Fiat topolino 500a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Fiat topolino 500a

Znaci to je fiat iz 1940 godine... Kod mene u porodici je vec preko 25 godina.. . Kako vreme leti A kao dete sam ga strugao umesto cale u park da me vodi

U principu je kompletan... Samo treba da mu turim glavni kocioni cilindar... Mrzi me. Ali kako to ide... dok smo ga sklopili, opet treba da se farba
    Nijednom ljudi nisu propustili priliku ako je stajao na parkingu da ga udaraju, sutiraju, grebu, gurkaju... To nam je valjda u krvi ili je on toliko mali pa ga ni ne primecuju, ne znam

Slobodan pad goriva (nema pumpu)
    Termosifonsko hladjenje motora (nema pumpu)
    Viseci ventili sa izmeshtenom komorom...
    I to sve pravi mocnih 13 konjica
  • Gatti.Gatozza
    CBC Senator XXL
    • 26.09.2006
    • 411
    • Zemun
    • Lybra 1.9 / XJ600S

Pa ovo je fantasti?no!!!!!
    Imam pomešana ose?anja po pitanju lepote ovog auta, ali je svakako fenomenalno stanje u kome se nalazi. Mada, kažu da su za Fiata jeftini delovi.
    Svaka ?ast, voleo bih da ga vidim ponekad na ulici.
    MAZDA

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

deluje kao super ocuvan primerak. Ima jedan u NS-u, ni blizu ovako dobar.
      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

extra...extra... motor 10 delova i pet zica.... lepa vremena kad je maltene svako cackao nesto oko svog auta i mogao da uradi... a sad "dijagnostika" ...
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• fantom
          CBC Senator
          • 24.06.2005
          • 218
          • Subotica
          • Fiat 500, StreetKa

Ima kod nas u SU jedan lepo sredjen "Topolino", stariji covek koji ga je nasledio od svog oca je vlasnik, nedavno je restauriran...bio sam u redakciji novina kad je on dosao na slikanje, covek je clan kluba oldtajmera...kaze da ga je prosecan italijan nekada mogao kupiti za svojih osam plata
          Evo slicica na linku, to je sa skupa oldtajmera...
          Najposećeniji subotički sajt koji se bavi najvažnijim gradskim temama. Šta se desilo, šta će se desti. Brzo, pouzdano i objektivno! - Subotica.com

Btw.Kolika bi po vama bila realna cena totalno zapustenog "Topolina" na kom se limarija drzi nekako, a sve ostalo ne valja, ali je kompletan?
          Mislim da sam nasao jednog takvog slucajno...
          Old school...

Comment

• g60
            CBC Senator XXL
            • 20.10.2006
            • 1011
            • Vrachar je majka ;)

Moj matori je ovaj primerak pazario u Panchevu za tadasnjih 150 maraka nemachkih

Ja sam isao sa njim... Motor je bio na zadnjem "sedishtu" u korpi za vesh.... I onda je krenulo...
            Delovi za motor iz italije... Sve novo, sve kupljeno u fiatu...
            Ma zezanje...

Verovali ili ne, na ovom autu nije maltene nishta vareno

Ja bih voleo da nadjem josh jednog topolina ali cabrio.. . Oni nisu bili ovako izdrzljivi kao sa krovom

Njegova lepota je diskutabilna

PS: Branici su nuzno zlo na ovom autu i probajte da ih nevidite

Comment

• fantom
              CBC Senator
              • 24.06.2005
              • 218
              • Subotica
              • Fiat 500, StreetKa

To sam i ja zapazio, limarija se dosta dobro drzi, mnogo bolje nego sto sam mislio
              Old school...

Comment

• g60
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2006
                • 1011
                • Vrachar je majka ;)

Plastika baki, plastika
                Ovaj auto je vechan... Uz povremena podmazivanja vozice ga moj praunuk

A gde ti se nalazi taj zapushteni tolopino? Jel model A, B ili C? Ako nije tajna...

Mogao bi da ga iskljocash fotoaparatom i okachis ovde Ili da ja kazem mom drugaru u Su da ga fotka...

Comment

• fantom
                  CBC Senator
                  • 24.06.2005
                  • 218
                  • Subotica
                  • Fiat 500, StreetKa

Cek...pa nije valjda od plastike, a da nisam ni skontao?
                  Btw.Vlasnik "Topolina" (mislim da je B model) je tatin drugar, koji zivi i radi u Madjarskoj, auto mu stoji u basti porodicne kuce, vec dugo ima taj auto...pokusacu da ga fotkam kad ga uhvatim...
                  Old school...

Comment

• g60
                    CBC Senator XXL
                    • 20.10.2006
                    • 1011
                    • Vrachar je majka ;)

Ma nije ceo... Deo poda i vrata je okrpljen plastikom za camce
                    Model B je identichan mome a model C je potpuno drukciji sa prednje strane i meni se iskreno ne svidja mnogo... To je model sa linka koji si postavio sa smotre
                    Inache, pozadi nisu mogle da sede osobe sa cipelama koje su vece od 39 mislim... Taman je toliko mesta bilo
                    kachi fotke, mozda znam odakle je poteko. kazi mi jel ga vozi? U kakvom je stanju?

Danas sam mome odvrnuo svecice i sipao WD 40.. . Odma je popustio. Sutra cu malo da ga anlasujem a kad mi bude usput, kupicu malo benzina pa cu da ga upalim
                    Mozda se i primim pa mu stavim kocioni cilindar pa ga registrujem. Kada bi bilo na pola godine kao u svetu, oma bi ga registrovao... Ionako bih ga vozio vikendom samo po lepom vremenu

Nailazim i na problem da on fabricki ima jedan brisach i nema pojaseve sigurnosne... Imam pravo da tako ostane ili ne?

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Posto je toliko mator - sve moze.
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                      X