje!!??? Mada, s obzirom da ove 225 po ovome sto ljudi pricaju, nisu ni prinesi 195/65 po udobnosti, sta pa da ocekujem????

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Originally posted by Kanarinac
        Pa shta ti je tu chudno??Nikad nisi video auto sa fabrichkim 17cama?
        Naravno da sam video ali nisam ocekivao da je to kod bore...
        Mislio sam da su fabricke kod nje 15-16...ali nebitno u ovoj temi...
        Power of dreams !!!

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

kao prvo taj auto nema pozadi balanstanglu. drugo, 225/45-17 nije prava dimenzija za njega tj nema sanse da bora nosi tu dimenziju, ivanov karavan sa motorom iste jacine sa max full opremom nosi 195/65-15. trece, stavi dve osobe pozadi pa da vidis da li ce da lupa. ne bacaj pare na delove nego skidaj te sedamnestice. ili vracaj na fabricku dimenziju ili max 205/55-16 a ako bas moras 17 onda 215/50-17. ko ti dade tocak koji ja vozim na mom autu pa lupa a ne na tvom. on pozadi ima torziju i tacno znam koji zvuk te nervira , bukvalno ko da ni nemas amortizere tak lupa. to je zato sto on pozadi ima krutu vezu sa po jednim gumenim silent blokom doduse pozamasnim koji se toliko retko menja pa nema sanse da je on riknuo a opet lagan pozadi. zato kazem, stavi dva putnika pozadi da sede pa da vidims da nece da lupa ili ce daleko manje da se cuje taj odvratan zvuk za koji je kriva torzija u kombinaciji sa 17''/45 na relativno kratkom medjuosovinskom rastojanju.

sad bas gledam ETKU... bora ima sa 15'' 16'' i 18'' (4motion varijanta) . znaci 225/45-17 ne postoji za boru. mozda ima kao alternativa ali fabrika ne isporucuje auto sa tom dimenzijom
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

za tu snagu motora je 195/65-15 više nego dovoljna dimenzija što se tiče svih zahteva za trakcijom.

guma 225 je odgovarajuća više za auto 250+ KS a to je jako daleko od standardne Bore.

preteralo se greškom, nastale su i posledice.

rešenje je povratak na fabrički standard 195-65-15 koje se su prilagodjen konstrukciji vozila i biće sasvim ok, mada i dalje tradicionalno tvrdo kakav je jedan tipični VW.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

A ja taman poverovao da je 17" felna ishla kao "stock" na Boru sa 1,4 motorom

Pa chak je i na E46-ici standard bio 15" i 16", a oni ipak vazhe za malo "nadahnutije" shto se agresivnije vozhnje tiche, a najslabiji motor u celoj gami je imao 107 KS i skoro 1900ccm... Znachi, to sa 17'-icama kao "stock" montazhom na Bori naravno da nema veze...

Ne razumem ponekad ljude, ali stvarno. Iwcham, nemoj me previshe lichno shvatiti ali stvarno ne znam shta ochekujesh kad vozish na autu gumu 225/45 po ovim nashim kaldrmama? Na udobnu vozhnju zaboravi sa tim profilom. Pa shta ochekujesh kad chak i na autoputu imash par deonica sa tako oshtrim prelazima i prepustima da kad naletish sa 120 tachno te bubreg zaboli od udarca, tj. to mi se bash desilo pre neki dan, a ja inache trenutno vozim na balonjarama i 15". Mogu da zamislim kako je onima koji voze 17 ili 18" i nalete preko tih prelaza sa istom ili nekom vecom brzinom... Znachi prvo i osnovno je da autoput nije bezbedan za vozhnju dozvoljenom brzinom, tj ne bi bio po nekim normalnim standardima koji vazhe drugde u svetu. Ali zato za vozhnju od nepunih 100 km uredno naplate svih 350 dindzi, "naravno", za odrzhavanje tog istog autoputa

O regionalnim i magistralnim putevima tek nema ni smisla troshti rechi, shta vredi kad je recimo 80 % u redu kad na onih preostalih 20 % bez problema mozhesh da shebesh u najmanju ruku samu felnu/gumu, ako ne i neshta mnogo gore...

Sve dok se putevi po zemlji Srbiji saniraju/repariraju, nema te sile da me natera u bilo shta iznad 16", odnosno profil <55. Jednog lepog dana, kad budemo imali puteve kakve sam imao prilike da vidim po nekim inostranim zemljama, sa zadovoljstvom cu autu da "obujem" neke 17"-ice i da zauvek zaboravim na profile 185/70. 195/65, 205/60... A do tog "lepog dana" plashim se da cesh morati da se naviknesh na takva iskustva o kojima pishesh...
              http://www.bmw.tv

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Ma zverko, stock je felna, stock je guma. Ima na poklopcu rezervoara uputstvo za pumpanje za 195/65/15
                205/55/16
                225/45/17

Te dimenzije se spominju i u knjizi o autu. Na kraju, felne su Stock (fabricke) 17 za golf4/boru i zovu se Santa Monica. Pogledajte sliku u oglasu. Nista nije tu budzeno. To je fabricko!! A verujem da je mogla i Bora 1.4 ladno da se naruci sa SantaMonica 17, ili sad Golf 5 Sdi moze da bude Sportline i da ima neke 17, iako se vuce po putu ko prebijena macka.... To je dodatna oprema. I nova Skoda Octavia elegance u osnovnom paketu ima alu 15. Ali ko zeli, moze da doplati za kozni paket, alu 17.....

