Trebao bi mi neko da mi odradi štelovanje i eventualnu reparaciju karburatora. Ne treba mi neki moderan servis u kome će da ga gledaju tri dana i da na kraju ništa ne urade, već neko ko radi sa bajatim karbovima. Da li znate za nekog?
Reparacija karburatora
Collapse
X
-
Reparacija karburatora
In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...Tags: None
-
-
Kupi lamda sondu za 30 e na Bubanj potoku i maticu za 60 din u koju ces da usrafis sondu , izbusis rupu u cevi auspuha sto blize izduvnoj granu, zavari maticu , uvrnes sondu , spojis je sa unimerom i citas napon . < 0.45 v siromasna smesa , 0.45 idealna , >0.45 V bogata . Ovo je samo ukratko receno , objasnjenje je poduze . Otvoris karburator , na njemu ima osnovnu diznu , vazdusni korektor , diznu pumpice za gorivo i ler diznu i tako za svako grlo . E sad na netu pogledas sta koje dizna i u kom opsegu radi , provozas auto u razlicitim rezimima rada i to sa jos nekim da cita napon koji pokazuje sonda i onda znas gde je smesa siromasna a gde je prebogata . Onda malo cackas oko dizni , nabavis negde set malo vecis ili manjih ili naprosto razbusujes dizne ili ih popunis kalajem pa ih razbusis namanju rupu ... Potrosis jedno 10 l goriva na probe i dobices veoma dobar rezultat . Ja sam tako uradio sa mojim dvogrlim karburatorom za s7 . Nikada ne bi uspeo da ga tako podesim da nije bilo sonde . Radi veoma mirno i povlaci na dodir gasa , progresivno vuce pri otvaranju pedale a WOT je prica za sebe , auto polece ...
Ovo ti je samo ukratko...zivi , Franjo je ziv !!!
-
-
Našao sam ovde http://kamil.mojadresar.com/ čoveka koji pravi dihtunge i membrane za sve moguće i nemoguće karburatore, i cene su nekih smešnih 300-400 za ceo set dihtunga i membrana. Radi i reparaciju korektora sauha.
Samo ne znam gde da nabavim dizne ovde kod nas. U pitanju je FoMoCo, ne Solex.
In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...
Comment
-
-
Originally posted by VanKupi lamda sondu za 30 e na Bubanj potoku i maticu za 60 din u koju ces da usrafis sondu , izbusis rupu u cevi auspuha sto blize izduvnoj granu, zavari maticu , uvrnes sondu , spojis je sa unimerom i citas napon . < 0.45 v siromasna smesa , 0.45 idealna , >0.45 V bogata . Ovo je samo ukratko receno , objasnjenje je poduze . Otvoris karburator , na njemu ima osnovnu diznu , vazdusni korektor , diznu pumpice za gorivo i ler diznu i tako za svako grlo . E sad na netu pogledas sta koje dizna i u kom opsegu radi , provozas auto u razlicitim rezimima rada i to sa jos nekim da cita napon koji pokazuje sonda i onda znas gde je smesa siromasna a gde je prebogata . Onda malo cackas oko dizni , nabavis negde set malo vecis ili manjih ili naprosto razbusujes dizne ili ih popunis kalajem pa ih razbusis namanju rupu ... Potrosis jedno 10 l goriva na probe i dobices veoma dobar rezultat . Ja sam tako uradio sa mojim dvogrlim karburatorom za s7 . Nikada ne bi uspeo da ga tako podesim da nije bilo sonde . Radi veoma mirno i povlaci na dodir gasa , progresivno vuce pri otvaranju pedale a WOT je prica za sebe , auto polece ...
Ovo ti je samo ukratko
Jel može malo više podataka o lambda sondi?
Dali može biti od bilo kojeg auta? Rabljena ili nova?
Kak spojiti unimer da pokazuje napon na sondi s obzirom da koliko ja znam na nju ide samo jedna žica? Plus na sondu, minus na masu? Dali sonda proizvodi napon pa njega treba mjeriti?
Comment
-
-
Sonda pravi napon . Treba joj odredjeni vremenski period da se zagreje ( par munuta ) . Daje napon od +0.45 v kada je idealno ( stohiometrisko sagorevanje ) . Niza vrednos je siromasna smesa , visa vrednost je bogata . Sonde mogu biti sa grejacem ili bez , ali to nije bitno sve rade isto . Ovo se odnosi na uskopojasne sonde koje mogu da citaju vrednosti bliske stohiometriskom npr. od 13:1 ( 14.7:1 je idealno ) do 16:1 .
Cilj je odabirom dizni ( za svesu , glave vizne , korektora za vazduh i dizne pumpice za ubrzanje ) namesti sto je optimalnije sagorevanje u skoro svim rezimima obrtaja . Posao zahteva stalno otvaranje karburatora i skudanje dizni radi razbusivanja ili smanjivanja ( zalemi se rupa pa se razbusi manjom burgijom ) .
Ja sam gledao da mi auto na uzbrdici kako dodajem gas ne bude sa " siromasnom " smesom i da na ravnom sa pod malim gasom bude oko 0.45 v .
Postupak zahteva poznavanje pricipa rada karburatora ( kada koja dizna utice na rad ) .
Ja sam svoju sondu platio 35 e novu . + na jedan kraj sonde a drugi na masu , je grejac sonde ( bele zice ) . Druge dve ( siva i crna ) su zice izmedju kojih proveravas napon . Nemoj nikako da spojis ommetar na njih i da im proveravas otpor , unistices lambda sondu ....zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
Comment