Poklon...Izbor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Re: Poklon...Izbor

Citam neciji odgovor, da je važniji odnos vozača prema motoru, tj vožnja, nego sam motor. Tj da se treba normalno voziti. Ali budimo iskreni, pogotovo kada su sportaci u pitanju. Ko vozi sportake normalno? Sportaci meni nisu za normalnu vožnju. Čak i ako odoli iskušenju da ne nacepa motor od 600 ccm na nekih 150,180 ili boga pitja koliko, kad tad će pasti pod uticaj društva, ili će ga društvance iz obližnjeg moto kluba kroz šalu isprozivati što vozi motor od toliko kubika ko neki penzos. Teško ko odoli da se nepopali Naravno, treba birati motor, svojoj svrsi. Ako ćeš ti uzeti sprtak i nećeš ga gaziti , onda tebi netreba sportak zbog vožnje, nego samo zbog šminke, i takve likove i treba da se prozivaju Razmisli dobro za šta ti treba motor. Moj ti je predlog da dobro staviš prst na čelo, da kasnije to čelo ne bi skidali špaklom sa asfalta jer si se popalio pa ga nagazio i pao...

Comment

• skijash
      CBC Senator XXL
      • 07.09.2007
      • 1354
      • Beograd
      • wrx

U suštini nema razloga da se prozivaju kafić tRkači, njihovi R-ovi služe svrsi, devojčice se posebno lože na taj tip motora i tu nema prepirke. Može da se diskutuje o tome da li je greota da propadaju takve mašine, ali kod nas ionako nema nikakve staze za R-ove tako da je opravdano kupiti i iz tih razloga. Jedini problem može da nastane kad loš vozač sa alkoholom u krvi počne da se dokazuje pred ženama...

Comment

• mb12
        CBC Senator XXL
        • 06.11.2006
        • 640
        • Vrbas
        • Mazda 626 2.0 TD

Znam, istinito ali zalosno. E bas zato sto sluze toj svrsi, ovde ima ekipa koja redovno cima , ajd da ih nazovemo, pozere. A sto se mene tice i treba da ih cimaju. Ej bre, na takav motor se neseda bez iskustva i zbog poziranja, tacno su mi smesni ti likovi. Drugo je kad vidim coveka koji ima iskustva i koji ga vozi srcem i glavom.

Ja znam tri lika koji su nastradali na sportacima ( od toga dva fatalno, a jedan sa kavezom na nozi vec godinu dana ), a sve bez grama alkohola u krvi, i to sve likovi sa minimum 5 pa do cak 20 godina iskustva. Lepo je receno, motociklisti se dele na one koji su pali, i na one koji ce tek da padnu sa motocikla.

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Ne slazhem se da ne treba kupiti zujalicu ako necesh da je terash kako dolikuje.Ja sam uzeo takav motor,a ni jednom do sad nisam preshao 8000.Ne vozim dugo i strah je prisutan, ali da straha nema vec bi sigurno bio pokojni.
          Mi nemamo ulice niti saobracajnu kulturu da bi se motor vozio kao treba da se vozi, dakle ne da se divlja, nego da se stisne gas negde. Pa najvishe ljudi je poginulo na pravcu.
          Ako dechko mozhe da se kontrolishe i onda shto da ne uzme ovakav motor.

Ja luchno mu savetujem da krene sa skuterom pa tek kad stekne neku rutinu u vozhnji na dva tochka predje na neshto jache.

I love my

Comment

• stefanves
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2006
            • 1351
            • BG

Kako stvari stoje izlgeda da mi je pametnije da lepo uzmem neki Yamaha skutercic od 50ak kubika, i polako.
            Nesto ne bih da mi skidaju celo spaklom sa asfalta
            Cetri tocka su cetiri tocka.
            Javljam sta sam dobio.
            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Alekre
              CBC Senator XXL
              • 12.09.2005
              • 780
              • Smederevo

Suziki Bandit od 600 kuba. Fantastican motor, pouzdan, kvalitetan, lak za voznju. Sve auto skole van ga imaju. Nema greske sa njim.
              Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Kanarinac
                CBC Senator XXL
                • 08.10.2004
                • 2870
                • BG,Weedikovac

Nije tu samo stvar dal ga je lako ili teshko voziti.Potrebno je imati nekog iskustva.Dakle da znash kako da se ponashash na dva tochka u saobracaju.

