Skoro sam kupio auto a nikad nisam imao Saab-a tako da je ovo za mene totalna nepoznanica. Auto je 2002god, 250ks, manuelni menjac. Zanima me mnogo toga. Auto je u dobrom stanju, imam da zamenim neke silene nekog rama motora i mislim da mu malo curi ulje na semeningu radilice (mada nisam siguran da je tu). Ovde na sajtu sam se upoznao sa problemom ovih motora i vec imam u planu da skinem karter, operm ga, ocistim sito pumpe ulja i izbusim koju rupu, i zamenim sistem iberture ako bude potrebe jer neznam da li je zamenjen a trenutno nisam kuci da to proverim
. Uz to planiram i da mu odradim potrebne servise. E sad zanima me:
-na koliko km se rade veliki i mali servisi i sta sve podrazumevaju?
-da li ovi motori zahtevaju neko posebno motorno ulje (mada sam vec planirao Eneos 0w50)?
-koje ulje ide u menjac, video sam da se spominje na forumu mtf 0063?
-citao sam nekoliko DIY oko skidanja i ciscenja kartera i negde se spominje neko busenje rupa prilikom skidanja ali ne za svaki model pa me zanima da li to i kod mene treba da se radi (da napomenem da ovo ne planiram ja da radim vec majstor ali bi voleo da znam)
-znam da nema dihtunga izmadju kartera i bloka vec ide diht masa. Da li treba neka posebna i koja?
-koja rashladna tecnost je predvidjena za ovaj motor
-da li je predvidjena zamena jos nekih fluida (kociono ulje, srvo ulje)
Mozda mnogo trazim ali nadam se da ce mi neko odgovoriti na ova pitanja, prvenstveno Boost posto vidim da je doktor za Saab-ove.

-na koliko km se rade veliki i mali servisi i sta sve podrazumevaju?
-da li ovi motori zahtevaju neko posebno motorno ulje (mada sam vec planirao Eneos 0w50)?
-koje ulje ide u menjac, video sam da se spominje na forumu mtf 0063?
-citao sam nekoliko DIY oko skidanja i ciscenja kartera i negde se spominje neko busenje rupa prilikom skidanja ali ne za svaki model pa me zanima da li to i kod mene treba da se radi (da napomenem da ovo ne planiram ja da radim vec majstor ali bi voleo da znam)
-znam da nema dihtunga izmadju kartera i bloka vec ide diht masa. Da li treba neka posebna i koja?
-koja rashladna tecnost je predvidjena za ovaj motor
-da li je predvidjena zamena jos nekih fluida (kociono ulje, srvo ulje)
Mozda mnogo trazim ali nadam se da ce mi neko odgovoriti na ova pitanja, prvenstveno Boost posto vidim da je doktor za Saab-ove.
Comment