Radno vreme vozača - teorija i praksa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igor Driver
    CBC Član
    • 25.11.2008
    • 10
    • Bačka Palanka

Radno vreme vozača - teorija i praksa

Interesuje me kakva su iskustva vozaca sa gore pomenutim pravilima,jer u mnogo situacija se ne koriste date mogucnosti trajanja voznje/pauze.
    Najčešće iz razloga sto kolege strahuju zbog velikih kazni,jer u Nemačkoj važe jedna pravila, u Francuskoj druga, da bi Madjarska/Austrijska kontrola ili carinik naplatili kaznu koja mozda nije validna,ali vaze u njihovom slučaju.

Pravilnik sa nasao na ovoj adresi:
    www.amss-cmv.co.yu/pdf/mbozic.pdf
  • hladni
    CBC Član
    • 20.10.2008
    • 32
    • sremska kamenica

francusku nisam puno vozio.uglavnom nemacku.sa njim nisam imao vecih problema nikad.vozis 9 pauziras 11.austrijanci su cepidlake.ali i oni tako gledaju.madjari nemaju veze sa zivotom.naplacuju sta stignu.mada sam cuo price da je nekoliko nasih sta su bili kaznjeni od njih stalo u nemackoj kod BAG kontrole i zalilo se.navodno su oni to stornirali a ljudima vratili pare.i naribali madjare.tako sam cuo"ako su slagali mene i ja lazem vas"

Comment

• Igor Driver
      CBC Član
      • 25.11.2008
      • 10
      • Bačka Palanka

Ima jedna prica koja se desavala na prelazu Roske/Madjarska.To su mi pricale kolege, jer sam greskom Holandske carine dobio taj prelaz iako stalno idem na Tompu.Guzva je uvek,ali tog dana u terminalu je bilo puno ko cep.I naravno pun hodnik vozaca koji cekaju papire da im carina odradi.Naravno, kod saltera fascikli i torbi u par gomila, svi nervozni i "strpljivo" u redu stoje. Tu se zadesilo i par grmalja standardno obuceni, vise privesci SMITZ,MERCEDES oko vrata i kao ostali cekaju da dodju na red.Kad su doticni dosli na red, nastao je sou.Upadaju u kancelariju kod carinika,dizu tastaturu kompjutera,zaviruju u fioke,duzu carinicima nogavice.Para na sve strane.Izlaze napolje,vicu, otvaraju fascikle torbe kao ono ni manje ni vise nego 20 evra.I to u svakom predmetu.Ocigledno da je to bila kontrola.
      Sada tamo vise nemas gde da sednes,jer su sklonili stolice,kamere na sve strane i treba da se dobro zapitas da li ces pocastiti carinika ako si neispravan-naravno sa trakama,CEMT-om i ostalo
      I opet po ledjima vozaca.Ne zato sto nemas gde da sednes, nego sto neznas sta te ceka i na sta sve trebas da budes spreman,a Srbija ti je ispred nosa.Mislim da su vozaci izlozeni nepotrebnim stresovima sto u saobracaju,pa i u administraciji-dajem akcenat na carinske fomalnosti koje odavno nisu formalnosti nego igra zivaca.

Comment

• hladni
        CBC Član
        • 20.10.2008
        • 32
        • sremska kamenica

bas volim sto su ih istresli iz gaca.dosta su uzimali i kad ne treba.uvek"problem"

Comment

Working...
        X