Ja, Keeway, malo predstavljanje i par pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Golub.BG
    CBC Veteran
    • 04.02.2007
    • 103
    • Beograd

Ja, Keeway, malo predstavljanje i par pitanja

Od prosle nedelje vozim kineza http://www.keeway.rs/scooter/hurricane50.html s'tim da je moj model iz 2006 pa ima tockove od 10". Za sada sam zadovoljan, meni treba da se prevezem od tacke A do B. Inace skuter je polovan presao 1800km, nije skinuta blokada, ja sam mu sad uradio prvi servis.

Sto se tice voznje ona izgleda ovako:
    Ja+zena=130kg - koji kg manje vise po ravnom ide do 5okm/h ja sam oko 55. Uzbrdo je prica za sebe, reci cu samo da se malisan lavovski bori. Bice bolje kada skinem blokadu. Za ovih 300km koliko sam presao sam zadovoljan, mada cini mi se da malo vise trosi, neko mi rece da ce cak manje trositi kada skinem blikadu sa aspuha.

Ne planiram nikakvu ugradnju kitova, ostacu na ovih 50cc, planiram da mu odblokiram varijator - da skinem prsten, i da mu sredim izduv.

Pitanje (naravno vezano za blokadu)

Kakva je to blokada u auspuhu? I sta se tu radi, googlao sam ali nista mi nije jasno, mada jos nisam ni rasturao auspuh ali koliko razumem oni nesto tu rade na cevi izmedju auspuha i glave.

Ajd posto sam nov u ovim vodama nako neko moze neka me gde da nabavim stvati tipa rolnica, oprugu za varijator, mozda i neki rezonatni aspuh koji odgovara i za 50cc a opet ce lakse da dise sa njim.

Hvala svima u napred.
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Otvaranje auspuha nece smanjiti potrosnju.
    Inace ta blokada u auspuhu je samo katalizator koji izvadis.

Rolnice oprugu i te stvarcice mozes da pogledas u markosu ili da svratis jednom prilikom kod mene pa da ti dam kontakt od drugara koji je sef servisa u ovlascenom keeway-u
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• KOXTER
      CBC Veteran
      • 07.07.2007
      • 109
      • Beograd, Palilula

Ako je josh uvek aktuelno da dodam samo.
      Ugradnjom rezo spuha cesh dobiti 5km na max brzini, takoreci nishta ali ce zato lakshe disati i imati malo bolje ubrzanje. Ali izucesh se 100e-150e
      Ako krenesh sa tim sitnim stvarima da se zezash ne ocekuj velike rezultate, jedva primetno bolje ubrzanje sa laksim rolnicama i tvrdjim oprugama, cak ako stavish najtvrdje oprugice moze se desiti da ide losije, po nekom pravilu najtvrdje oprugice stavljash na kit a na serijalu opruge srednje tvrdoce.
      Na znam zashto necesh da stavljash kit, ja na primer sam morao, na ravnom nekako je i ishao ali na uzbrdoooooo je neverovatno ultra SPORO, znaci kad idem sam isho je 35km/h a kad povezem nekog...Jedva izvuce, znaci 25km/h shto mi je bilo extra sporo, pa sam stavio kit i sad sam prezadovoljan.
      Nemoj da mislish da te nagovaram neshto, to je samo moje iskustvo cisto da znash shta i kako.
      Ako te zanima neshto slobodno pitaj poshto sam skoro to sve odradio i znam kako se kracu cene i ostale sitnice.
      Masa, samo masa, masa je MAMA!!!

Comment

• 111  taxi 111
        CBC Početnik
        • 14.04.2009
        • 1
        • beograd

Re: Ja, Keeway, malo predstavljanje i par pitanja

ako ima neko iz beograd da mi kaze kako najlakse i najbrze, a naravno naj jeftinije da prodjem sa budzenjem i kod koga? u pitanju je keeway focus.

Comment

• KOXTER
          CBC Veteran
          • 07.07.2007
          • 109
          • Beograd, Palilula

PA reci shta je to najjeftinije za koliko para?

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Golub.BG
            Ja+zena=130kg - koji kg manje vise po ravnom ide do 5okm/h ja sam oko 55. Uzbrdo je prica za sebe, reci cu samo da se malisan lavovski bori. Bice bolje kada skinem blokadu.
            Da bi to islo bolje, najjednostavnije je da vozis po propisu, odnosno sam. Na biciklima sa pom. motorom je dozvoljeno da se vozi samo jedna osoba.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• BlueCRX
              CBC Veteran
              • 01.08.2006
              • 122
              • Beograd, Zvezdara

I ja imam isti skuter, sa skinutom blokadom ide max 65. E sad posto sam laik u ovoj oblasti interesuje me kako ide sa tim kitovima, koja je cena i sta se detaljno radi?

Comment

• KOXTER
                CBC Veteran
                • 07.07.2007
                • 109
                • Beograd, Palilula

Ako je josh uvek aktuelno...?
                Za pocetak reci sta zelish, odnosno koliko zelis da pojacash motor i koliko para ima u fondu.
                Nek jeftinija varijanta ali naravno i slabija je rezo izduv, lakse rolnice i zamena oprugica na kvacilu.
                Neka sledeca malo jaca varijanta je ugradnja kita i veceg karba na ovu gore pomenutu varijantu.
                E treca varijanta je zanimljiva ali dosta i skupa i zahteva dosta cimanja oko motora al ideeeeee...
                E sad reci od prilike sta i koliko?

Comment

• Golub.BG
                  CBC Veteran
                  • 04.02.2007
                  • 103
                  • Beograd

Evo malog up date-a: zamenio izduvnu cev, stavio sam jacu centralnu oprugu (bela malossi) i jace oprugice kvacila takodje bele Malossi mada mislim da sam trebao za nijansu tvrdje i veca dizna u karburatoru i morao sam da razbuzim malo kuciste filtera da bi lakse disao. Takodje sam razbusio deklu variomata radi boljeg hladjenja.
                  Sada suter ima bolji start i vecu max brzinu, po njedovom cajgeru ide moze 70-75km/h ali izbegavam da ga teram preko 60-65 mnogo bre ne sigurno na onim 10-tkicama.
                  Zelja mi je da mu stavim jos rezonu i to bi bilo to, ne planiram da stavljam kit.

@sri98
                  Skuter mi je registrovan za dvoje, to mu je jaca fora ne znam kako ali ti Keeway-jevi dolaze kao predvidjeni za 2 osobe. Huricane je mali skuter, ortak ima nekog KYMCO-a veci je od mog a u saobracajnoj mu pise da je za jednu osobu. Ja se ne bunim

Comment

Working...
                  X