Ne morash bash 50, 125 bi ti bilo idealno za pochetak ako kasnije planirash neshto jache.

I love my

Comment

• mb12
                  CBC Senator XXL
                  • 06.11.2006
                  • 640
                  • Vrbas
                  • Mazda 626 2.0 TD

Originally posted by Kanarinac
                  Ne slazhem se da ne treba kupiti zujalicu ako necesh da je terash kako dolikuje.Ja sam uzeo takav motor,a ni jednom do sad nisam preshao 8000.
                  Cemu kupovati HighTech kompjuter ako ga koristis za surfovanje netom, gledanje filmova, slusanje muzike? Cemu kupovati Sportski automoboil, ako nesmes da ga vozis? Cemu kupovati nesto sto nekoristis prema njegovoj svrsi, uz to platis vise nego sto trebas za tvoje potrebe? Jedino ako sluzi za medjusobno poredjenje u fazonu "moj je duzi od tvog" i poziranje, onda mi je sve jasno.

Originally posted by Kanarinac
                  Ne vozim dugo i strah je prisutan, ali da straha nema vec bi sigurno bio pokojni.
                  Respekat za priznanje!

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

Originally posted by stefanves
                    ...To bi mi bio prvi motocikl. Ja bih nesto do 600cm3.
                    Kakvih crnih do 600 cm3...
                    Plafon gledaj do 125, kao što i little reče.
                    Jesi li se nekada vozio na motoru koji ima 600 kubika ? Nekad osetio kako to ide...

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Originally posted by stefanves
                      Kako stvari stoje izlgeda da mi je pametnije da lepo uzmem neki Yamaha skutercic od 50ak kubika, i polako.
                      Nesto ne bih da mi skidaju celo spaklom sa asfalta
                      Cetri tocka su cetiri tocka.
                      Javljam sta sam dobio.
                      Da ti pomognem tj. da ti suzim izbor.
                      Zaboravi na 600ccm sigurno ces da se izlomis sa tim vozackim iskustvom koje imas. To ti je drugarski savet, nemoj da mislis da mozda neces, oces sigurno samo je pitanje kako i koliko.
                      Dakle do 200ccm bilo skuter ili veliki MC, stekni osecaj neki, neko iskustvo pa ces lako posle na vece i jace.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• mb12
                        CBC Senator XXL
                        • 06.11.2006
                        • 640
                        • Vrbas
                        • Mazda 626 2.0 TD

Idealno za savladavanje voznje bi mu bilo Yamaha YBR 125, ipak da malo seti kvacilo i menjac . Jest da nije neka lepota, al je zato pravi motocikl, i idealan za ucenje voznje. Cena jos smesnija za Yamahu, jer je jeftiniji i od nekih skuterra, tj 2370 evra, ili 2450 za custom verziju. Eventualno, ali eventualno, ako bi hteo nesto jace , preporuka , isto Yamaha ,ali YBR 250. Isto, pravi motocikl, samo mu je cena malo jaca u odnosu na manjeg brata, tj 4360 evra....

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

ybr 125 je super motor, samo se dokupe krash barovi i vizir i puna kapa.. kad zavrsis sa njim, prodas ga lako i dokupis veci i bolji

preporuka je da ne kupujes nov motor nego polovan jer je i onako za ucenje i zamenu kasnije tj bice dosta jeftinije..

naravno, moj glas uvek ide na pocetnickih 250cc jer znam da ces voziti i nekoga pozadi tako da je to "taman"

Comment

• kristina990
                            Banovan
                            • 13.04.2009
                            • 1066
                            • Srbija

yamaha ybr 125 je idealan motor za početnika i vema ekonomičan- za početnika,ponavljam pun pogodak
                            u dosta zemalja se koristi za obuku motociklista,da ga voziš jednu sezonu a najbolje dve pa da ako budeš zainteresovan uzmeš nešto veće do 500ccm
                            veći motori teže praštaju greške,a greške se redovno događaju
                            o 600 ccm ne pomišljaj,barem dok ne skupiš iskustva i to poprilično

Comment

Working...
                            X