Posto ce Bora na prodaju, kupio sam danas Semperit 205/55/16 letnje gume. Zimske sam odlozio u garazu, a posto su moje letnje krs, morao sam da kupim neke da bi auto licio na nesto. Ove Semperit sam uzeo za 120e, gume izgledaju super, ko nove su i vidi se da nije mnogo vozeno njima. Auto ne vuce i ne trese se uopste, ali se gume prilicno cuju u voznji. Bas primetno pocinje hucanje i na malim brzinama? Da li neko ima neku predstavu o cemu se radi? Imam utisak ko da vozim Buggy, i ko da imam na autu 4 traktorske gume!!!
Gume prilicno bucne. postoji li neko objasnjenje!?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Radi se o dve stvari, jednoj konkretnoj i jednoj sugestivnoj =]
Sugestivno je da si se nakon vishemesechne vozhnje na zimskim gumama navikao na manju buku koju stvaraju uzhe i mekshe zimske gume, tako da ti je nakon prelaska na letnju gumu nivo buke daleko primetniji. Stvar navike, i bar se meni uvek javljao nezavisno od tipa gume.
Druga stvar je shto se sama guma karakterishe i klasifikuje (i cenovno, izmedju ostalog) obzirom na mnoge svoje osobine u vozhnji, od kojih je jedna nivo buke koju guma stvara, odnosno to koliko remeti ugodjaj u vozhnji. U toj cenovnoj klasi, tachnije recheno u klasi Semperit guma, ne mozhesh da ochekujesh nizak nivo buke jer se radi o proizvodima iz nizheg segmenta.
Dakle, navikni se na to za josh preostalo vreme dok ce auto biti kod kod tebe...
...ili vrati zimske gume...
-
-
Jednostavno, neke gume zahvaljujući sastavu gume i pre svega profilu gazećeg sloja stvaraju veću buku od ostalih. Meni je ostala u sećanju guma marke Jokohama(zaboravio sam koji model) koju sam vozio na mom Civicu, a koja je bučala kao da su mi otišli ležajevi, što sam, ruku na srce i sam prvo pomislio.Medjutim ova guma je odlično držala pravac i bila veoma upravljiva tako da mi je bilo žao da je menjam.Kada sam prodavao auto morao sam ovo da napomenem budućem vlasniku kako ne bi bespotrebno brinuo!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
A da vratis stare ljetne i da se usutis ? Vecina Balkanaca, kada kupuje VW TDI je toliko zaokupljena svojim vjekovnim snom, da ni ne gleda na te tricarije kao sto su gume...? Ako bas upita za gume, priznaj mu 1/2 seta novih guma (Tigar) u cijeni, to ti je jos uvijek jeftinije po dzep, da mu platis 2 nove gume, umjesto sve 4....????
Comment
-
-
pogledaj godnu proizvodnje i ako je matora vidi da nije ispucala po gazecoj povrsini (obimu). meni se desavalo da se pri vecim brzinama tu gde je popucala guma shiri i onda proizvodi neke loode zvuke.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Pa sto neverovatno!? Kupce, kad gledaju auto, primetio sam, boli uvo i za Zeder, i za alarm, i za xenone, za Cd od 200e, i kad kazem da ima jos 50k km do velikog servisa, i kad kazem da sam skoro menjao filtere i ulje! Pa sam mislio ajd da ne dajem pare za nove gume. Al sam se malo zajebo, doduse!
Comment
-
Comment