Auuuu Rumpi....kukuuuuu
Ma zezam se...samo moli Boga da budes uvek pun...kada je prazan...kao na klizaljkama .Mada...kad je pretezak i onda zna da proklize.
Sva prica ti je za voznju po snegu.
Kao pocetniku, savetujem ti da nigde ne zuris.Samo polako i pametno.I sto rece nas narod..."Sve ce ti se samo ka'sti".
Nisi ni prvi a ni poslednji da vozi sleper po snegu.
Hebeno je sto je automatik, ali ti je moj savet da prebacis na manuelni mod, pa polako.
Obavezno proveri da su ti sve gume u "tip-top" stanju.
Obavezno proveri da li imas lance.
Ne pravi nagle poteze, kako sa volanom tako i sa gasom i naravno kocnicom.Ako kamion pocne da proklizava, ne pritiskaj kocnicu...bice jos gore.
Kada kreces sa snega ili leda, pokusaj da krenes trecom ili cetvrtom brzinom sa sto manje gasa.
Na uzbrdici idi sa visim stepenom prenosa i manjom brzinom.Ne dozvoli da ti kamion stane na uzbrdici.Na nizbrdici nizi stepen prenosa i sa blagim seckanjem kocnice.
Ako se zaglavis u snegu, kamion ces najbolje i najbrze iscupati guranjem i vožnjom napred-nazad sa volanom oktenutim suprotno od gomile snega koja je blokirala točkove. Takođe, možes malo jače nagaziti papučicu za gas, ali ne prejako jer ćes se tako samo još više ukopati.
Kada tovaris prikolicu, gledaj da ti tezi tovar ide na pogonske tockove.Da imas sto manje proklizavanja.
Ne oslanjaj se previse na ABS, ASR....i ostale zajebancije.
Drži veći razmak nego inače u odnosu na vozilo ispred tebe, tj. prilagodi brzinu uslovima na putu.
Nemoj umoran voziti, jer zimi ako si dugo napolju pa udjes u kabinu koja je zagrejana, moze se desiti da zaspes...i to veoma brzo.
Rumpi...nema tu neke velike nauke.I nisam ti rekao "nista posebno" sto vec drugi ne znaju ili ne znas.Samo sam mozda osvestio neke stvari.
Al se bre ovde sakupili "bismiseni" ove moje i Dorine se ne žale na sneg još da bi pojačale posao snizile cenu usluga da bi svi mogli da priušte sebi tako zadovoljstvo. Paza se podigao al razmišljam dal da ih pošaljem na disciplinsku zbog prekršaja
Dobar dan svima.
Kako je ljudi, sta se radi?
Ja sam od jutros na nogama ako verujete....malopre sam usao u kucu.
Ko mi kaze da voli zimu, sneg, skijanje....nahebo je
Uvek neki problemi sa ovim nasim devojkama .....te moram da i podmazujem te ovo te ono ....ocekivao sam od tebe da resis ovo za antifriz ali si me zahebao.
Nisam danas peglao odmarao sam danas....sutra ujutru krecem al` ovaj sneg nesto zeza....kod tebe kakvo je stanje sto se tice peglanja ima li neka najava.
Comment