pomoc oko felni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoki becejac
    CBC Član
    • 01.04.2008
    • 89
    • niš

pomoc oko felni

tresenje volana pri brzini od 100-120 km.Felne 15 gume 195/60/15 kod razlicitih vulkanizera dva puta pregledano i ustanovljeno je da su i gume a i felne u idealnom stanju, trap proveren a ono opet trese. Kazu da je moguci problem u prstenovima koji jesu original enzo ali da li su originalni za opel astru 92 pitanje je.Dajte ljudi savete iskostalo me je sve to negde oko 400 eura mislim da treba da malo prikocim pozdrav ZOKI NIS

Koliko je auto kod tebe? da nije kod prethodnog vlasnika udaran?

Comment

• Senna
      CBC Početnik
      • 23.03.2008
      • 6
      • N S

slicno

I ja sam imao isti problem sa vw bubom. Stavio sam joj alu felne 15 sa gumama 195*55. Predhodno sam morao da napravim odstojanje od 2cm od dobosa do felne. Ranije sam promenio spone, uradio optiku...
      Problem su bile presiroke i teske felne za nju sto je dovelo do propadanja lezajeva i tresenja volana. Vratio sam stare felne i uze gume 165*75 i problem je nestao. Ako imas mogucnost da samo probas sa obicnim celicnim felnama pa da vidis...
      Ta odstojanja ili prstenovi (ako su od aluminijuma posebno) znaju da prave problem.

Comment

• GORAN 0211
        CBC Član
        • 30.03.2008
        • 68
        • feketic

moze biti problem i prljavstina izmedju glavcine i prstenova.to mozes i sam pogledati bez troska
        NEZNAM MOZDA I NISAM U PRAVU

Comment

• nemanya
          CBC Veteran
          • 29.03.2008
          • 199
          • Beograd

Lezajevi ako propadnu,oni se cuju..i ne treba mu 120km/h da bi utvrdio da oni ne valjaju.

Pada mi na pamet da mozda nije dobio lose obradjene felne.
          Da mozda ima malo ovalnosti u prstenu.
          Ali to bas mora da bude tezak baksuz.

Takav kvar moze da se utvrdi komparaterom kod strugara,pa kao je to problem felna moze da se dovede u red na strugu.
          "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• GORAN 0211
            CBC Član
            • 30.03.2008
            • 68
            • feketic

ja sam imao i slucaj da budu gume problem iako su bile izbalansirane vise puta.narocito ako su stare
            NEZNAM MOZDA I NISAM U PRAVU

Comment

• Antoaster
              CBC Senator XXL
              • 07.12.2007
              • 343
              • Beograd, Voždovac

A da nema auto kardan?
              Mozda vibracije dolaze iz menjaca.
              Prstenovi ako lepo nalezu na glavcinu pa ih skines pa pogledas da li lepo ulaze u tocak, ne bi trebali da budu.
              Mozda su felne radjene.
              A mozda potice od elemenata upravljanja ili oslanjana ali to bi trebalo da se pokaze kad se trap centrira

Comment

Working...
              X