Zanima me procedura oko registrovanja,odnosno koja je starosna granica po kojoj se auto podrazumeva kao Oldtimer i da li kod nas postoji zakon o tome?
Kako uvesti Oldtimer?
Collapse
X
-
Kod nas uvoz oldtimera(30+ godina) jos uvek nije regulisani regularno ne mozes da uvezes oldtimera.
-
-
Chuo sam prichu (ne znam da li je tachna ili ne), da auto treba biti stariji od 25 god. Zatim se trazhi dozvola od ministarstva kulture na osnovu kojeg se uvozi automobil (u smislu kulturnoistorijsko dobro)...
Ovo treba istrazhiti.
Comment
-
-
Da, to sam i ja chuo od vlasnika muzeja, tachnije on kazhe da oni izdaju sertifikate za uvoz automobila koji su oldtimeri ili znachajni za auto-industriju, shta god im to znachilo... Tako da se tehnichki mozhe uvesti i neki noviji retki model(Alfa SZ mi prva pada na pamet) dokle god oni misle da taj automobil ima nekog znachaja.
Alfista u povoju
Comment
-
-
Ako je ikako i moguce registrovati oldtimer stranca na nase table, da li to znaci da on mozi i regularno da se vozi kao i svaki drugi auto registrovan na srpske table??
Ima i finih mustanga od 60 i neke pa na dalje, moglo bi ii to da se uveze
Comment
-
-
Originally posted by atomski mravhajde da malo ovu temu ozivim... nacuh price da muzej automobila a ne ministarstvo kulture daje potvrdu da je auto oldtajmer (30+) e sad, kako uvesti tako nesto, da li je IKO ovo uradio?
In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...
Comment
-
-
Uvoz je dozvoljen, a za vise informacija pozovite muzej ili carinu. Dosta oldtimera je uslo u Srbiju, od kada je zazivela uredba
Comment
-
Comment