Polaganje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • choksi
    CBC Početnik
    • 05.04.2008
    • 7
    • Beograd

Najbolje da odjednom položiš i c i e jer ako donesu ovaj novi zakon biće teže i druga ograničenja u veličini vozila i starosti kandidata.
    Ako nađu da slabije vidiš dobićeš samo ograničenje u vozačkoj da moraš da nosiš naočare.

Comment

• Milorad90
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2007
      • 975
      • Beograd

E da podelim ovo sa vama,izvadio sam lekarski za profesionalnog vozaca to jest za C kategoriju.

Otisao tamo (neka lekarska ustanova kod zeleznicke u savskoj ulici nemam pojma kako se zove),na salter dam pare 4100 din,ona lekarka mi ispise na papiru gde sve da idem na koji sprat i u koju sobu,odradim ja to,prodjem nekako ocni,neuropsihijtra,i psihijatra,dodjem na salter,a ona mi trazi ekg,ja rekoh pa niste mi napisali,a ona zena mi se izvinjava i posalje me da to odradim.Napatio sam se 4 sata tamo,puno matoraca i zeleznicara pa je bila guzva.Rece mi ta zena na salteru da dodje neko posle 14h po rezultate,rece mi mama da ce ona da svrati jer joj je usput.Odem ja u skolu,prepricavam ortaku,a on meni a krv?kakva sad krv?Pa kaze trebali su krv da ti vade,ne prodje pola sata posle toga salje mi mama poruku moras sutra opet od 7-9 da vadis krv.Ja poludeo,ko ce opet da ustaje u 7 pa da se cima do tamo,al ajde pomirim se ja nekako sa tim i odem.Dolazim ja opet na salter,a salterka meni sta ces ti opet,ja kazem zaboravili ste krv da mi izvadite,a ona zena pocne da mi se izvnjava,i ovo i ono,kaze sad cu ja da ti sredim,kaze sedi tu pricekaj.Ja nisam sedeo ni 2 minuta,kad eto nje bila kod doktora,on samo potpisao i lupio pecat kao da sam vadio krv,tako da sam prosao lekarski bez igle.
      Sve u svemu drugi dan nisam proveo tamo ni 5 min,sve zavrsio i dobio lekarski.

Iako su me malo zezali i dugo sam cekao,moja preporuka je za njih ako neko bude isao da vadi lekarski,i jos sto mi je bilo najzanimljivije,ulazim u zgradu,a ono sve fino,lepo,sredjeno,cisto,ja se istripovao da nisam promasio zgradu,sestre mlade lepe ljubazne,dele sokove i kafu u cekaonici,prosto neverovatno u domu zdravlja tako nesto.

Eto nekome ako bude trebalo ko uskoro bude vadio lekarski.Ovih dana trebam da se upisem u autoskolu.

E jos moram da vas smaram za E kategoriju,kaze mi ortak da trebam da imam potvrdu da sam 2 godine vozio kamion,jel to tacno?

Comment

• RS-6
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2005
        • 581
        • Montenegro-Bar
        • 2x AR I BMW 330XI

E ovakva je procedura u vezi polaganja za "C" i "E" kategoriju u CG ( zvao sam prije neki dan )

Vadi se ljekarsko za "C" i "E" kategoriju odjednom.To je sve sto znam u vezi ljekarskog ,moguce da je procedura ista kao i kod vas.

Za "C" kategoriju se rade testovi od 17 pitanja,posle se ide na obuku od 5 casova.Kasnije na polaganju ima samo voznja kroz grad s kamionom do 5 t ( Zastava,Iveco Turbo Zeta ... ).Znaci nema garaza da se rade.

Za "E" kategoriju je situacija sledeca.Moras da obezbijedis kamion sa prikolicom da bi polagao.A polaganje se odnosi na izbjegavanje trotoara na poligonu ili voznja kamiona u rikverc 50 metara da se ne iskrivi.Ovo sve zavisi od auto skola.

