dozvoljena nosivost u austriji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darkoni976
    CBC Početnik
    • 07.04.2008
    • 7
    • ruma

dozvoljena nosivost u austriji

Veliki pozdrav za sve koji ovo citaju,i pitanje,na koje cu nadam se dobiti odgovor.Skoro sam kupio fiat ducato sanducar,i sa njim bi dovlacio automobile iz francuske.E sad s kime god sam razgovarao na ovu temu,svako prica drugacije.Kamion je tezak 2000 kg,nosivost 1400kg,i prikolica za dva automobila je neto 900 kg,a bruto 3500kg.Znaci ukupna tezina bi bila oko 7000kg.E sad posto automobile vozim za svoje potrebe,znaci fakture auta su sve na ime firme kao i sam kamion,da li mogu kroz austriju da vozim bez dozvola.
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Naravno ja sam to radio godinu dana. Do 7.5 tona ukupne nosivosti ti netrebaju nikakve dozvole, osim za Italiju. Inače kroz francusku, što retko ko zna za tebe je dozvoljeno 110km/h ako ti prikolica ima atest. Problem će ti biti mađari. Ne smeš da imaš više od 3500 kg robe, inače spremi 400000 forinti ili 1600€ za pretovar i nemoj se zezati. Pazi i na listiće. Švaba će ti i progledati ali francuz i madjar neće. Zabrane za tebe važe isto kao i za šlepere čisto da znaš. Ako te zanima još nešto pitaj.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• darkoni976
      CBC Početnik
      • 07.04.2008
      • 7
      • ruma

hvala na brzom odgovoru,kroz madjarsku planiram da idem samo u polasku(prazan),na kelebiju(ako znas dobru spediciju reci mi),a u povratku osmicom do salzburga,pa graz,maribor,i pravac srbija.ja sam cuo da u austriji bez dozvole moze do 6t bruto ili 3.5t tereta,ali kao postoji neka caka ako prevozis auta za svoje potrebe da ti dozvola netreba.Sta mislis?

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

Špediter na kelebiji je najmanji problem. Ima čovek koji se specijalizovao za kola I u austriji ti je do 3500 kg robe.Vraćaš se preko slovenije zbog faktura ako se nevaram. Mada ako to radiš sada onda jako grešiš. Najveći problem sa tim malim kombijima je što si uvek u pretovaru. A caka ne postoji. Za austriju nema veze do 6 t bruto. Ti smes da ideš bez dozvola do 7.5t ili u tvom slučaju 3.5t robe. Bruto nesmeš da prođeš 7.5t. Ali opet napominjem. Ti si poseban slučaj jer voziš kombi. I sve će to tako da ide dok te nebudu zezali za dužinu vozila. Tahograf obavezan!!!
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• darkoni976
          CBC Početnik
          • 07.04.2008
          • 7
          • ruma

ne razumem te bas najbolje,ako na sebi imam 3 auta od po 1200 kg to mu dodje 3600kg,e to je jedini razlog sto neidem kroz madjarsku,ne radi se o fakturama,ja i onako ex-papir radim u salzburgu.inace duzina kamiona sa prikolicom je 15 m,tako da nevidim razlog sto bi me zezali zbog duzine kad ne prelazim 16 m, i reci mi sto ti mislis da je bolje da idem kroz madjarsku?

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

Ne mislim da je bolje da ideš kroz madjarsku. Ali u tom slučaju imaš 100 kg robe viška od onoga što bi smeo. Zaboravio si da još u kolima si ti i španeri i štošta još pa onda nije u pitanju samo 100kg.

Comment

Working...
            X