Ti voziš na daleke staze. Ovde su stariji kamioni a i ja početnik u tom poslu. Sad razmišljam o nekoj navigaciji. Tablet bi bio zgodniji zbog eventualnog ubijanja vremena prilikom čekanja. U tehnomaniji savetuju da ne uzimam tablet, provereno je namenska navigacija bolji izbor zbog boljeg prijema gps signala i bržeg menjanja ruta zbog zastoja na putu ili pogrešnog skretanja. U jednoj privatnoj radnji kažu na telefonima lepo rade navigacije a za tablet nema iskustva. Inače ubacivanje softvera i mapa na sd karticu je min 2000 din. Imate li vi savet šta uzeti. 12-15000 su neke donje cene navigacije, tableta ili tel. Polovno još nisam gledao. Koji uređaj savetujete?
Google maps sam samo na kratko probao kad sam kupio ovaj tel da vidim dal ne secka i to lepo radi i dosta brzo se konektuje ali nema kamionski režim.
Bio jutros i u Gigatronu i Win win. Svejedno im je šta će mi prodati ali prednost daju navigaciji , smatraju da bi hardver morao biti pouzdaniji i imati bolji prijem gps signala.
U win win trgovac nudi najjeftiniju navigaciju pa ubaciti softver i mape po želji. Može i da preporuči nekog ako ne znam sam. Tako izađe do 10000 din. A na njihovom sajtu Mio navigacija za putnički program je dal 14000 a ista takva za teretni je 10000 skuplja. Fizički potpuno iste i bez specifikacije hardvera. Možda su mape za kamionski mod skuplje ali sigurno ne toliko. Na sajtu proizvođača opet ne vidim specifikaciju hardvera ali među nekim uređajima se javlja razlika, Tcm komponenta. Obaveštava i nudi drugu rutu ako ima usporenog saobraćaja na nekoj deonici, npr radovi na putu ili saobraćajna nesreća. I to je korisno ali nalazim manu kod Mio što se nalazi na punjaču uređaja koji je češće sklon pregorevanju pa sa zamenskim se gubi ta opcija. Savladao me umor sinoć pa nisam pogledao druge prizvođače.
Ja bih radije tablet i sa sim slotom bih imao uređaj za sve a košta jeftinije... sad se treba odlučiti. Verovatno je bolje baš navigaciju, ali koju, da radi dobro a da nije puno para kojih uvek fali.
Pozdrav svim banditima sa cbc-a
Gde ste bre...sunce li vam zarko.
Siere, Drivera i Dore....nigde nema. Otkad su prekinuli biznis sa devojkama, ne mozes ih ni cuti, ni videti. Rece mi Intarder da su poceli neki novi posao....ne znam sta je u pitanju, ali s' obzirom da im je sediste nove firme u mestu.....
...mogu misliti sta je u pitanju.
Cak jednom prilikom kad smo Intarder i ja isli po devojke u Rusiju, nabasali smo na njih....
Sramota bre...matori ljudi
Sto se tice nase firme "Braca Dokolenovic", mogu reci da je i dalje sve u najboljem redu. Krajem 2016. dobijamo novi kontigent devojaka. Devojke ce naravno kao i uvek, zadovoljavati evropske standarde...
Takodje, otvorena je jos jedna nova lokacija na kojoj mozete posetiti nase devojke...a ime te lokacije je svojstveno imenu nase firme...
Google maps sam samo na kratko probao kad sam kupio ovaj tel da vidim dal ne secka i to lepo radi i dosta brzo se konektuje ali nema kamionski režim.
Bio jutros i u Gigatronu i Win win. Svejedno im je šta će mi prodati ali prednost daju navigaciji , smatraju da bi hardver morao biti pouzdaniji i imati bolji prijem gps signala.
U win win trgovac nudi najjeftiniju navigaciju pa ubaciti softver i mape po želji. Može i da preporuči nekog ako ne znam sam. Tako izađe do 10000 din. A na njihovom sajtu Mio navigacija za putnički program je dal 14000 a ista takva za teretni je 10000 skuplja. Fizički potpuno iste i bez specifikacije hardvera. Možda su mape za kamionski mod skuplje ali sigurno ne toliko. Na sajtu proizvođača opet ne vidim specifikaciju hardvera ali među nekim uređajima se javlja razlika, Tcm komponenta. Obaveštava i nudi drugu rutu ako ima usporenog saobraćaja na nekoj deonici, npr radovi na putu ili saobraćajna nesreća. I to je korisno ali nalazim manu kod Mio što se nalazi na punjaču uređaja koji je češće sklon pregorevanju pa sa zamenskim se gubi ta opcija. Savladao me umor sinoć pa nisam pogledao druge prizvođače.
Ja bih radije tablet i sa sim slotom bih imao uređaj za sve a košta jeftinije... sad se treba odlučiti. Verovatno je bolje baš navigaciju, ali koju, da radi dobro a da nije puno para kojih uvek fali.
Vulkan, vidi druze....Ja koristim Blueberry 2GO779 GPS, 7.0" LCD, Jeftina je...mislim oko 12.000rsd i u nju sam ubacio Igo Primo Truck. Radi bez greske.
Takodje i Intarder koristi istu i prezadovoljan je.
Bacati novac na skupe navigacije je po meni nepotrebno. Veruj mi. I ja sam prvi put koristio Becker Z302 i dao sam za nju 550e. Bacen novac. Nista bolje nije radila od ove.