S tim sto moze odma da se polaze za "E" kategoriju,samo da se donese kopirana i ovjerena vozacka dozvola dje se vidi pecat o polozenoj "C" kategoriji.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• Armageddon ///M
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2008
          • 447
          • SRB
          • Ne

Ja krecem sredinom avgusta u auto skolu, C kategorija je u pitanju.
          Ovo su informacije koje sam dobio:

Potrebna licna karta (nemam je, mislim da treba da platim oko 1.500)
          Lekarski pregled (oko 4200-4300)
          Placam u tri rate po 10000, prva odmah po upisu.
          Vozim 40 casova (posto nemam polozeno B)
          Polaganje- voznja 3000
          Polaganje- testovi 3000
          Kad to zavrsim, dobijem neku potvrdu, to nosim u policiju i tamo puknem neku kintu i GOTOVO!

Jedva cekam da zavrsim sve...
          Valjda cu do Nove godine imati dozvolu
          Ambitious but rubbish.
          http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• Milorad90
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2007
            • 975
            • Beograd

e ovako kolega da ti kazem,zavisi ti sve od instruktora koliko ima djaka tako da nemoj da planiras mnogo za dozvolu nego vozi i uzivaj.
            Ja sam upisao 8 maja i do danas sam odvozao 8 casova pa ti vidi.
            Racunao sam da do kraja jula imam dozvolu!!
            Sad cu kao da krenem normalno da vozim,na dan-dva i do kraja jula cu veci deo odvozati.

Sta vozis?
            Ja placam 4 rate po 6000 din,vozim iveca turbo zetu

Ne znam da li si pre vozio nekad kamion,ali cisto da ti dam neki savet.

Samo lagano,slusaj sta ti instruktor govori i tako radi,posle kad polozis vozi ti svoju voznju.Gledaj retrovizore,migavce vracaj posle krivine sam obavezno,nemoj da zaboravljas ko ja.

Prvi cas ce ti biti poligon,a mozda i vise,sve zavisi kako vozis.
            Ja sam prvi cas bio i drugi odmah na ulicu.Inace i ja kao i ti odmah za C

Aj srecno i da sto pre dobijemo dozvole!!!

Comment

• Armageddon ///M
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2008
              • 447
              • SRB
              • Ne

Sto se tice casova, imam neku vezicu, tako da cu voziti svaki drugi dan
              Nemam pojma sta vozim, videcu kad krenem, ako te zanima, poslacu ti ime auto skole na PM.
              Nisam nikad vozio kamion
              Hvala ti na savetima, srecno, da polozis iz prve i vidimo se na drumu
              Poz truckeri
              Ambitious but rubbish.

Comment

• branimirche
                CBC Član
                • 12.07.2008
                • 12
                • Zvecan

Ja sam pre nekih mesec dana polozio za C kategoriju. Najpre sam mucio muku sa testovima, gde sam 2 puta padao i to za po 1 poen. Ima puno pitanja vezanih za konstrukciju vozila, mislim da sam se na njih spoticao. Onda sam vozio Mercedesov kamion od 5 tona po poligonu, uradio polukruzno okretanje i provozao dva kruga kroz grad. Imao sam srece sto sam ostao poslednji a clan komisije se smorio pa nije bio koncentrisan na voznju kad sam kretao tresla mi se noga na kvacilu od straha

Za vece kategorije potrebna je dozvola za C, i polaze se samo voznja po gradu.

Puno srece svima koji polazu

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

da se ja pitam nebi dao nikome da polaze ni za c ako nije imao registrovano vozilo na sebi barem 3 godine, a ne sa 18 godina i ajde u kamion. Da li ste svesni sta znaci 7.5 tona ili vise i kako se to vozi???!!!
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• DareSWE
                    CBC Član
                    • 10.05.2008
                    • 14
                    • bgd

