Započinjete delatnost!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Šofer
    CBC Član
    • 17.04.2012
    • 10
    • Beograd
    • VW Forever

Odg: Započinjete delatnost!!!

Siera ti sigurno znas,predao sam za otvaranje firme kao autoprevoznik e tamo su mi rekli da ne pocinjem da radim dok ne platim neku taksu za saobracaj,kazu da se raspitam u ministarstvu za saobracaj ili AMSS ne znaju ni oni tacno,koja je to taksa i koliko para to?

Comment

• Siera
      Cbc Senator
      • 09.11.2009
      • 1365
      • Čačak
      • Stralis

Pretpostavljam da je u pitanju taksa na resenje o otpocinjanju delatnosti i takvo resenje izdaje republicki inspektor za saobracaj u tvom okrugu. Da bi ispunio taj uslov potrebno ti je vozilo sa ispisanom firmom, ugovor o odrzavanju ukoliko nemas masinsku ili saobracajnu skolu, ugovor ili dokaz o parking mestu, 2 fotografije i taksa je mislim oko 5000din ako nije promenjena
      Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Šofer
        CBC Član
        • 17.04.2012
        • 10
        • Beograd
        • VW Forever

Ok sad mi je jasno,konacno da i moja saobracjna skola posluzi,do sad koliko sam vozio niko me nije ni pitao koju skolu imam,a KV sam vozac sa drzavnim ispitom,samo im je iskustvo bitno,citao sam negde da treba da uvedu neki zakon za medjunarodnu e tu su valjda KV vozaci oslobodjeni takse i obuke ostali palacaju,kad ce on doci na snagu ko zna...Pozdrav

Comment

• Siera
          Cbc Senator
          • 09.11.2009
          • 1365
          • Čačak
          • Stralis

To ce biti ti tzv CPC sertifikati i vozaci koji imaji vise od 5 godina radnog iskustva uz dokaz i oni koji su zavrsili skolu za vozaca bice oslobodjeni polaganja

Comment

• milanj221
            CBC Član
            • 08.03.2013
            • 12
            • Bor
            • Yugo Florida 1.3EFI

Pozdrav,

Ako neko može da mi odgovori na pitanje:

Da li postoji mogućnost da ja otvorim samostalno firmu i da se bavim transportom npr. uzmem jedan tegljač i prikolicu na kredit ili lizing i da u dogovoru sa nekom većom kompanijom potpišem ugovor o saradnji i da radim za njih bilo da se radi o unutrašnjem ili međunarodnim transportom?

Comment

• Siera
              Cbc Senator
              • 09.11.2009
              • 1365
              • Čačak
              • Stralis

Evo daću ti Ja odgovor, na tvoje pitanje. Teoretski je moguće da izvršiš nabavku vozila kamion + prikolica ili putem lizinga ili kredita ali praktično to ide drugačije, moraš ispuniti uslove koje zahteva banka imati sopstveno preduzeće itd. Sledeća stvar je posao i ugovor, mislim da to skoro i ne postoji kod nas odnosno velike poslove su uzeli veliki prevoznici putem tendera i sve što oni ne odrade mogu ustupiti nekom malom prevozniku s tim što ste za taj posao uvek drugi ili treći i uvek će neko drugi imati prednost za utovar (mislim na pojavu kamiona nosioca posla za utovar a opet da budem jasniji u 99% slučajeva ste neka rezerva)
              Da bi radili medjunarodni prevoz treba ispuniti gomilu uslova i više oko toga imate na sajtu ministarstva za saobraćaj. I zadnja a veoma bitna stvar je isplata rata lizinga na vreme, to sa jednim vozilom nećete stići to je više nego sigurno a posle 2-3 ne plaćene rate zna se šta sleduje. O kamionskim stvarima i propisima imate više na www.drumskitransport.serbianforum.info

Comment

• milanj221
                CBC Član
                • 08.03.2013
                • 12
                • Bor
                • Yugo Florida 1.3EFI

Pitam zato što se moj otac vozio jednim šleperom od Paraćina do Boljevca i razgovarao je sa šoferom i taj šofer ima svoju firmu i jedan šleper i vozi iz Holandije za Boljevac neki otpad i to se u fabrici prerađuje i kaže da mu čisto od jedne ture kada sve poplaća poreze račune čisto mu ostaje 3.000e. Zato sam i pitao kakvi su uslovi za otvaranje firme samostalno. Ali vidim da je malo uvrnuto.

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

E stvarno se zadnjih 8 dana nisam ovako nasmejao

Comment

Working...
                  X