Blueberry je u stvari tablet, a ja ga koristim samo za navigaciju, i ni za sta vise.
U potpunosti se slazem sa Sniperom u vezi navigacije....kupovati te neke kao kamionske navigacije je obicna glupost po meni...ja imam ovu varijantu sto je Sniper napisao i stvarno sam prezadovoljan....samo ubaciti IGO Primo Truck i nece biti nikakvih problema...i gledati da se uzme neka navigacija za vecim ekranom npr 7 inca...za recimo 10000 do 12000 din. to sve moze da se odradi.
Razmišljao sam da poručim navigaciju iz firme "Gps planet" iz Bg a sedište u N. Pazovi. Nisu skupe a sa već instaliranim Igo Primo Truck Fleet a cene povoljne već od 14000. Nisam siguran u kvalitet marki Karlmann i Belinea (valjda) i nezgodno je ako bih morao za nešto da reklamiram pa je izbor ostao na Šapcu.
Poznanik radi u Win Win u Ša i ubedi me tel. na neviđeno da uzmem Prestiggio 5057. Od 5" je, nema tu marku a od 7 u prodaji. Nije skupa, sa sd kart od 8gb je 9000 din. I da odnese nekom svom da preinstalira softver za 2000 din. Insistirao sam da bude igo primo truck i da mi ne smeta ako treba malo skuplji uređaj. Nije znao detalje osim da je igo koji ima kamionski mod i da je istu kombinaciju već radio kamiondžijama i zadovoljni su.
Uzmem je juče popodne, ima moje selo sa sve uličicama. Brzo hvata signal.U kamionskom modu me je odmah opomenula da sam u zabranjenom za kamione i namerno sam tako provozao (autom) kroz Ša. Brzo je preračunavala rute pokušavajući da me izbaci na tranzit. Prebacio u auto mod i dovela me tačno kući. Opominje za prekoračenje brzine a sinoć sam video da nije bilo uključeno za kamere i radare, ima detaljna podešavanja za razna upozorenja. Vidljivost ekrana je zadovoljavajuća dok bi zvuk mogao biti glasniji. Sumnjam da je mogu čuti sa otvorenim prozorom. Ima fm i kad se uključi isključuje svoj zvučnik ali nisam imao vremena da pokušam da je "uparim sa prastarim cd radiom u kolima.
Inače u detaljima softvera piše Igo My Way i još desetak cifara. Mape Hero 2015. Ima dosta država a u detaljima mapa su različiti datumi početkom 2016 god. Nadam se da me neće na nekoj petlji dovesti do podvožnjaka ispod kog ne mogu da prođem. Ima da se upišu dimenzije i realna težina kamiona. Na šta da upozorava i sl. korisnih detalja. Uz uređaj je usb kabal oko 30cm, držač za staklo i auto punjač 12/24v koji će biti u rezervi.
Mislim da ću zadužiti Mana sa samo jednim upaljačem pa sam danas kupio auto punjač sa dva usb izlaza i duže usb kablove za tel. i navigaciju. Još 2000 din. Isto 12/24v, nisam našao 12/40v. Ako na kamionu upaljač bude 24v dal će taj punjač trpeti ili pregoreti jer je napon realno veći kad radi motor i naravno alternator. Čini mi se oko 28v?
Kaže mi drug da ću prvog (petak) ići na posao a javiće u koje vreme. Poneću lekarsko i vozačku, lekova protiv glavobolje (od promaje) protiv bolova u kičmi i protiv proliva za svaki slučaj. Malo garderobe ako se desi odmah neke povezane ture od par dana pa se isprljam i ispreznojavam. Nema ni klime ni frižidera.Taj gazda me uopšte nije upoznao čak ni telefonom pozvao. Ne pominje se ni radna knjižica, za sad je kod trenutnog poslodavca. Možda će me testirati par dana pa onda prijaviti ako zadovoljim ako to sme tako, inače su svi vozači prijavljeni na minimalac.
Evo narode i mene, Ja malo radim pa malo ladim i sve tako u krug. Trenutno kući u ladovini ispališe me za neku Grčku i jbg. Ja nemam ta čuda .uda od navigacija i dalje koristim malo internet malo više karte kamionske i to je to.
Kako 'te Vi kako kući
Lepo si ti ti raspolozen za nekog ko je ispaljen [emoji298]
I ja sam malkice ispaljen, odložili me da odem sledeće nedelje na probni rad. Možda ima neki link da obnovim znanje o radnom vremenu, ta se oblast menjala a nisam propratio. Analogni taxograf. Znam da se ispomažu sa potvrdama a koliko to milicija uvažava... i šta spada u obaveznu opremu, nije u pitanju prevoz opasnih materija.
Ma ne uzbudjujem se zbog otkazane ture, biće druga nema veze, od ponedeljka pa na dalje. Za radno vreme pogledaj pravilnik ima i na agenciji za bezbednost s'obraćaja
Evo me trenutno u A u Ansfeldenu na Shellu. Cekam neki utovar. Nema te bre nigde...sta se desava sa tobom covece. Pitao Intardera, a on mi kaze..."ozenio se". Po koji put, rekoh
Intarder zbija šale sa starijim ljudima lako je njemu. Dobacih do Pitera i evo me već treći dan na carini sagoreli da bog da Inače vreme kod mene mešovito čas sunce čas kiša pa onda vetar ne prelazi 21° noć 13°
Comment