VW

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sasha
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 4126
    • Novi Sad

Naslednik, Golf ?dvojka? se pojavio 1983. godine, a neka nikog ne buni činjenica da se kod nas voze i Golfovi prve generacije godišta 1984. i 1985. jer se u Vogošći on duže proizvodio nego u matičnom Wolfsburgu.

Vreme prolazi pa smo tako stigli i do aktuelne pete generacije Golfa, koja se sada nudi na tržištu. Svaka generacija je pun pogodak, veliki uspeh na tržištu i pravi bestseler. Treba samo pogledati top listu prodaje u Nemačkoj, na najvećem evropskom tržištu, da bi se videlo koliko je Golf zapravo neprikosnoven. Bez obzira o kojoj generaciji se radi, prvo mesto je praktično zagarantovano za automobil iz Wolfsburga. Ne čudi što se donja srednja klasa u Nemačkoj zove i Golf klasa. Bez ikakve sumnje možemo reći da je Golf dostojan naslednik legendarne Bube.

Jedini je problem, što se naše učešće u priči zvanoj Golf završava sa drugom generacijom ovog automobila. Trojka i četvorka su retki gosti naših puteva, a na žalost, slabe su šanse da peta generacija ovog modela bilo šta promeni na tom planu. Odnos između 15.000 evra, koliko košta osnovna verzija novog Golfa, i naših plata je previše negativan.

Zato, ako vam neko ponudi dobro očuvani primerak Golfa prve generacije, ne oklevajte. Kupite ga, dobićete ne samo kvalitetan i pouzdan automobil, već i podsećanje na neka lepša vremena kada je kod nas VW Golf bio neka vrsta nacionalnog automobila.

Što se cena tiče, da napomenemo da se cene za registrovani primerak, u zavisnosti od stanja vozila, kreću između 500 i 2.000 evra. Kabrio i super očuvane GTI verzije, naravno, mogu biti i znatno skuplje.

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• isnogood
      CBC Član
      • 03.04.2007
      • 38
      • Beograd

Samo zelim da kazem: pogledaj moj avatar!
      Old, ugly, slow...? But its mine! VW Type2 T1.

Comment

• isnogood
        CBC Član
        • 03.04.2007
        • 38
        • Beograd

S leva na desno, prvi red:
        Type 2 T1a (Barndoor), Type 2 T1b
        Type 2 T2a (dosta slicnih detalja kao T1b) Type 2 T2b
        Old, ugly, slow...? But its mine! VW Type2 T1.

Comment

• luci
          CBC Senator XXL
          • 13.03.2006
          • 1103
          • odzaci

to je meni skroz gotivan kombi, a resio sam da jednog dana kupim jednu bubu da je sredim i poklonim devojci....

Comment

Moje prvo vozilo je bila Buba...

Ovih dana treba da postavimo BiXenone na primerak u koji je ulozeno oko 8.000 evra.

Bice slika te Bube...

Comment

• IvanBG
              CBC Početnik
              • 01.12.2009
              • 2
              • Beograd

Re: VW

Šteta je što tu Bubu nismo nikad videli...

Ovde je još jedan ponosni vlasnik ovog oldtimera, pa mi žao da ova tema propada...

Comment

Working...
              X