Poz. Ima li neko iskustva sa upotrebom sintetičkog dvotaktola u motorima starije generacije koji su se proizvodili kada isti još nije ni postojao i da li ima nekih štetnih dejstava ili je sintetika bolja od mineralnog dvotaktola (za starije motore) za mesanje sa mb-om. I kad sam već pokrenuo ovu temu koji 2T koristite za svoje motore.
2T Synthetic
Collapse
X
-
Re: 2T Synthetic
Ja vec neko vreme jedno dve godine ili vise sipam u Tomosa Shell 2T sitetiku nekad onu malo jeftiniju nekad malo skuplju sad koje su tacne oznake ne znam mogu pogledati. Nisam primetio da se nesto desava stetno jedino vise auspuh nema potrebe da se cisti tj. spaljuje posto nema sta da se spali. Sad kako utice na dugovecnost masine nemam pojma posto Tomos bas nije neka narucita masina a i ne traju bas nesto dugo, mada koliko delovi kostaju super i traju.
-
-
Comment
-
-
[offtopic:1io2mbe1][/offtopic:1io2mbe1]Kad sam već spomenu trimer (dvotaktna mašinica) da i u vezi njega postavim jedno pitanje. I za njega sam koristio modriču, u uputstvu za njega piše mešavina 1:25 a na stihl ulju ( u pitanju je bočica od 100ml) piše da se mašavina pravi u omeru 1:50. S obzirom da je u pitanju kvalitetno ulje smem li da se spustim na taj omer ili da i sa tim uljem idem na 1:25. U pitanju je matrix trimer 26cc, nov je lepo radi za te pare pa bi da mi što duže traje kao i tomos. Pozz
Comment
-
-
Ne znam o koliko starijim motorima govorite...
Konkretno Vespa tipa PX je tehnologija iz 50-ih.
Ne samo što tada nisu postojala sintetička ulja nego je mešavina
pravljena sa običnim motornim uljem.
Ipak, manje od 2% mešavine, kao što već rekoše, ne verujem da bi
prijalo motoru iako na npr. OMV sintetici piše da se meša 1:100.
Najviše se dobija na eliminisanju dima.
Comment
-
Comment