Pomoc oko kupovine skutera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Davor
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2005
    • 498
    • Novi Sad

Re: Pomoc oko kupovine skutera

125ccm se krecu od 2500e pa navise,mada po meni nema potrebe da gledas nove,kad ima dosta polovnih starih godinu dve a da su u odlicnom stanju za dosta manje para.

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Nemojte se zavaravati. Cena opravke skutera od 125 i 250... CCM moze kostati kao i cena popravke motora solidnog automobila.
      Cena skutera u sustini jako malo pada s godinama. Naravno ako se uzimaju skuteri sa rente i skuteri koji su ubijeni (sto bi rekli ubiveni) onda je cena jako mala.

do 50ccm: slabasan, mala nosivost, dobar start (ako je 2T) prednost je sto nema registracije!!! Svi imamo dozvolu za voznju.
      do 125-250ccm: skuplji u odrzavanju, majni potrosaci, lako se vozaju. Mane su im REGISTRACIJA!!! i naravno A kategorija.

registracija uopste nije mala ako se uzme da je prakticno radite za pola godine. 50tak eura je relano za 125ccm a za 250 i svih 70tak.
      https://t.me/pump_upp

Comment

• Mikac
        CBC Član
        • 22.04.2010
        • 23
        • sever,kosovo

ja cu se ipak odluciti za 2t varijantu od 50ccm..ja to necu puno voziti,vise ce sestra..a i dobar ce mi biti za sitnice(da ne palim auto za svakakvu glupost).
        HVALA u svakom slucaju!!
        samo neznam da li je bolji skuter hladjen tecnoscu ili vazduhom?!

Comment

• Mikac
          CBC Član
          • 22.04.2010
          • 23
          • sever,kosovo

registracija je bas skupa ako se uzme u obzir da je to samo skuter a nekakav auto.. pa za mog golfa je 120e za godinu dana.
          E,zeleo bih da mi neko pojasni sta znaci kit..to je kao pojacavanje motora-sta..??

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Originally posted by Mikac
            ja cu se ipak odluciti za 2t varijantu od 50ccm..ja to necu puno voziti,vise ce sestra..a i dobar ce mi biti za sitnice(da ne palim auto za swakakvu glupost).
            HVALA u svakom slucaju!!
            samo neznam da li je bolji skuter hladjen tecnoscu ili vodom?!
            Najbolji je 2T hladjen vazduhom. Najmanje delova, najmanja sansa da se ista pokvari. Najgori su pezoi koji imaju "vodeno" hladjenje samo za pokazivanje...

Comment

• Davor
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2005
              • 498
              • Novi Sad

E,zeleo bih da mi neko pojasni sta znaci kit..to je kao pojacavanje motora-sta..??
              Kit ti je set kojim menjas zapreminu svog motora,kod 2T motora cilindar klip i klipni prsten se nadogradi umesto tvog cilindra klipa i karike i dobijas zapreminu od 70ccm(sto je naravno zabranjeno jer 49ccm ne sme da ide vise od 50km/h(ili 45),a sa tim kit-om ide mnogo vise).

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Naravno u kitu mogu da dodju i lakse rolnice, turbo dizel django kais, opruga...

Sve je to lepo ali prilicno beskorisno. Dobijas 2T masinu koja ide brze nego standardna. Dosta krace traje (ako je kidas) sto je i ocekivano.

Probaj standardni recimo Aprilija skuter od 50ccm. Ja imam Habanu od 50ccm i skuter je skroz OK. Pristaje mu ta sporost (na cajgeru pokaze i 70km/h)... Najbolje je ako ti odgovara fabricki.

Po novom zakonu, pravilniku ili cemu vec, najavili su ostru kontrolu skutera. Jasno je da se skuteri do 49ccm i 45km/h registruju na SO table jednokratno. E sad su najavili i tu neka pomeranja. Uvodjenje osiguranja, tehnickih... Ko ce ga znati za sada je sve po starom.

