Transpotne firme - Crna lista

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Transpotne firme - Crna lista

Ovde možete navoditi firme koje nisu ispunile ugovorenu - dogovorenu obavezu iz bilo kog razloga.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
  • ac1d
    CBC Veteran
    • 22.02.2008
    • 124
    • Velika Plana

Crna Lista

http://www.pumedtrans.com/liste_duznika.htm možda ovo nekome bude korisno
    "Finishing second means you are the first person to lose" - Gilles Villeneuve.

Comment

• Transporter
      CBC Senator XXL
      • 12.03.2006
      • 568
      • Avala BGD

Auuuu nisam znao da i ovo postoji

Pa ja sam znaci spreman za tvorza

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

na profesional popović - transport do 7.5t - ne ispalćuje ništa
        mbj inđija isto tako.
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• ac1d
          CBC Veteran
          • 22.02.2008
          • 124
          • Velika Plana

Moj "zemljak"- Iva Šped Komerc- Pola Srbije ga juri za novac- akcija mu je da pozove prevoznika, ponudi mu neke sulude pare (recimo 2000 eura iz Milana), prevoznik odradi turu fakturiše, dostavi orginal papire. Lik 'ladno fakturiše, naplati i otkači prevoznika. Zbog takvih kretena normalni ljudi izlaze na loš glas jer nas sve trpaju u isti koš.

Još jedan "zemljak"-Bomi AS d.o.o.- Čovek je "radio" u Mladenovcu, pa se preselio u Veliku Planu, posle dva meseca u Lapovo, pa je sad,koliko ja znam u Kragujevcu. Način rada je skoro potpuno isti kao kod lika gore.

Comment

• Transporter
            CBC Senator XXL
            • 12.03.2006
            • 568
            • Avala BGD

I jos 50-ak njih isto tako, ne znam imena jer me ne zanima ali to je glavna fora, puno njih je izradjeno na istu foru

Comment

• ac1d
              CBC Veteran
              • 22.02.2008
              • 124
              • Velika Plana

Ne pričaj mi ništa o tome. Ja sam otvorio firmu pre godinu dana i ludim od takvih likova. Svi, ali baš svi moji prevoznici su imali problem sa nekim od tih likova. Ova dva lika koje sam ja nave su iz moje okoline, ali znam za bar još desetak njih koje treba nabiti na kolac pred svakim većim terminalom u Srbiji...

Comment

• Shicky
                CBC Član
                • 06.02.2008
                • 81
                • Ralja-BGD

Momci pitanje za sve koji znaju ili još bolje koji su imali iskustva sa IDIOTIMA .Ćaletu (autoprevoznik) jedna firma duguje oko 400.000 din i naravno prave se blesavi,šta je potrebno da ih tužim i kojim putem krenuti tj dali postoji prečica za naplatu ili klasično advokat i suđenja u nedogled.Koju dokumentaciju prikupiti za pokretanje tužbe?HVALA VAM UNAPRED NA ODGOVORIMA
                Dobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

kopija fakture i dosta je ako si vozio medjunarodnu cmr.

Comment

• Shicky
                    CBC Član
                    • 06.02.2008
                    • 81
                    • Ralja-BGD

Jbg bilo je kombinovano i preko i unutrašnji ali imam sve primerke cmr kod sebe.Imaš li nekog iskustva koliko traje od tužbe do naplate i kako najjeftinije proći,advokatu 10% više-manje?Izvini ako te smaram ali stvarno nemam iskustva sa tim .

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

netreba ti advokat. uzmes fakture i cmr iskopiras otkucas u vordu tuzbu i predaz u sudu. mislim da se placa 4000 dinara i na sve to tuzeni placa sutske troskove, troskove tuzbe i kamatu za period od nastanka duga. u sustini nista komplikovano. sud mu blokira racun pa dok se ne naplati.

Comment

• ac1d
                        CBC Veteran
                        • 22.02.2008
                        • 124
                        • Velika Plana

Moraš prvo da proveriš naloge za utovar. Moj savet ti je da uvek, ALI UVEK, imaš uredan potpisan i overen nalog za utovar pre nego što počneš sa poslom. To je jedini način da se kasnije zaštitiš pred sudom. Kopije CMR-a, Ex, Eur1 i T1 ukoliko ih dobiješ na mestu utovara obavezno čuvaj jer je to tvoj dokaz da je transport obavljen. Imaš tri načina da naplatiš u zemlji Srbiji:
                        1. Pretiš tužbom, nađeš advokata, tužiš- budi spreman da čekaš do sudnjeg dana
                        2. Praviš se blesav, za istu firmu natovariš turu robe i parkiraš kamion negde. Kažeš da nećeš istovariti robu dok ti se ne plate prethodna dugovanja.
                        3. Da zivkaš dužnika na svakih deset miniuta dok mu se toliko ne smuči da ti plati.

UVEK PROVERI SA KIM RADIŠ PRE NEGO ŠTO MU UTOVARIŠ ROBU. Trudi se da što više svojih komitenata lično upoznaš jer ćeš tako najlakše steći utisak da li vredi raditi sa njima.

Comment

• MandariX
                          CBC Član
                          • 22.01.2008
                          • 63
                          • Beograd-Vozdovac

Moj savet: Matori nikad ne sklapaj posao telefonom,uvek licno,da imas vremena da se malo raspitas o komitentu.
                          Duh koji vozi........

Comment

• Shicky
                            CBC Član
                            • 06.02.2008
                            • 81
                            • Ralja-BGD

Ma ta saradnja je trajala da kažemo neko duže vreme,nekako se naplaćivalo,doduše uz kašnjenja i prolongiranja,ali ono kao treba imati razumevanja za poslovanje u Srbiji.Međutim od početka ove godine to je totalno stalo tj ono što su uplatili je bilo samo za rad od ove godine tako da je ne mali dug ostao iz prošle.Na kraju ću morati preko suda,ako ne odreaguju na opomenu pred utuženje,pa šta bude,što kaže ac1d do "sudnjeg dana" .

Comment

• ac1d
                              CBC Veteran
                              • 22.02.2008
                              • 124
                              • Velika Plana

Upravo sam se setio nečega. Prošle godine u Avgustu sam odradio desetak tura u domaćem transportu od kojih mi je jedan deo plaćen, a drugi nije. Direktor firme za koju je voženo mi je 'ladno ponudio pun šleper ŠIPKA (šipurka) u kompezaciju! Posle te ponude sam se smejao jedno nedelju dana... Platili su kada im se javio moj prijatelj advokat.... posle dva meseca naravno...

Comment

Working...
                              X