To je Alfa kojoj je posveceno najmanje paznje pri izradi, tako da svi ostali mogu samo da se pokriju usima!
Alfa Romeo Montreal - "Drumski razbojnik"
Collapse
X
-
-
pa i nije bas tako, pravila se kod bertonea, rucno, polako i detaljno, karoserija je svaka odlicno zasticena od rdje, sto ostale alfe tog perioda nisu imale, mala serija napravljenih automobila omogucava da se svakom posveti paznja.
e sad, najmanje paznje je posveceno marketingu i promovisanju montreala, razvoju pred proizvodnju, testiranju i jedinstvenosti sklopova, to je druga prica i krivica same fabrike i uprave...
Comment
-
-
Interesatno je da najveci broj Montreala i dalje ziv bas zbog odlicne izrade, ali s druge strane retko koji je u mint condition zbog nedostupnosti delova. Restauracija traje jako dugo, a cena Montreala danas ne opravdava toliki trud i zbog toga nije posebno trazen na trzistu klasika. Zbog toga moze da se nabavi po relativno pristupacnoj ceni.
Ja sam gledao film jako davno...
Comment
-
-
-
Vec sam ti rekao da nemas osecaj za filing, da ne citiram Draganinu cuvenu recenicu
Nemoj da ides u off.
Comment
-
-
jedna od prvih "nicim izazvanih" (sem seksom) jurnjava po krivudavom putu tipa: muskarac smeker u jednom superautomobilu vs. opaka ribetina u drugom. mnogo kasnije je snimljen Basic instict, setite se Daglasa jr i Sharon Stone u slicnoj trci... a bilo ih je i sa Rodger Moore-om u 007 (sa aston martinom) vs. neka tadasnja lepotica...
tri skoro identicne scene
@Sasha: "potejto, potejto" je najpoznatija onomatopeja V2 motora starog harli devidsona, tako ga je bilo najlakse opisati... zapanjio sam se kako moze i na ovaj V8 da se primeni! krompir motor
***obozavam Montreal. ima jos malo do nove godine, setice se mene Deda Mraz na kraju, siguran sam...
.
Comment
-
-
@ dekideki
Ne zaboravi da je deda mraz amerikanac, stvoren od strane ujka sema i obucen u dres koka kole...
ako te cuje da nesto pricas o stubovima nase kulture, ne da neces dobiti montreal nego ces se vrlo neprijatno iznenaditi kad otkuca ponoc...
ali da ne idemo u off, vratimo se jednoj od najlepsih alfi ikad...
Da li postoji sansa da neko ko je iz hrvatske a obitava na ovom forumu, baci slike one iz zg?
Taj auto je dosa nov u sfrj i do sada je promenio sam dva vlasnika, tako sam bar cuo...
Montreal V8
http://www.auto-innovations.com/site/im ... ur2p02.jpg
tabla je trebala da bude daleko bolja
Bertoneova fabrika ( pre 1973 )
Fiat Dino Coupe i Montreal na ( prakticno istoj liniji )...
Comment
-
-
Sta ovo treba da znaci?
Niki burago????http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6
Comment
-
Comment