Comment

• Mikac
                  CBC Član
                  • 22.04.2010
                  • 23
                  • sever,kosovo

Originally posted by Davor
                  Kit ti je set kojim menjas zapreminu svog motora,kod 2T motora cilindar klip i klipni prsten se nadogradi umesto tvog cilindra klipa i karike i dobijas zapreminu od 70ccm(sto je naravno zabranjeno jer 49ccm ne sme da ide vise od 50km/h(ili 45),a sa tim kit-om ide mnogo vise).
                  Hvala Davor..

Comment

• Mikac
                    CBC Član
                    • 22.04.2010
                    • 23
                    • sever,kosovo

Originally posted by djukic
                    Naravno u kitu mogu da dodju i lakse rolnice, turbo dizel django kais, opruga...

Sve je to lepo ali prilicno beskorisno. Dobijas 2T masinu koja ide brze nego standardna. Dosta krace traje (ako je kidas) sto je i ocekivano.

Probaj standardni recimo Aprilija skuter od 50ccm. Ja imam Habanu od 50ccm i skuter je skroz OK. Pristaje mu ta sporost (na cajgeru pokaze i 70km/h)... Najbolje je ako ti odgovara fabricki.

Po novom zakonu, pravilniku ili cemu vec, najavili su ostru kontrolu skutera. Jasno je da se skuteri do 49ccm i 45km/h registruju na SO table jednokratno. E sad su najavili i tu neka pomeranja. Uvodjenje osiguranja, tehnickih... Ko ce ga znati za sada je sve po starom.
                    Ma ja bih skuter u standardnoj varijanti,bez budzenja i pojacavanja..meni ne treba jurcanje(ko je brzi i sl.),nego normalna voznja od tacke A do tacke B.
                    e,jos kad bih znao koje su prednosti i mane vazduhom hladjenog skuta a koje hladjenog tecnoscu.. po meni je savremenije hladjenje tecnoscu..

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Jeste savremenije ali isto tako ima sta da se pokvari i ostavi te "na putu", pogotovo gde je to nesrecno(nekvalitetno) odradjeno...

Comment

• Davor
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2005
                        • 498
                        • Novi Sad

Hvala Davor..

Nema na cemu .

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

ako uzmes kvalitetniji,noviji skuter sa vodenim hladjenjem onda nema shta da brines.naravno pezo zaobidji. aprilija ili gilera dve do tri godine stari mogu da se nadju od 1500 do 1700 evra.gledas da je sto manje presao i nema o cemu da brines.

I love my

Comment

• Mikac
                            CBC Član
                            • 22.04.2010
                            • 23
                            • sever,kosovo

Originally posted by Davor
                            Hvala Davor..

Nema na cemu .
                            Jel pivo ladno,da dojurim?? do duse,jos uvek nisam kupio skut ali uskoro cu..

Comment

• Mikac
                              CBC Član
                              • 22.04.2010
                              • 23
                              • sever,kosovo

Originally posted by Kanarinac
                              ako uzmes kvalitetniji,noviji skuter sa vodenim hladjenjem onda nema shta da brines.naravno pezo zaobidji. aprilija ili gilera dve do tri godine stari mogu da se nadju od 1500 do 1700 evra.gledas da je sto manje presao i nema o cemu da brines.
                              Nesto kvalitetnije i planiram da uzimam..videcu-jos se nisam odlucio.. E,cuo sam da se za neke male pare mogu kupiti novi "kineski" skuteri.. phantom i sta ti ja znam jos neki....

Comment

• Kanarinac
                                CBC Senator XXL
                                • 08.10.2004
                                • 2870
                                • BG,Weedikovac

Kao shto rekoh kupi kvalitetniji skuter.

Da sam na tvom mestu kineski bi zaobishao. Imao sam dva komada. Jedan je keeway bio, a drugi sprint. Keeway se pokazao kao doabr, medjutim prespor je.Sprint kanta. Problem sa tim kinezima je shto kad se pokvari, ako nije u garanciji cena popravke je kao za nekog italijana.Ako ti brzina nije bitna onda gledaj keeway npr.
                                I josh neshto kinezima cena jako brzo pada.Kupish skuter za 1000 evra, i mesec dana kasnije ne mozhesh da ga prodash ni za 700 evra.

I love my

Comment

Working...
                                X