Roadtrip

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Roadtrip

Setio sam se ovoga, mozda ce vam biti zanimljivo, par "putopisa" sto sam pisao na drugim forumima, od pre jedno 10 meseci kad sam pocinjao da radim.

Pa da pocnem....

Subota...25-6 istovara, ustajem u 5:00 jer ne vredi ranije zato sto imam veleprodaju koja prima robu od 7-15h pa moram ujutru da ih odradim jer necu stici do 15h. Natovario 400kg robe, spremio otpremnice, ispisao putni nalog, pustio muziku preko slusalica moje nokie i lagano ka novim banovcima. Stigao u 6:50 i taman je kapija otvorena. Prilaz je malo glupav al sta se moze, meni nije problem sa kombijem ali je sa kamionom vec cupavo za ulazak. Ulazim u rikverc i uzbrdo i jos moram da ga lomim na desnu stranu...ajde i to je deo posla. Imao sam 5 naloga za njih i istovario to i sacekao magacionera da pregleda robu. Dok sam cekao magacionera dolazi Iveco Daily i vozi ga neki lik otprilike mojih godina ali u beloj trenerci, nike air max, sve u fullu obucen kao da ide u grad sa ribom , mislim se gde ces ti manekenu tako da radis. Ne vredi da se oblacim nesto specijalno kad sam stalno u blatu, pogotovu u Vojvodini.

Pregledali robu, potpisao otpremnice, teretni list, i ajmo dalje za iste pare. 200m dalje odradio jos dve radnje i nastavio dalje ka Novom Slankamenu. Jedna radnja do druge, ekstra, odradio to za 5 min i nastavio dalje. Gledam gde cu dalje...trebam i Novu Pazovu da odradim i mislim se sto je nisam ranije odradio, bezveze sam isao dalje a to sam ostavio. Nista, vratim se do Pazove, odneo robu u jedan market i usput mi sefica pametuje kako ne primaju robu subotom. Mislim se kakve ja veze imam sa tim, ja samo vozim. Ajde primi tu robu nekako i par metara dalje druga radnja. Zavrsio to i krenuo ka Sirigu...slusalice u usi i gas.

Starim putem do Novog Sada koji je katastrofa. Stoji zabrana za kamione koju niko ne ****. Slepera koliko volis a put u raspadu, na 60kmh trese i skakuce, na 80kmh je onako a na 100 samo ide, ne skakuce, nista...
    Klasika, guzva, pa se nadje neko pametan i vozi 50kmh a ne mozes da ga obidjes jer vozila drze razmak izmedju sebe dovoljno da se ne sudare. Duga svetla i sviraj kao bandit jer se drukcije nece setiti da ubrzaju, imaju oni vremena....

Tranzitom oko Novog Sada na zeleznicki most,evo i slika da vidi Toma kako izgleda. Prolazi se mostom na smenu, prvo jedna traka pa druga i jos u medjuvremenu kad prodje teretni voz....Jednom sam pola sata cekao. Kamioni mogu komotno malu pauzu da odrade...

Gledam kuda me navigacija vodi...Koliko se secam treba da idem za Sirig preko Rumenke i za Vrbas pa da se iskljucim za Sirig. Navigacija kaze da idem za Temerin. Ajde poslusam je...vodi me ona pravo i vodi i vodi i vodi...kad odjednom da skrenem desno...neki put kod NS Seme, neka fabrika koja se bavi poljoprivredom. Skrecem za nekim pikapom i kaze navigacija desno. Aha sad mi je jasno kako me je navigacija odvela. Presekao sam neki put i dovela me je do puta za Sirig. Odlicno. Gledam ulicu u Sirigu, nema uopste ulice u navigaciji za to mesto. Na ulasku stajem na pumpu i pitam radnika, kaze samo pravo i kod poste ti je. Stvarno je tako i bilo. 10h sati je i krecem ka Temerinu, valjda oko 10km...stigao brzo i pravac u veleprodaju koja prima do 14h robu. Cim cujem da je veleprodaja ocekujem neku guzvu. Ulazim u ulicu a ono neka pijaca pored i guzve koliko hoces, provlacim se sa kombijem na milimetre od kola i pizdim kako debili parkijaju da nemas gde da stanes. Gledam gde je ulaz i vidim Man tgl kako izlazi, 7.5t valjda. Prilazim vozacu i vidim da ne moze da izadje od mene a i od Astre koja stoji parkirana. Pitam ga jel mu smetam da se pomerim da moze da prodje i da ja udjem taman unutra. Kaze ne vredi ne mogu od Astre. Boli ih uvo,parkiraju na ulazu i mi mozemo da se bejemo. Jos se nasla tri pametna matorca kako nas uce ma moze da prodje tu kamion. Lepo im kazem da ja sa kombijem moram da se provlacim a tek on sa kamionom nema sanse. Ucutali su. Pijani od ranog jutra ili ludi, ne znam sta je.