Pozdrav svima!
                    Evo da vam napisem kako se polaze u EU konkrektno Sweden...posto sam sve to prosao dva puta...tj pre nekih desetak godina sam polagao za kamion i prikolicu u BGd a kasnije pre neku godinu sve ponovo ovde u Sweden...Ukratko receno polaganje koje se radi kod nas je totalno smesno i neadekvatno a dobijaju se dozvole za upravljanje ozbiljnim i nimalo naivnim kamionima...u no ne racunam zastave iveco na kojima se vrsi obuka...dakle prica je sledeca...standardno lekarski kao kod nas je prva stvar koja mora da se uradi onda se trazi dozvola da je sve ok da mozes da polazes za C kategoriju...nije dozvoljeno polaganje odmah za C vec moras imati prvo B kategoriju,koja je inace na probnom periodu od 2 godine(ukoliko se uradi teski prestup,pijanstvo ,crveno svetlo,voznja 30km/h preko ogranicenja....) vozacka se gubi kazna zabrane od godinu dana i posle toga sve ponovo testovi i voznja....Da se vratimo na profesionalne kategorije....Bez obzira sto sam imao godinama vozacku iz YU morao sam u auto skoli da uplatim 10 casova(svaki je malo jace od 100e) da bi te instruktor pustio da izadjes na polaganje...prvo se resavaju testovi na kompu...gde imas pravo da za 45 minuta resis 60 pitanja od toga je mislim 5 ili 6 dozvoljeno da pogresis..kada se rese testovi zakazuje se voznja...Kamion je znaci pravi kamion obavezno manuel menjac ili ko hoce automatik ali onda mu pise u vozackoj da moze da vozi samo automatik....Kamion koji sam ja imao je Mercedes Actros iz 2007 koji po zakonu mora da bude natovaren sa minimum 50% tereta...prvo se vrsi na poligonu sigurnosna provara kamiona i tereta...nije tesko ali ukoliko se neka stavka zaboravi ispitivac te sigurno obara jer sve vreme ide oko tebe i gleda sta radis..sledeca stvar je pispitivac te pita 2 pitanja iz motoristike (moze da te pita o kocnicama ..menjacu..obezbedjenju razlicitih tereta...dozvoljenim visinama.....kada je to gotovo imas voznju kroz grad sve zavisi gde ce da te tera....voznja mora da traje minimum 45 min....na vracanju na poligon ima test voznja izmedju cunjeva unazad....i na kraju ako je sve bilo ok tj da si prosao sve dobijas dozvolu za upravljanje C kategorijom....Za polaganje za E kategoriju isti kamion plus prikolica ali ne traktorska na kojoj sam ja polagao devedesetih vec prava koja je isto tako natovarena...procedura ista kao za C...testovi ponovo....itd itd....ukratko dobiti sve kategorije je ozbiljan posao gde nema provlacenja ukoliko ne znas ili nisi ranije vozio...i jako skup otprilike oko 5000e za kompletnu obuku i sve moguce takse ...ako uzimas sve iz pocetka ....poznajem coveka koji je vozio 20 godina u Transspedu stara firma iz beograda ne znam da li jos postoji i koji ima miion kilometara u rukama pa je opet za sleper isao da polaze 3 puta...toliko od mene nadam se da nisam udavio sa dugackim postom....pozdrav!!!

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

i onda par godina obavezno slovo A napred i nazad.
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• Milorad90
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2007
                        • 975
                        • Beograd

Ado jesi u pravu,ali sta da radis takav je zakon.I meni je smesno kad vozim prazan kamion,ipak nije isto pun i prazan,neznam kako se ponasa u tim situacijama.I sto je najgore vecina instruktora je ne ozbiljno,ebe im se da ti pokazu kako se popunjava tahograf,da nisam pitao instruktora ne bi mi ja mislim ni pokazao.

I smesno je kad vidim da nakace na atega ili turbo zetu traktorsku prikolicu,sto sve zajedno nema ni 11m,a posle kad sednes u Actrosa od 16.5m bude problema da se vozi....

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

Druze i to je nista. Šta da je u situaciji kao što sam ja. Razvučem šlepu na 21.5metara, visinu ubijem oko 4.10-4.18, a imam oko 10 tona tereta iznad kabine! E to je uzitak.

Comment

• Milorad90
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2007
                            • 975
                            • Beograd

Kako razvuces na 21.5m kad je dozvoljeno na 18 maximum?

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

gde je dozvoljeno 18 razvuces na 21.5 i stavis tablu nazad sa natpisom i dve rotacije.

Comment

• Armageddon ///M
                                CBC Senator XXL
                                • 26.04.2008
                                • 447
                                • SRB
                                • Ne

Transped? Ta firma je na dva km od mene, zivim u Vrcinu
                                Ambitious but rubbish.

Comment

Working...
                                X