Šta uzeti? 50 ili 125 kubika?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Šta uzeti? 50 ili 125 kubika?

Elem treba da dobijem neke novce cirka 1000-1500eur koje bih utrošio na kupovinu nekog motorčića iliti skutera. Premišljam se između 50 i 125 kubika. Za prvi imam dozvolu iliti PSP, a za drugi nisam siguran ni šta je zapravo potrebno. A kategorija? Drugo, koliko je registracija za 125 kubika? Postoji li neki od 50 kubika koji može da ide 70+ km/h? Uzeo bih najpre od 50 kubika, ali me jedino ovaj faktor o maksimalnoj brzini malko odbija... vozio bih ga najverovatnije na relaciji PA-BG-PA pa bi bilo lepo da može da ide preko 60 (koliko sam skontao to je neka brzina kojom idu prosečni skuteri od 50 kubika).

Dakle, svi predlozi su dobrodošli, od marke do modela, starosti, veličine, pa i konkretne ponude šta god da mislite da treba da zna neko ko nema pojma o skuterima
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Šta uzeti? 50 ili 125 kubika?

Za preko 50ccm ti treba A. Imam 125cm i za BG je taman, mada razmisljam i o 250 ili vise. Sa 50ccm ces se smoriti na relaciji BG-PA, izgledace ti kao vecnost, pogotovo ako i vozis jos nekog (sto ne smes).
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

I ja gledam tako nešto samo ne znam koliko izađe registracija? Jel' postoje neke varijante na 6 meseci i kako to uopšte funkcioniše? Ako je to nešto prihvatljivo ne bih uopšte razmišljao o 50 kubika... i da... kakva je razloka u održavanju? Ja sam oko ovoga kao žensko u kolima... veze nemam Kakva je potrošnja? Molim te napiši i najgluplčje stvari pošto stvarno veze nemam, a zagrejao sam se za ovu kupovinu sada

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Ne moze na 6 meseci, a kosta 3-4000din, tako nesto. Ovo moje trosi oko 3 litre, a odrzavanje se svodi na svecicu i ulje. kakva je situacija sa onima koji su vise presli nemam pojma, ja sam uzeo sa 0km, a ne bi trebalo da imam problema za delove jer je Aprilia, a ne neki Ping-pong.
        skupi jos malo kinte, pa da ti prodam, a ja odo na 250 ili 500

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

To lepo zvuči... sad samo da položim za A

Ima li neko neki predlog koji model šta uzeti? Inače ovo je stvarno max cifra nema šanse preko toga da odem, naročito ako promenim auto narednih dana to će biti omča oko vrata

Comment

• Dragon
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2006
            • 963
            • Beograd

Samo pozuri sa polaganjem. Kad se usvoji novi zakon, bice zesce cimanje oko polagnja.
            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

to se prica zadnje dve godine ali je tacno... cimanje je i ovako a kamoli kad bi te ogranicavali kao po novom zakonu...

po meni, ako ides pa-bg-pa uzmi nesto od 125+ cc

250cc je prava merka za skuter i naravno da ima neke velike tockove

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Ja imam dozvolu Rep Srpske tako da to ne bi trebalo da bude problem pošto mi je pola familije u policiji

Mislim da sam već prevagnuo na 125ccm samo niko ne izlazi sa konkretnim predlozima... koja marka koji model... ono što ja ovako kao moto-laik znam su Aprilia, Gilera i Pežo... mislim te marke se najviše vrte u mom nekom okruženju... ima li neko neka iskustva predloge?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Moj je Aprilia Scarabeo 125 i jedina mana je da moras da imas kofer inac sve trpas u dzepove. Scarabeo nosi 16ice pa je udoban i super upija vse rupe, sine i slicno. naravno, sasvim je logicno da su Aprilia, Gilera, Honda i ostalo sa razlogom skuplji od nepoznatih brandova, ipak su oni izmislili te naprave.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

poshto li je ova "zastava 10 " ..nema nigde cenovnik ?
                    Proizvodimo aluminijumske tube razlicitih dimenzija i mašinske delove i uređaja za razlicite industrijske sektore

par ljudi je zadovoljno ovim obicnim od 50ccm .. kazu za te pare,su super .. i nisu imali nekih ozboljnijih problema :
                    http://www.orion-kg.com/srpski/motor_effy.html 17" na 50ccm u danashnje vreme vrlo retko..
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• chikavili
                      CBC Senator XXL
                      • 11.02.2008
                      • 732

Dovla, ja sam pre 5-6 godina uzeo skuter od 50ccm sa namerom da idem svaki dan na posao u Pancevo iz Zemuna i to ne kineza i jos sam mu skinuo sve blokade i malo tjunirao () kako bi isao brze (isao je oko 75, a 80 sa vetrom u ledja) i veruj mi, posle 2 nedelje sam odustao. Smaracina teska, a jos i nerentabilno sa dvotaktnom masinom. Moj najtopliji savet ti je da uzmes nesto cetvorotaktno od bar 125ccm.
                      Malo sam ispao iz toka i ne znam sta se sad nudi i po kojim cenama, ali... Sto se marke tice, izbegavaj Pezo! Kod Aprilie i Gilere nema omasaja, ali su skupi. Kinezima jednostavno ne verujem, ali mislim da neki od njih mogu da izdrze 2, 3 godine

Comment

• mistermobil
                        CBC Senator XXL
                        • 09.11.2008
                        • 469
                        • pecinci

Honda pantheon 150ccm ili aprilia leonardo..lepi skuteri,mali potrosaci(relativno),dovoljno robusni i kvalitetni,a cena im je tu negde oko tvoje cifre..naravno,A kategorija i polazi odmah dok ne uvedu polaganje po novom zakonu..
                        Ko leti,vrijedi
                        Ko vrijedi,leti
                        Ko ne leti,ne vrijedi..
                        (Grunf,TNT..)

Comment

• chikavili
                          CBC Senator XXL
                          • 11.02.2008
                          • 732

E tu Hondu htedoh da pomenem, ali mi stao mozak i nikako da se setim
                          Ima odlican odnos cene i kvaliteta.
                          Ima i od 125ccm, cak je i bolje ocenjivana od ove 150-ke.

Comment

• DovlaK
                            CBC Senator XXL
                            • 24.07.2008
                            • 560
                            • Beograd

Da li neko ima iskustva sa ORION skuterima? Sve gledam da bude što noviji i ako ikako može nov pa naleteh na ova dva:

Proizvodimo aluminijumske tube razlicitih dimenzija i mašinske delove i uređaja za razlicite industrijske sektore

Mada bih pre uzeo ovaj prvi po preporuci odavde jer ima 16'' točkove... Prema podacima sa sajta, motori su Hondini, a u Kragujevcu se sklapaju već skoro 10 godina... Zna li iko išta povodom ovoga?

Comment

• mistermobil
                              CBC Senator XXL
                              • 09.11.2008
                              • 469
                              • pecinci

Nikad cuo ni vidjeo.. sta je to neki kinezi koji se ovde sklapaju
                              Ko leti,vrijedi
                              Ko vrijedi,leti
                              Ko ne leti,ne vrijedi..
                              (Grunf,TNT..)

Comment

Working...
                              X