Usao u veleprodaju, nema zive duse. Pregledao robu sa magacionerom, sve ok i nastavljam dalje, pitam njega dok je potpisivao robu gde se nalazi koja radnja i kaze mi ova ti je preko puta nas. Uf super, odradim i tu odmah i nastavim dalje, odradim jos 3 u temerinu i nastavim dalje ka Backom Jarku. Posle toga sam otisao u Zabalj i tamo uvek ali uvek ima dobrih prodavacica. Ni ovog puta nije bilo izuzetka, slatkisa koliko volis.

Gledam na otpremnici, pise Zabalj i Djurdjevo...gledam ulicu u navigaciji, treba mi Kralja Petra prvog a ima u navigaciji Trg Kralja Petra. Nista ajde da probam to. Naravno otisao sam na skroz pogresno mesto. Znaci u Djurdjevu je. Dobro to je 5km razdaljine i na pola puta ima jedno skladiste koje smo vec radili ali sam totalno zaboravio da je to to. Otisao na adresu na koju se vodi i kaze mi prodavacica da je to tamo...tamo se istovara zato sto imam paletu za njih. Divno, aj nazad 2 km i tu sam. Istovario i nastavljam dalje ka Kovilju, 2 radnje tu a nemam ulice u navigaciji. Kisa pada, nema zive duse na ulici, nemam koga ni da pitam. Dve iste radnje mi trebaju ali na razlicitm adresama. Stajem kod jedne, vidim naziv je taj, ulazim da pitam prodavacicu kaze to su ti druge dve i objasni mi gde su. Stigao u blizini do prve i tu 3 prodavacice...pricaju one, briga njih za mene, imam ja vremena.... ajde zavrsih i sa njima i u drugu radnju. Zali se prodavacica kako nije narucila neke cokolade ali ce kao primiti. Ja joj kazem da ja stvarno nemam veze sa time, to je posao koji rade oni pederi komercijalisti sto nabiju odela i gay telefone i vozaju sluzbene Skode.

Ostade jos Titel i tu nasao iz prve obe radnje...navigacija me odvela na pravo mesto. Na Zrenjaniski put i kuci. Usput stao na Mol da sipam gorivo posto je na minimumu bio. Oprao sam kombi iako je kisa sitno padala jer su tolike naslage blata bile na njemu da je bio braon a ne beo. Otisao u magacin, ostavio palete i korpice i kuci.
    Prethodnih dana se i ne secam gde sam bio i sta sam radio, video sam par dobrih riba, neka matorka od 30-35 godina mi se nabacivala, pukao sam 1000 dinara na pandure, neke slike i nisu od juce i tako.... Kombi je u servisu, crkao alnaser.

Evo malo i pogleda na Novi sad sa zeleznickog mosta.

Pijem i ovo ali mi nesto ne pomaze...

A ovakvih masina koliko volis, pogotovu po Vojvodini sto voze repu...fapva,manova ,mercedesa i starih dafova i naravno iveca turbostarova.

• Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Re: Roadtrip

Ponedeljak

Ovo belo ***** pocinje da pada....vidim da ce sutra biti veselo...