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

ja ne pricam napamet i rekoh ti da verovatno imana poklopcu kao alternativa ali ta alternativa nije za nase uslove pa b bilo dobro da j odbacis. drugo ta santa monica je after market felna za VWsto dokazuje slika koja pokazuje svih sest modela koji se dobijaju po zelji kupca u varijanti 15'' 16'' i 18''

probaj drugu laternativu tj 205/55-16

pardon, izvinjavam se... ima i santa monika u 17'' varijanti... sad sam pronaso . prva slika su sve 16'' a na drugoj prve dve 17'' i BBS 18''

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

felne su Stock (fabricke) 17 za golf4/boru i zovu se Santa Monica. Pogledajte sliku u oglasu. Nista nije tu budzeno. To je fabricko!! A verujem da je mogla i Bora 1.4 ladno da se naruci sa SantaMonica 17
                    ovde se brkaju neki pojmovi.

stock, podrazumeva serijski auto.
                    za VW to je 195/65-15.

fabrička OPCIJA koju kupac poželi i naruči je 16 ili 17 cola.

17 cola na serijskom autu nije fabričko stanje !

to što može da se naruči i Bora sa 1.4 ne znači da je to obaveza.

može, ti si stavio 17ice i dobio si odredjeni rezultat.

to nije uradila fabrika već si ti uradio.

ne znam zašto se sada na neki buniš što si ti odabrao to rešenje, i sada nisi zadovoljan tvojom odlukom.

to što fabrika nudi kao i 17ice ne znači da je za svaki put, svaki način upotrebe, svakog korisnika.

da pojednostavim, to je za trkanje odnosno guma namenjena za piste.

nije za puteve.

ako ti je namena udobnost onda se vrati na auto kakav je izašao sa fabričke trake, a to je 15ica.

ne postoji zamena amortizera ili drugih delova koja će promeniti činjenicu da 17ice ne odgovaraju.
                    bacićeš pare a rezultata neće biti.

@zverko je opisao razloge na izvanredan način zašto se dešava to što se dešava.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• iwcham1979
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2007
                      • 741
                      • Nis
                      • Seat Altea 2.0Tdi

Comment

• r1cer
                        CBC Senator XXL
                        • 22.01.2006
                        • 363
                        • Beograd

brick: ako auto izađe iz fabrike sa 17icama onda je to fabričko stanje ne znam što filozofiraš džabe. auto veličine golfa može da se vozi sa 225/45/17 a pritom da udobnost bude prihvatljiva, nikako da imaš osećaj da auto nema amortizere. Ti kao da voziš s klasu pa imaš neke nerealne zahteve za udobnost.

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Ma jok. Vozi Golfa pa ne zna sta je udoban auto.
                          Ko ne zna u kakvoj drzavi zivi a nije spreman da mu se odvaljuju bubrezi bolje neka gleda sta kupuje nego da nas ovde masira stvarima koje i nisu za ozbiljnu diskusiju.
                          Naletece kupac. Povoljna je cena.

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

ne radi se o tome r1cer. ova bora sigurno nije izasla iz fabrike sa 17'' felnama mada, moze da buda ako je prvi vlasnik striktno insistirao na tome ali kapiram da tamo gde se auto kupuje postoji neka osoba koja ce ti reci sta se dobija time a sta gubi. ko zna gde se bora prvobitno vozila. verovatno negde u evropi gde su ulice ko pista, ko sto covek rece, na ravnom je sve ok sve dok ne natrci na neku rupu ili bilo kakvu neravninu. generalno, to je uvek bio problem, naci kompromis izmedju estetike i udobnosti a to sigurno nije 225/45 bar ne za ovaj auto. neka proba sa drugim profilom tj malo visljom gumom, 215/50 verovatno ce biti udobniji pozadi.

Comment

• iwcham1979
                              CBC Senator XXL
                              • 17.07.2007
                              • 741
                              • Nis
                              • Seat Altea 2.0Tdi

Pa vozeno u Belgiji tako. Sada mislim da je Ok. Nisam juce imao potrebe da se vozim i proanaliziram. Nije bas koko bi bilo pozeljno, ali sta da se radi. Amortizeri stari su bili pri kraju, pa jos u kombinaciji sa ovim 17, sex!!!! Sad sa novim amortizerima je, recimo, solidno. Kad je ravno i lepo, onda gas, kad je neravno. ko po jajima, i to je to....

Comment

• r1cer
                                CBC Senator XXL
                                • 22.01.2006
                                • 363
                                • Beograd

215/50 ima za 7 mm deblji zid od 225/45 tako da ne verujem da bi to išta poboljšalo

iwcham: da li su opruge fabričke? ako je auto spušten recimo za 30 mm verovatno treba skratiti bump stops(to je ona guma kod amortizera što sprečava amortizer da se otvori previše).

Taj auto jeste tvrđi ali nikako ne bi trebalo da se osećaš kao da nema amortizera mada to jeste subjektivno.

Comment

Working...
                                X