Kombi prevoz

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Diesel1983
    CBC Član
    • 21.12.2014
    • 12
    • Novi Sad
    • Nissan Micra

Kombi prevoz

Da li mi me neko posavetovao sta da radim?
    Zapravo planiram da uzmem kombi da zapocnem medjunarodni transport robe.Po navodjenju nekih ljudi koji voze za druge vlasnike savetuju me da uzmem kombi do 3.5t nosivosti zbog tahografa itd. nisam upucen u to zbog cega i kako ali kazu da mi je to za pocetak najbolje?Kakvu firmu trebam da otvorim za to i kakva su iskustva baveci se tim poslom u smislu da li ima posla i kako se krecu zarade?
    Cuo sam dosta prica vezano za zaradu u vezi ovog posla pa me interesuje da li je tacno da mesecno ako radis naravno moze da se zaradi od 1000-1500 eur da li je priblizna ta informacija?
    Bio bih vam zahvalan za sto vise informacija vezano za ovaj posao.
    U napred hvala!
  • mishja
    CBC Veteran
    • 13.12.2013
    • 112
    • mladenovac
    • fabija, partner

kako ti ljudi voze za te vlasnike, rade kod njih za platu ili rade usluzno prevoz sa njihovim vozilom? tesko ce ti neko reci radim ovo i ono i uzimam lovu, bices mu konkurencija.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Već je bilo govora o tome i sve se svodi, da praktično ne možeš dobiti dozvolu za međunarodni transport! Prvo moraš, da registruješ delatnost u domaćem transportu, pa da se prijaviš na godišnji konkurs za dobijanje dozvole za međunarodni prevoz robe, koja je dozvoljena po međunarodnim ugovorima. Broj dozvola je ograničen, tako da si hendikepiran, kao novi u tom poslu.

Da bi prevoznik u Srbiji dobio dozvolu za međunarodni transport mora da ispuni određene kriterijume i stekne uslov da za učešće u raspodeli stranih dozvola. Broj dozvola se određuje na bazi reciprociteta u međusobnim dogovorima dve zemlje, a podelu vrši Ministarstvo saobraćaja na osnovu godišnjeg plana raspodele dozvola.
      Nove dozvole za međunarodni transport

Comment

• Diesel1983
        CBC Član
        • 21.12.2014
        • 12
        • Novi Sad
        • Nissan Micra

Ne vidim razlog zasto mi neko ne bi odgovorio koliko moze da se zaradi i ne znam kako ja nekome mogu biti potencijalna konkurencija po meni to je cista glupost...Ja sam dobio informacije od nekih ljudi koji znaju neke da voze kombi preko i nazad transport robe u zavisnosti da li imaju vozaca ili sami rade tj voze krece se zarada mesecno od 1000-2000 eur mesecno?Isto tako visina zarade zavisi od toga da li si tek usao u posao ili si neko koradi godinama pa ima razradjene ture...

Comment

• Diesel1983
          CBC Član
          • 21.12.2014
          • 12
          • Novi Sad
          • Nissan Micra

Hvala za link iz ovoga se moze videti da je unosan posao s obzirom da ja planiram da uzmem kombi do 3.5t jer imam B kategoriju.Samo nisam razumeo ovde kazu dozvole za medjunarodni trasnport i sporazum dveju zemalja misli se na nemacku i srbiju koliko sam skontao.Medjunarodna vozacka kada je izvadis tj dobijes valjda vazi za medjunarodni transport u svim zemljama?

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Pogrešno! Međunarodna vozačka dozvola (licenca) je samo dozvola, da možeš upravljati motornim vozilom određene kategorije u drugim zemljama. Verovatno si mislio na profesionalnu licencu, ali ni to nije dozvola za poslove međunarodne špedicije.

Comment

• Diesel1983
              CBC Član
              • 21.12.2014
              • 12
              • Novi Sad
              • Nissan Micra

Ne.Mislio sam na dozvolu za medjunarodni transport kada registeujes delatnost tj firmu otvoris za prevoz robe onda apliciras za dozvolu za medjunarodni transport ili?Koliko se ceka odgovor da li ces dobiti dozvolu kad se to predaje ima neki odredjeni datum ili predas kada osnujes preduzece?

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Registruješ firmu za transport robe (ili putnika), pa konkurišeš za međunarodnu dozvolu.

25) CEMT dozvola je multilateralna dozvola za prevoz stvari koju izdaje Međunarodni transportni forum, sa rokom važenja 30 dana, odnosno jednom kalendarskom godinom (kratkoročna, odnosno godišnja CEMT dozvola), na osnovu koje se može obaviti neograničeni broj vožnji između zemalja članica CEMT ili u tranzitu preko teritorija tih zemalja, vozilima registrovanim u zemljama članicama CEMT;
                Detaljno imaš u:
                Zakon o međunarodnom prevozu u drumskom saobraćaju

Comment

• Diesel1983
                  CBC Član
                  • 21.12.2014
                  • 12
                  • Novi Sad
                  • Nissan Micra

Hvala na odgovorima Franjo dosta si mi priblizio sada cu se potruditi malo da jos iscackam oko toga...

Comment

• macaneli
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2008
                    • 327
                    • sremska mitrovica - Genova
                    • S-max

Zar cemt nije za vozila prekon 3.5t?Mislim da za kombi ti ne treba bilateralna dozvola osim za italiju
                    ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

Franjo. Odakle ti ideja da ti treba dozvola za kombi ukupne nosivosti do 3,5t???

U krajnjem slučaju registruj firmu negde preko u slo i cro isto tako i vozilo i peglaj.
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Diesel1983
                        CBC Član
                        • 21.12.2014
                        • 12
                        • Novi Sad
                        • Nissan Micra

Zaci za kombi do 3.5t ne treba cemt?!Sta je onda potrebno sem registrovane firme da bi se bavio medjunarodnim transportom robe?da li ima jos nrkih posebnih papira sem medjunarodne vozacke dozvole...

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by ada View Post
                          Franjo. Odakle ti ideja da ti treba dozvola za kombi ukupne nosivosti do 3,5t???
                          Zbog carinskih propisa! Nije bitna nosivost, već šta se prevozi. Nije svejedno, da li prevozi tri tone kompjutera, plazma TV, ili tri tone krompira. Znam, da to često prolazi nelegalno, ali nisam našao u propisima, da za vozila do 3,5t ne treba dozvola. Ili, na primer za taxi vozila uopšte, a za kombi posebno.
                          Govorim o neograničenoj godišnjoj delatnosti međunarodnog prevoza robe (i ljudi).
                          Evo još nekoliko propisa:
                          CEKOS IN Ekspert - Uredba o raspodeli stranih dozvola za medjunarodni prevoz domacim prevoznicima.pdf
                          Iz člana 3.
                          Za vozila čija nosivost ne prelazi 3,5t.

РАЗДУЖЕЊЕ ЛИСТОВА ИЗ ДНЕВНИКА ПУТОВАЊА - Koriscenje CEMT dozvola (izvod)-NOVO.pdf

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

franjo, multipraktik, u sve se razume.

k'o marica.
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Nikad ne znam, kada ste ozbiljni, a kada se šalite?!
                              Ovde se ne radi o razumevanju, ili znanju, već pokušajima, da se iz kalaburme propisa nađe nešto od koristi. I sam sam se bavio mišlju, kako na najbolji način iskoristim posedovanje BCE dozvola, ali me vreme pregazilo. A i garantni rok mi je istekao, samo ga na prevaru produžavam. Život je veoma kvarljiva roba u svakom pogledu!
                              Ako smeta ovaj mali off - brišite!

Comment

Working...
                              X