Utorak

Namestio alarm u 4:00, racunam malo ranije da krenem, verovatno nije nista ocisceno i bice sporo. Jedva ustao, oci na pola koplja, obukao se kao eskim i u kombi, palim ga i za divno cudo brzo je upalio, blagi minus. Odradio on svoje i krecem na utovar. Izlazim na autoput, vidim cisto, 80,90,100 uf pa ovo je jos i dobro, ide lepo, blago pada ali moze da se vozi, smanjujem na 80 i lagano do magacina. Na iskljucenju za magacin vidim policiju i kamion, sneg pada i gledam kroz prozor, prvo sam mislio da je samo prikolica ali ne vidim da je ostecena pozadi, kad sam prisao blize imao sam sta da vidim, kamion 3 osovine i kabine NEMA, ne znam u sta je udario i sta se desilo, da li je vozac uopste i preziveo ali onaj prizor mi i dalje stoji u glavi. I naravno sad ne mogu sleperi da prodju tuda nego idu kuda i ja. U to doba na tom mestu samo kamioni i kombiji prolaze. I aj sad lagano da se oni izokrecu i na 1km mi je magacin , skrecem levo kad jos veselija stvar. Turcin sa Dafom se poprecio na pola puta i ne moze da se prodje, postoji sa strane neki prolaz ali se ne usudjujem da prodjem, suvise je usko, jos je i led, bolje da ne rizikujem da me ne baci na dafa. Pritom stizu kolege, svi se skupili, oni kazu ne moze ,ok ,slusam starije, imaju vise iskustva i kazu ajmo okolo. Krecemo okolo, 8 kombija u konvoju. Kako je lep osecaj po autoputu kad idemo u konvoju, 30-40kmh ,ne smemo brze ,sneg je vec pobeleo put.

Ulazimo u Vojku i skrecemo desno i vidim cudan mi je put, znam da nije to taj...stajemo odjednom, ovaj sto je prvi vodio je pogresio put. Sjajno aj sad se okreni na onom putu, nadjosmo neko mesto ,jos je blato plus sneg, dobitna kombinacija... okrenuli se i krecemo dalje....i krecu preko stare pazove, opet nista ne razumem zasto tuda kad ima kraci put koji je isto dobar, ne znam ko vodi kolonu i necu da se pravim pametan, nemam ni broj telefona da ga zovem. Stizemo na nadvoznjak kad tamo dva slepera se zakacila, bacio ih led jedan na drugog. Opet se okreci i vracaj se nazad. Sad se dogovaramo kuda da idemo, usput vidim da nas je 5, trojica su drugim putem otisla. Krecemo dalje , drugi sam u koloni a ostali su iza nas....sviram ovom prvom da stane da sacekamo trojku iza nas da idemo zajedno. Stajemo , i eto njih. Stajemo u Novoj Pazovi, da kolega sipa gorivo. Stali smo na stanicu, srednjoskolke idu u skolu, cekaju prigradski bus. Gledam koju da povezem kuci i da ne idem nigde danas. Nisam nista uspeo da ubacim, hebiga kad vole da se smrzavaju, neka ih...kolega takodje nije bio neke srece. Stizemo blizu magacina, zove me drugar, pricam telefon, kolega ispred koci i ja mahinalno napadam kocnicu, opaaaaaa pocinje kombi da bezi u stranu, malo kontra volan i vracam ga na putanju. Psujem ortaka i prekidam vezu. Izlazimo iz kombija, opet kolona zbog onog slepera, dok se svi okrenu da mi dodjemo na ulaz u magacin. Smeje se kolega iza, kaze lakse bre to malo...pricamo nekih 5-10 min u koloni, saznajem da sam najmladji od svih. Ulazimo u magacin, 8h. Hebote 4h sata putujem gde mi inace treba 15 min. Vidim da me nema kuci danas u najavi. Natovario za pola sata i krenuo dalje.

