Digitalni tahografi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Pa vidi....kod ovih nasih ces nekako i da se provuces sa 500 ili 1000din., ali sa recimo....Madjarima, Austrijancima, Nemcima....nema sanse.
    Dok sam vozio sleper....znam samo da me Bog cuvao od toga da me ne zaustave i ne traze taho listice.Ne znam da li sam imao tri uzastopna ispravna listica.Imao sam mnogo srece.Toliko sam petljao sa potvrdama da sam par puta i sam "zablokirao".Vise nisam znao sta da pisem na tim istim potvrdama...tj. kad sam bio slobodan a kad ne.
    Ali sam se naslusao prica kako su neke (koje su uhvatili) kaznjavali sa enormnim svotama novca (ne smem ni da pomenem te iznose).
    You can run, but you can't hide.

Comment

• driverxl
      CBC Senator XXL
      • 03.06.2011
      • 560
      • Srbija
      • karuce

....sve je to lepo ali i dalje vecina vozaca nece da prihvati notornu cinjenicu da je propis o vremenima rada i odmorima vozaca u medjunarodnom drumskom transportu, napravljen po meri bas svih vozaca i u korist svih vozaca.Zato deluje zbunjujuce da ovde i dalje ne mozemo bez "dobrog starog pravila" kao posledice sveopste neorganizovanosti, zurimo da bi smo cekali.

Comment

• wlady
        CBC Veteran
        • 13.11.2010
        • 144
        • bern
        • daf

slazem se da digitalac u stvari je neka vrsta spasa za vozaca-radnika, pogotovo sto u vecini evropskih zemalja ministarstvo za transport drzi na oku firme koje su podlozne prekrsajima o vremenima voznje i rada.recimo da se vode evidencije,prekrsaj vozaca se pripisuje i firmi za koju radi , crne liste sto se kaze i osim astronomskih kazni sleduje oduzimanje licence-dozvole za rad posle predjenog limita.a dobro su se i setili da uzrok nesreca teskih ter.vozila na putevima ne zavisi samo od vozaca.e sad ,pretpostavljam da najveci problem imaju samostalni prevoznici ,poslodavac ne rizikuje nista,a cena prevoza srozana na jad i bedu.posla sve manje,primoran na rizik i moze samo da se moli bogu da ga ne zaustave sto rece kolega. ja sam relativno kratko u ovom poslu,ovo je cetvrta god,mada ima sam priliku da radim i po 18 sati dnevno od toga 14 sati voznje sa kratkim pauzama odmora. iskreno meni je to bilo mucenje ,a o riziku i da ne govorim. cesto sam zavrsavao u 7-8 uvece pa kreci opet u 1 ujutro.dovoljno je bilo da bacis papirni disk prethodnog dana,firma ti izda potvrdu da si taj dan vozio furgon ili radio u magacinu i teraj dalje.

Comment

• Dusann
          CBC Početnik
          • 28.10.2013
          • 5
          • Banja Luka
          • Mercedes

Prvo da se zahvalim na odgovoru na prvo pitanje. E sada imam problem oko datuma jer pokazuje datum od narednog dana primjera radi radio sam 20.1 a na tahografu pise 21.1 tako i na listiću kada da ištampa. E sad me zanima jel ima neka mogućnost da ja vratim to u normalu?

Pozdrav

Comment

• Siera
            Cbc Senator
            • 09.11.2009
            • 1365
            • Čačak
            • Stralis

Podešavanje časovnika mora imati i mora da je vreme tačno prema nacionalnom vremenu gde je registrovano vozilo. Podešavanje vremena ide ili preko podešavanja na instrumentima vozila ili direktno na tahu.
            Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Dusann
              CBC Početnik
              • 28.10.2013
              • 5
              • Banja Luka
              • Mercedes

Neznam jesi li me dobro razuio, ja znam namjestiti sate al datum mi stvara problem. Ja sam gledao na tahografu al tu se ne može mjenjati datum. Ja nisam vozač tako da neznam kako se podešava na instrumentima vozila.

Comment

• Siera
                Cbc Senator
                • 09.11.2009
                • 1365
                • Čačak
                • Stralis

Kako podešavaš vreme tako podešavaš i datum, pa što će Vi onda tahograf ?
                Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Dusann
                  CBC Početnik
                  • 28.10.2013
                  • 5
                  • Banja Luka
                  • Mercedes

Pa u firmi sam zadužen za redovno skidanje podataka sa tahografa i obučavanje vozača da znaju koristiti digitalni tahograf. U svakom slučaju hvala moraću još vidjeti na instrument tabli jeli se može datum promjeniti i hoće li uticati na tahograf ako mogne uopšte.

Comment

• GENCEL
                    CBC Član
                    • 14.09.2008
                    • 74
                    • NOVI SAD

Vreme na displeju digitalnog tahografa je samo informativno. Digitalni tahografi sve podatke UVEK beleze u UTC vremenu, tj. po grinicu.
                    Datum se moze promenuti u ovlascenom servisu.

Comment

• donrile86
                      CBC Početnik
                      • 03.10.2014
                      • 5
                      • Beograd, Srbija
                      • -

Pozdrav svima.

Da li neko moze da mi kaze koji je neki dobar program za obradu podataka sa tahografa i kartice vozaca?

Comment

Working...
                      X