FIAT 850 Sport Coupe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • luci
    CBC Senator XXL
    • 13.03.2006
    • 1103
    • odzaci

FIAT 850 Sport Coupe

e da se pohvalim, stric je konacno pazario doticni auto... slike cu okaciti za koji dan... posto registracija vazi do kraja meseca, odluceno je da se vozikamo dok jos mozemo, a krajem avgusta ili pocetkom septembra se krece sa radovima... pre kupovine je detaljno pregledan od strane limara i kupljen kad je on dao zeleno svetlo tako da mislim da nece imati previse tezak zadatak... mehanicar je takodje dogovoren...

plan je da se radi potpuna restauracija do originala, ali posto je to ipak auto star 40 godina potrtebni su neki delovi, naj urgentnije je volan... na njemu je plasticni koji je ispucao na nekoliko mesta i nema mu spasa znaci trazi se ili originalni plastici u dobrom stanju ili drveni, ili u krajnjoj liniji neko ko ume da na postojecu armaturu namesti drvo ako je to uopste moguce... takodje je potreban kokpit kompletan, posto je ovaj ispucao od sunca... ni kontrolna tabla ne radi, ali to cu odneti elektricaru da pregleda pre nego sto potrazim drugu...

to je to za sad, tema postoji da se redovno dopunjava... a svima bi bio zahvalan na korisnim linkovima, i tipovima za nabavku delova, takodje posto imam dosta delova rezerve mozemo da se dogovorimo i oko neke razmene ako jos neko radi nesto slicno...
  • TheWickerMan
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2007
    • 791
    • DE
    • AR Giulietta TCT

Brate,svaka cast na kupovini,tj.kupovini tvog strica,uzeo je po meni najbolji auto za restauraciju...
    Ako te zanima,pusti mi mail na pp,imam nesto dokumentacije i slika o njmu...

EDIT1: ne rece koje je godiste i koja serija?
    EDIT2:Evo ti malo linkova,nadjih kod mene na kompu,ostalo dok sam jurio sebi jednog...

Ottoemezzo Club Italia | Fiat 850 | Gruppo dedicato a tutti i possessori, appassionati e simpatizzanti della Fiat 850 in ogni versione modello e allestimento.

Comment

• Karadzic
      CBC Član
      • 05.08.2008
      • 27
      • GM

Onaj lik sto ima Triumph je rasturio dva 850 sport coupea i videh negde tablu u onom lomu

Comment

• luci
        CBC Senator XXL
        • 13.03.2006
        • 1103
        • odzaci

ajde molim te vidi u kakvom je stanju i koliko bi je covek cenio, vidi sta jos ima od delova ili mi daj broj da se cujem sa covekom

@thewickerman

ovi linkovi su svi na italijanskom ili holandskom ili nemackom a ja nazalosta ne govorim ni jedan od doticnih jezika, liknovi na egleskom mi najvise odgovaraju,

takodje mi trebaju sifre boja, ja sam negde nasao neki engleski sajt gde je to postojalo, ali ne znam koji je

Comment

• luci
          CBC Senator XXL
          • 13.03.2006
          • 1103
          • odzaci

posto sam danas dobio kritiku za nepostojanje slika... evo da i to ispravimo

e sad na slikama se vidi da je auto maskirne boje u nijansama plave... imam jos slika posto sam poceo sa rasturanjem, ali mi aparat nije kuci, nabacicu i to ovuh dana... ozbiljne trulezi ima samo na jednom mestu, i sa tim ce biti interesantan sport, ostalo je manje vise zapusteno, ali solidno... ali sad tek krecem u znacajnije pohode....

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Auuuu, skroz lep primerak sa brdom potencijala! Samo napred i dobro je shto je josh malo istorije spasheno!

Srecno i samo laganica!

P.S. Za probleme sa nepristupachnom rdjom, pogledaj program od Wurth-a imaju neki antikorozivni prajmer koji konvertuje rdju i zaustavlja totalno dotichni proces - odlichna stvar (1l oko 50 eur)!
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• luci
              CBC Senator XXL
              • 13.03.2006
              • 1103
              • odzaci

enterijer je ocerupan, kroz pod se providi, iznenadio bi se da je suprotno... od sedista mogu da se upotrebe samo metalni ramovi, ostalo sve mora novo... ali za to ima vremena... provalio sam da je auto originalno bio crven, a zadnji vezni lim je na njemu sa nekog zutog auta, sve u svemu kad bi mogao da prica, ispricao bi zanimljive price.... radovi staju na neko vreme, stric ide na more, pa posle toga nastavljamo...

uzecu aparat od njega pa cu postaviti slike auta posle radova...

e ajde malo da pitam za misljenja, nemam ideju cime da presvucem pod, on je dole imao gumene patosnice kao nov, ali mislim da je to nemoguce naci, a nigde na engleskom govornom podrucju nisam uspeo da nadjem da neko pravi kopije... sa njegasam skinuo one neke kafanske tepihe i siguran sam da to nije opcija.... sta vi mislite...