Celim putem 30-40kmh i tako do Novog sada. Jedan Actros u kanalu ,jedna corsa, jedan autobus Lasta, i par kombija i kamiona. Nikog nema kod vozila. Stizem u Sr. Kamenicu. Brdovito je. Vidim da cu se muciti. Odradio jednu radnju, i krenuo uzbrdo. Gledam brdo, hocu-necu....zalecem ga, prva ,druga, treca i u brdo, dobrih 300m uspeo i nekih 20m pred ravno stajem i ni makac gore. Krecem u rikverc i lagano ga spustam. Otisao okolo i nekako uspeo da stignem blizu prodavnice. Stao na sred puta, sva 4 i otisao da isporucim ono. Okrenuo se nekako i nazad. Uspem da se zaglavim da bi pustio konja u autu da prodje. Kombi ni da mrdne. Nekako se odglavim i krenem dalje ka Novom Sadu. Tamo veselo da veselije ne moze biti, guzva, sneg...Sipao gorivo i ka Veterniku, ulice naravno da nisu ciscene, dobar sloj snega na njima i molim Boga da se ne zaglavim. Odradio to i Futog nekako da ne pisem sta je sve bilo jer ima dosta i vec je 16h a ja trebam da idem ka Kuli, jos 50km gore po tom snegu. Nervozan, ne vredi moram da idem da odradim to.

Muzika radi, grejanje radi, i lagano, nema druge, celim putem da naglasim nisam presao 40kmh. Dzabe nove prednje zimske Michelinke i zadnje obicne Michelinke kad nista nije ocisceno... Stizem u Celarevo, tu se nalazi fabrika Lav piva ko ga voli i radnja je zatvorena. Sjajno, jos mi samo to fali. Moram i zapisnik da pravim. Krecem drugim putem da ne bi isao preko Backe Palanke. Idem preko Gajdobre. Put je takav da nema zive duse, vidim kao da je prohodan i mislim se u sebi samo da se ne zaglavim nigde. Idem putem, nema nijednog auta i tako 10km, celim putem 30kmh 3 brzina i mali gas. Vidim sa strane stoji Iveco Daily ,veci od mog kombija. Stajem da pokusam da ih izvucem. Stavljamo njihovu sajlu, rikverc i cimam cimam al nista. Pukla njihova sajla. Vadim moju, gledam je i ne uliva mi neko poverenje, znam da je nova ali opet. Stavljamo i pokusavam opet, pa od nazad i nista. Dodjem sa prednje strane, ubacujem u rikverc i lagano pokusavam. Vrtim ja u prazno, vrti on. Nekako ga izvucem, zahvaljuju mi njih dvojica, jos ovaj jedan mi dolazi i nudi 500 dinara kaze "evo ti druze za pice" . Ma ajde bezi bre tamo, idite kuci ljudi, ne treba nista, tu smo da se pomazemo, ista govna jedemo svaki dan jos cu i pare da ti uzimam. Zahvalise mi se i odose. Ja nastavio mojim putem. Usput se cujem sa kolegama, i oni u haosu kao i ja. Stizem ka Kuli, odradim tu sta imam i idem ka Crvenci. Krecem iz jedne radnje u drugu i vidim baca mi kombi u stranu, kao da vozim pod rucnom. Driftujem na izlasku iz krivine, gleda me covek u autu i ne veruje funny stajem sa strane i vidim da je sneg uspeo da zablokira tockove. Nekako ocistim i krenem kuci. 20h 120km do kuce i sneg ispred mene. Lagano pa kad stignem stignem. Muzika radi svoje, dopisujem se na telefonu sa svim zivima, trudim se da ne zaspim, da me nesto zabavi. Stajem na pumpu po kafu i nastavljam dalje. Stizem kuci, 23h. 3h mi je trebalo za 120km.

Sreda

Spavao citava 4h i ustao, palim kombi, i idem ka Backoj palanci. Dan je manje vise bio zanimljiv. Puteve su toliko koliko uspeli da rasciste. Na putu ka NS sretnem starijeg kolegu i za njim, za njegovim Ivecom. Pratim ga celim putem, idemo 60kmh i jos je i dobro kako idemo.
    Zavrsio sve sto sam imao, dosao kuci 18h i u krevet.

