Da li neko mozda zna koja gradacija ulja ide u menjac 1.9tid motora. Saab se dobro ogradio, nigde ne moze da se nadje taj podatak.... Nacuo sam da je ulje redje 70w-80?? ali cak ni u motulu ne mogu da nadju koje je. Kaze zasticeno....
Saab 9-3 1.9 TID Ulje u menjacu
Collapse
X
-
Covek u koga imam 1000000% poverenje je sipao u njegov menjac (9000 aero) motorno ulje 5-30.
Proveri u Autosaabu cini mi se da su oni imali neka "originalna" ulja za menjaceOriginally posted by DoraBanovao me Goran
Comment
-
-
Bio sam u saab-u i rekli su da im ulje stize za 10ak dana.... Ni oni nisu mogli da mi kazu koja je gradacija jer im na ulju samo pise oznaka a ne gradacija... Znam da se retko menja ulje(nikad) ali sam ga ja vec promenio i sipao sam motul 75w-90 (hteo sam sve da izmenjam na velikom servisu) i sad sam u dilemi dal opet da ga menjam ili....???Ford Puma 1.7 16V
Saab 9-3 1.9 TID
Comment
-
-
Za 2 godine kako se ceram sa Saabom(ali ne Ivanom),
menjao sam ulje bar 4 puta.
NIKADA nisam uspeo da saznam gradaciju tog chuvenog SAAB menjackog ulja.
U Nemachkoj mi neko lik reche da je to klasichno motorno full sintetik ulje.
Mozda je to tachno,ali da ne bi dolazio u situaciju kao ja, da menjas menjace
3 puta u mesec dana, "jeftinije" je da se izvalis tih 2500din za litar (treba ti 1,9l) i uzivaj.
To ulje sam placao u D oko 24e,pa ti je cena tu negde.
Tachno je da na pakovanju NIGDE ne pishe gradacija,NAMERNO,da bi kupovali SAMO njihovo
Shta reci...barabe su to
A shto je najvaznije a kod nas se ne praktikuje...MORA DA SE MENJA SVAKE 2 GODINE!!!
I ne samo menjachko, vec i servo za volan, pa u kochionom sistemu...
Nikakvo dolivanje ili meshanje ulja,SAMO ORIGINALNO i ne brini.
Mozda ces sa nekim drugim ushtedeti ukupno 10e,ali je to smeshna razlika za "mir u kuchi".
Kada bi se postovala ta zapadna pravila,ne bi ni dolazili u situaciju da imamo problema kao sto i imamo,
jer dripci od pojedinih majstora NAMERNO nece to da kazu da bi im dolazio svakih mesec dana da te ljushte
Ja se drzim nemachke devize NUR ORIGINAL DAS ORIGINAL...
Pazi,moze svashta da se kombinuje itd,itd, svi imaju neke leve teorije,
ali mora da se shvati da SAAB nije trabakula kao GOLF ili KADET, da bi mu turio prvo sto padne pod ruku..
Jbg, takve su chinjenice, ja sam se zahebo sa MOBIL uljem, i nikad me vishe nece
nagovoriti na taj jeres kunem se pred svima.Saab 9-5 Aero..........
Nissan Primera 2.0 SLX.....
Punto2 HLX 16v.......
GO GO GO...Mega Team Racers
Comment
-
-
prema haynes prirucniku za servis i odrzavanje:
modeli do 1997 godine: mineralno motorno ulje prema specifikaciji API SF/CC, SF/CD, viskozitet 10W30 ili 10W40..
modeli od 1997: samo saab sinteticko ulje za mjenjac (nema nikakvih specifikacija... kao sto je rekao saabpower neko saab specijalno ulje, ostalo tajna.... sigurno iz razloga da bi mogao samo da kupujes od ovlascenih saab dilera..)
kao sto su ti svi savjetovali samo u saab servisu i originalno saab ulje...JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
Comment