Comment

• TheWickerMan
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2007
                • 791
                • DE
                • AR Giulietta TCT

Ne izgleda lose...
                A dve najcesce boje su bile cvena i zuta,zbog toga ti je i zut vezni lim...
                EDIT: Ja zaboravio da ti pustim na mail sve od njega,evo saljem....

Comment

• Milorad90
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2007
                  • 975
                  • Beograd

Ovo mi deluje kao dobar primerak,koliko ima rdje?

Iako sam mlad i nisam se nikad vozio u ovom autu,velika mi je zelja da ga imam.To je auto koji ima dusu i posle 30 godina on je i dalje lep sto se ne bi moglo reci za neke ribe tog godista .

Molim te kaci slike detaljno sve sto se radi.

Comment

• luci
                    CBC Senator XXL
                    • 13.03.2006
                    • 1103
                    • odzaci

naravno da cu kaciti slike... ja sam ga malo vozio, iako nije ni motor dobar ni volan precozan kao sto bi trebalo i menjac nije imao ulja, osecaj je fenomenalan.... ali misllim da ce auto biti i prilicno zabavan za voznju kad se sredi...

rdje ima povrsineske na par mesta a hauba mislim da ce morati nova posto je dosta losa, pod se providi i sredjivan je nekoliko puta tako sto je na rdju varen lim i to je upropasceno, morace da se sredjuje, i jos na jednom ili dva mesta se vidi kroz lim, ali nije mnogo, moci ce da se sredi... slikao sam sve, okacicu slike kad uzmem aparat za koji dan...

Comment

• Superbird
                      CBC Senator XXL
                      • 06.02.2006
                      • 384
                      • Sabac ---> Novi Sad
                      • Audi 100 Typ 43

Originally posted by Milorad90
                      Ovo mi deluje kao dobar primerak,koliko ima rdje?

Iako sam mlad i nisam se nikad vozio u ovom autu,velika mi je zelja da ga imam.To je auto koji ima dusu i posle 30 godina on je i dalje lep sto se ne bi moglo reci za neke ribe tog godista .

Molim te kaci slike detaljno sve sto se radi.

40 godina, batice, 40

Sad, ako ti gledas ribe medju tim od 40 godina, onda jbg... ja se i dalje drzim ovih iz vremena Meksiko-plave...

@luci: Cestitam matori! Naravno, ocekujem da ces me provozati jedan krug po Odzacima po zavrsetku radova

Comment

• luci
                        CBC Senator XXL
                        • 13.03.2006
                        • 1103
                        • odzaci

da si navratio mogli smo se provozati i pre pocetka malo, bio je registrovan do kraja avgusta... a voznja svakako kad bude gotov...

e ako naletis u sabcu na nekog na odpadu vidi sta ima od delova to mi je uvek potrebno, moze i ceo auto za cerupanje ako je jeftin...

Comment

• dekiabarth
                          CBC Član
                          • 02.02.2006
                          • 23
                          • Beograd

@ luci, Tek sam sad video da si uzeo auto i cestitke na tome. Interesuje me jel si taj auto kupio na Ubu? Ako jeste onda sam imao priliku da ga i uzivo vidim nekoliko puta. U svakom slucaju sretno sredjivanje i ako ti treba neki savet slobodno pitaj.

Jedna ispravka, taj auto originalno nikada nije imao patosnice preko lima vec itison / tepih sa ojacanim dnom ( ne znam kako se to zove ). Ja sam auto kupio od prvog vlasnika sa 100% originalnim enterijerom/exterijerom tako da mi je to pomoglo da se malo vise upoznam kako je on izgledao kada je bio nov.

p.s Ja moj jos uvek sredjujem, sporo ide najvise zbog nedostatka vremena ali je gotovo zavrsen. Ostalo je samo da se sve vrati na svoje mesto.

Comment

• luci
                            CBC Senator XXL
                            • 13.03.2006
                            • 1103
                            • odzaci

@dekiabarth..

e jel ti jos uvek imas taj tepih, cisto da jednom prilikom vidim kako izgleda da vidi sta cu ja sa tim..... mozes i da ga slikas pa da mi posaljes slike....

inace jeste na Ubu je kupljen auto.... ajde mi reci sta mislis o njemu, svako je vec u garazi....

Comment

• nidza
                              CBC Senator XXL
                              • 16.04.2008
                              • 496
                              • nbgd

Kad ga središ dođi kod mene na jedan ozbiljan foto sešn, pa da napravimo uspomenu kakvu takav auto zaslužuje.
                              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

Working...
                              X