Cetvrtak

Ne znam gde sam bio iskreno.

Petak

Danas je Srem u pitanju, idem do Rume i Sr. Mitrovice. Sve mi je usput i super. Napravio redosled koju cu radnju da radim po kom redu i brzo sam obavio posao, svratio u magacin, i kuci sam u pola 4. Sjajno! E da i pokusao sam da izvucem jednog ducata iz kanala ali nazalost nisam uspeo, sreca pa je traktor uspeo.

Subota

-13c. Spakovao jos odece i opreme u kombi u petak uvece i spremio se za sutrasnji sex sa ledom i hladnocom.
    Ustajem u 4. Upalio kombi i vratio se kuci. Nek on odradi svoje malo. Obukao se dobro i ka magacinu, ne vidim nista kroz soferku ni na retrovizore, ledi kao blesavo. Stigao u magacin, zakljucana mi zadnja vrata, ne mogu da ih otvorim, pokusavam upaljacem da zagrejem kljuc ali ne vredi, duva vetar pa gasi plamen. Pola sata sam se ******o sa time i na kraju se setim da odem do portira po vrelu vodu. Uspeo sam!!! 5:30h. Hebote na koje gluposti ja gubim vreme. Kombi ne gasim sat vremena, ne smem rucnu da spustim a necu ni posle da ga palim opet...Stoji u mestu,stavio ciglu ispred tockova i nema gde. Sreca pa nikad nemam mnogo robe, max 300kg. Brzo to natovarim, rasporedim robu i krecem ka Backoj Palanci. Cujem se sa kolegom kako je stanje gore, krenuo je pre mene, kaze picim stotku, super. Odradio palanku, backi petrovac, ma sve super islo do Crvenke. Stizem u Sivac i pocinje da veje sneg. Usput i vetar duva pa pravi smetove na putu. Zavrsio sve to i krenuo kuci oko 17h. Lagano celim putem, spava mi se, pijem kafu, i slusam muziku, u koloni lagano. Kod Vrbasa sudar. Kad ste ludi pa divljate po snegu eto vam. Stigao kuci u 20h.
    Sledece nedelje ocekujem isti sex.

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Ha,sto mi je sve ovo nekako poznato? Ja sam 2003 i 2004 vozio LT28 za C-Market i jos gomolu privatnih radnji pa sam posle vozio hladnjacu za MAXI i Pekabetu.Veselja koliko hoces,utovar u 3 ujutru pa zaglavis do 10 uvece i haj Jovo nanovo.A tek sto ima lepih prilaza nekim prodavnicama,pa moras da istovaras na ulici a nervozni vozaci moraju bas tuda da prodju tako da posle svakog paketa prenesenog u radnju moram da pomeram kamion a ja pametan dosetim se da ga popnem na trotoar i usput sa zgrade skinem dve klime,probusim komoru i za dlaku izbegnem batine ali ne i kaznu.Naj vise sam voleo da vozim sokove u kantinu direkcije C marketa u Cika Ljubinoj,parkiras kombi 30m od ulaza u zgradu pa prenosis 1500l sokova do ulaznih vrata ali svaki put moram da zakljucam kombi jer se kod nas dekra cim se okrenes,pa kad sve to unesem u hol onda lepo po 2-3 paketa u ruke i na 6-i sprat bez lifta i kad to zavrsis nemas snage da stisnes kvacilo.Samo kad sam se otkacio tih kombija,malo prodaje i ostalih cimanja.

Comment

• Milorad90
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2007
        • 975
        • Beograd

Ja sam gospodin covek za Maxi. Prosao sam i to, mesec i po dana. Ovo sto sad radim je sasvim ok, ne teglim ko crnac, stanem, izbacim 10ak kila robe, potpisu mi i dovidjenja.

Comment

• saulin
          CBC Veteran
          • 25.10.2009
          • 180
          • srbistan

Milorade ovo ti je super.

Comment

Working...
          X