Alfa 6 / 2,5 / 1979 - 1987 / 6372 primjerka proizvedena, od kojih 1206 sa katalizatorom
tipo vettura: 119A; motore tipo : AR01913
( tipo vettura: 119AI - s automatskim mjenjacem ZF )
motore: cilinri 6 a V ( 60`) ccm 2492; promjer cil. 88,00mm; hod 68,30mm
odnos kompresije 9:1 / 158 ks
karburatori Dell`Orto FRPA40 / 6 x jednostruki vertikalni
Alfa 6 / 2,0 / 1983 - 1986 / 1771 primjeraka proizvedeno
tipo vettura: 119A3; motore tipo AR01932
motore: cilindri 6 a V ( 60`) ccm 1996; promjer cil. 80,00mm; hod 66,20mm
odnos kompresije 9:1 / 135 ks
karburatori Dell`Orto FRPA40 / 6 x jednostruki vertikalni
Alfa 6 / 2,5i Quadrifoglio Oro / 1983 - 1986 / 1168 primjeraka proizvedeno, oko 100 sa katalizatorom
tipo vettura: 119AA; motore tipo AR01928
jedina bitna razlika je upotreba elektronskog ubrizgavanja Bosch L-Jetronic umjesto karburatora
Alfa 6 / 2,5 turbodiesel 5 / 1983 - 1987 / 2977 primjeraka proizvedeno
tipo vettura: 119A2; motor tip: VM 5HT / 2,5
ccm 2494ccm; linijski; promjer cil. 88,00mm; hod 82,00mm
odnos kompresije 22:1 / 105 ks
@ Gruja - motor 4 cilindra nije bio tvornicki ugradjivan, vrlo lako da ga je neko utrpao kasnije.
ono sto je nama ( mnogima, a meni svakako ) sad najinteresantnije, to je da motor V6 ( 3.0 npr.) uz upotrebu kartera, uljne pumpe, zamasnjaka, kvacila i mjenjaca od benzinske Alfe 6 ide u 105/115 saraf na saraf !
a pred 15-stak godina nailazio sam na njih po otpadima u Italiji....
Nisam do sad znao da alfa 6 ima takav sistem prenosa sa de dionom bez menjaca pozadi i mogu vam reci da mi se ova kombinacija vise svidja zato sto predpostavljam da mu je menjac za klasu bolji i precizniji od Transaxle-a?
Cudi me da ovaj auto nije imao nekog veceg zapazanja?,dosta lici na staru verziju BMW-a Serije 5 koji je imao mnogo vise uspeha od nase alfe!
Stvarno sam se odusevio,skroz sam zaboravio na ovaj auto koji ima tako lepe ostre linije i odaje utisak kvaliteta,udobnosti i elegancije!
podatke sam 'kopao' po netu i u principu ih malo nasao....
Za podatke o motorima se vise ne secam sajta sa kog sam skinuo, moguce da su tamo zgresili pa napisali 2.0 sa 4 cil., a mozda sam i ja po automatizmu zakljucio da je 4 cilindra... jbg, davno bese pa se ne secam...
Hvala za dopunu informacija!!!
Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
nista cudno za greske na netu....ima ih.
i kod knjga je slicno. ja sam skupio stvarno razlicitih, od tvornickih kataloga iz perioda, do raznih knjiga pisanih kasnije. od ovih pisanih kasnije, pola su slikovnice, ili sa mnogim greskama. u drugoj polovici ima stvarno vrhunskih knjiga, s perfektnim tvornickim ili tunerskim podatcima.
svagdje sam ih nabavljao....po talijanskim sajmovima, tamo ima na prodaju novih, ali i knjizarskih antikvarijata, ili narudzbama, na razne strane....
a cesto je to bilo ovako: zove me prijatelj iz CH ili I i kaze: "ja sam u knjizari, drzim u ruci knjigu o alfama, ( mnoge novije su bile zapakovane u najlon, i nije ih bilo moguce prelistati bez kupovine ) knjiga se zove >.............< neznam dal valja, sto da radim? " moj odgovor je bio uvijek "kupuj, ja riskiram". i nikad mi nije bilo zao, pa ni kad je ispalo da je slikovnica.
kad se odvoji smece, podatci u onim PRAVIMA su neprocijenjivi.
bilo tko, ako treba kakve podatke, samo neka upita, pomocicu, odgovoricu, bilo iz literature bilo iz iskustva.
Comment