Resio sam prijatelji da ofarbam Ladu,pa mi sad treba vasa mala pomoc.Planiram da uzmem 3litre farbe i da prefarbam Ladu sa kompresorom,pa mi vi sad recite dali je to dovoljno i u koliko slojeva bi trebao da je prefarbam???I sta bi tu jos trebalo da se uradi...inace uzimam sportsku crvenu boju.HVALA
Farbanje Lade Samare
Collapse
X
-
Originally posted by sn00pyA izvini postoje sportske i nesportske boje?
Aha ok, hvala, nisam znao...
Nisam limar i nemam nekog iskustva sa time ali kao sto ti je vec receno priprema ti je najbitnija!Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Jel farbas sam ili kako?
Ako radis sam moze dobro da ispadne ako imas laku ruku i makar malo iskustva u farbanju. Vidjao sam da ljudi bolje ofarbaju kola sami nego sto "profesionalci" rade. Sta da ti kazem, ortaku su farbali haubu i branik na Mondeu karavanu, na haubi je pored gomile nekog zrnevlja i kojecega u boji ostao i ceo ****ni komarac, a sa branika se oljustila boja posle par meseci (verovatno nije prajmer nanesen, cesta pojava kod ovdasnjih farbara, samo matiraju smirglom, odmaste i farbaju "drzi vodu itd...".
Ja ocu da uzmem nekog keca ovde kod mene pa da ga izmedju ostalog i ofarbam i prodam posle, a farbao bih ga sam, jer kod caleta u radionici ima neki kompresor i kupljen a nikad ne koriscen kit za farbanje.
Jel ima neko tips/tricks za farbanje u kucnoj varijanti? Sem da treba da bude u zatvorenom...
Zanima me, kada se boji u istu boju auta, sta je neophodno da se uradi po pitanju pripreme?
Ja sam mislio da:
-trenutnu boju (belu) komplet matiram sirnom smirglom
-sredio bih ostecenja, zagitovao, zafarbao osnovnom gde treba, poravnao - PIC,
-zastitio povrsine koje ne farbam a ne isplati se skidati ih (prednje i zadnje vetrobransko staklo, leptir stakla) farbarskom trakom,
-ocistio ceo auto sa onim pre-color sredstvom za ciscenje i odmascivanje
-i onda udario boju.
E sad, kako odredjujem koliko slojeva nanesem i koliko je dovoljno slojeva/kg boje u ovakvom slucaju? Da li nanesem jedan sloj pa cekam da se osusi pa farbam drugi ili kako???
Comment
-
-
Pa sad na starijim kolima je riskantno skidati kedere,velika je sansa da prokisnjava posle,a i ako se nema iskustva moze i soferka da pukne.Daleko od toga da za kvalitetno obavljen posao nije neophodno rasturiti ceo auto,ali ipak je to stari kec za prodaju...I preko spric kita ne ide nista vise,to je zavrsni sloj pred farbanje...FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG
Comment
-
-
Definitivno skidanje svih stakala, veoma je lako verujte mi.
Skidao sam moja kada sam zatamnjivao zadnja stakla i bukvalno je posao 5min skidanje i 5min stavljanje po staklu.
Najbitnije je da se auto matira a zatim kada se naduva spric git smirgla se ovako:
1. Ako se farba sintetikom - vodena smirgla P600
2. Ako se farba akrilom - vodena smirgla P800
3. Ako se farba metalic - vodena smirgla P1000 (neki rade i sa P800 ali...)
Ako te jos nesto interesuje piraj sogor mi je auto limar i ima iskustva i sa farbanjem i pripremom.
Pozdrav.Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Comment
-
Comment