Vratih se sa Hondom Legend iz grada po kišnom vremenu i putem prodjoh preko jedne baruštine(oveće lokve).NAkon što sam zaostavio auto i išao motati na mjestu servo mi u jednom trenutku pružao takav otpor da ga nisam mogao okrenuti na mjestu bez pomicanja vozila.Nikakva lampica na displeju mi nije svijetlila..nakon toga sam otišao napraviti još jedan krug po kvartu ali to se nije više ponovilo.Da ne fali možda ulja u servu ili je možda remen serva prokliznuo zbog toga što je remenica bila mokra?Ustvari i ne znam da li ima konusni tj pužni prijenos ili preko remena se servo veže na motor.Nešto drugo možda?
Servo.Problem ili ne?
Collapse
X
-
znalo se i meni na corsi dešavat da se servo "isključi" s vremena na vrijeme, i objasnili su mi da se to dešava kad je servo preopterečen (puno konstantnog motanja, itd). koliko sam shvatio, sam se isključi da nebi pregorio. možda je ista stvar kod tebe...
-
-
iz opisa, deluje da je uzrok voda pa proklizava kais.
da li Legend ima zastitu ispod motora, onaj lim(schutzplech) ili plastiku koja zasticuje od prskajuce vode.
ako name zastite za servo pumpu i kais onda nema druge do da obratis paznju kada vozis po vremenu kada nije suvo.
takodje, pogledaj i da nije kais olabavio (istegao se malo) ili sam po sebi ostario (uglacao se) pa lose prenosi moment/ klizi.
meni se to desavalo kada prodjem autom kroz baru /lokvu dubine 30tak cm vode posto je pumpa nisko postavljena pa se ovlazi.
ali cim se izadje iz bare posle nekoliko okretanja volana problem nestaje.
u plitkim baricama do 10tak cm vode ne bi trebalo da voda stigne do servo pumpe i kaisa (konstrukciono reseno nadam se).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
da, bar da kazu.
btw, cela prica pokazuje vaznost postojanja i naizgled dela koji je visak a svakako ima svoju korisnu ulogu.
meni smeta kada vidim onako suplje odozdo motorne prostore kada neka fabrika ustedi na par evra korisne zastite. kao neki nedovrseni proizvod.
nadam se da ces relativno lako uspeti da nadjes tu plasticnu zastitu za Hondu.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Da ne spominjem kolko je taj dio bitan za poboljšavaje aerodinamike i hlađenja motora usmjeravanjem strujanja zrakaDodje mi da ih malo preispitam da čujem što će mi reći..Ne znam više što da mislim..imaju jednu službenu Hondu legend koja je sva izudarana pa se bojim da nisu neki dijelovi sa moje preselili u njihovu
Comment
-
-
Hm tvoj problem me je podsetio na nesto sto se meni desavalo dok sam vozio Reno 21. Samo on nije imao veze sa servom iako se manifestovalo na isti nacin. U pitanju je bio propali, to jest zardjali lager na solji amortizera gde se oslanja opruga. Kad bi padala kisa, voda bi sprala uljni film sa lagera i dolazio sam u situaciju da ne mogu da smotam volan jer bi zablokirana opruga zaustavila rotaciju trapa. Ne verujem da je ovo kod tebe ali navodim kao kuriozitet. Svi majstori me slali da kupim drugu letvu, a trebalo je samo zameniti lager! (delovi i ruke 1000 dinara + 20 minuta posla...)."Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
Comment