Elektro ili obican skuter...ili nesto cetvrto?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • megan82
    CBC Član
    • 03.01.2022
    • 66
    • Pirot
    • Zlatno doba

Elektro ili obican skuter...ili nesto cetvrto?

Sta kupiti za voznju po gradu ali i do susednog koji je 25km udaljen,znaci da moze da predje 50-60km?

Elektro skuter,obican,elektro bicikl,mozda trotinet,naravno budzet plafon 200 000,naravno vozacka B kategorije sa AM?

Takodje cini mi se da postoje i subvencije za elektro vozila??

E-BIKE VOLTA 2.0 CRNO-PLAVO Capriolo bicikli, delovi za bicikle i fitness oprema

Evo R električni bicikl je proizvod renomiranog domaćeg proizvođača E-prime, sa 5 nivoa asistencije i dometa do 70 km, optimalne cene.

Električni skuter E2go je pravi urbani zvrk. QS motor snage 2kW i baterija od 52Ah, daju domet do 100 km. Ima najbolju garanciju na tržištu!

Last edited by megan82; 11.06.2022, 11:24.
  • megan82
    CBC Član
    • 03.01.2022
    • 66
    • Pirot
    • Zlatno doba

Subvencije postoje za skutere.

Vlada Srbije donela je novu uredbu o subvencionisanju vozila, od motora do automobila. Ovi podsticaji se odnose na kupovinu novih ekoloških, ...

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Nisam baš neki stručnjak za datu temu ali i sam sam razmišljao o tome pa imam sledeće zaključke:
      1) Zapitaj se da li više preferiraš bicikl ili skuter. Ovo je pitanje ličnog afiniteta ali u mnogome te usmerava ka odgovoru.
      2) Ako biraš skuter da li imaš dozvolu za A kategoriju ili bi išao na nešto do 50 kubika
      3) Električna vozila su još uvek poprilično skupa pa mi se čini da za tih 200000 teško da možeš električni skuter da kupiš, tako da je to jedna opcija manje za razmišljanje.

Ja bi lično najpre gledao skuter do 50 kubika jer za tu razdaljinu i taj budžet mislim da je naoptimalnije prevozno sredstvo. Ima recimo Pežoovih skutera za do 1500e što bi se uklopilo u budžet.

Comment

• megan82
        CBC Član
        • 03.01.2022
        • 66
        • Pirot
        • Zlatno doba

Ima elektro skutera,plus nemam A.

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2022-06-11 at 11-36-23 E2go električni skuter urbani mališa - Zero Air Pollution.jpg
Views:	1
Size:	43.0 KB
ID:	882903

Name:	Screenshot 2022-06-11 at 11-36-46 E2go električni skuter urbani mališa - Zero Air Pollution.png
Size:	16.3 KB
ID:	882904

Name:	Screenshot 2022-06-11 at 11-37-02 E2go električni skuter urbani mališa - Zero Air Pollution.jpg
Size:	36.1 KB
ID:	882905

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Pretpostavljam da je "kinez" u pitanju pa se tu sad nameće dilema da li novo a kinesko ili polovno a nešto kvalitetnije (mada ima i kineskih skutera sa motorom na unutrašnje sagorevanje). Ja lično više volim polovno a boljeg kvaliteta/bolje opreme i slično nego novo a kinez ali to je sad već stvar ličnog ukusa.

Comment

• megan82
            CBC Član
            • 03.01.2022
            • 66
            • Pirot
            • Zlatno doba

Vozio sam polovan automobil marke pezo i fiat pa sad hodam peske i koristim javni transport.Toliko sam zadovoljan kvalitetnim a polovnim.

Sto se tice same elektronike,kinezi su otisli daleko,danas svi koristimo njihove telefone i televizore.

Comment

• The Punisher
              CBC Senator XXL
              • 01.03.2006
              • 503
              • Beograd Wozhdovatz
              • Ford Taunus TC1

Xaxa, koji si ti lik. Krivi su ti Fiat i Peugeot što si kupio krševe...
              Bolje časti nekog prijatelja koji se razume u automobile sledeći put kad ideš da kupuješ.
              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• megan82
                CBC Član
                • 03.01.2022
                • 66
                • Pirot
                • Zlatno doba

Kad sam uzimao pezo vodio sam "prijatelje" koji se "razumeju",pojeli su i popili celu kafanu a u pezo sam ulozio cudo bozje i jedva ga prodao,kad sam uzimao fiat,platio "majstora",isti slucaj,samo ovog puta sam ulozio samo akumulator, i prodao krs da dalje ulaze druga ******.

PS vozila na polovniautomobili.com vise ne preporucujem ni dusmanima,sve sami krsevi i preprodavci bez ocena,ko vec zeli da rizikuje ima kupujemprodajem.com bar vidi s kim ima posla po ocenama.
                Last edited by megan82; 11.06.2022, 14:53.

Comment

• The Punisher
                  CBC Senator XXL
                  • 01.03.2006
                  • 503
                  • Beograd Wozhdovatz
                  • Ford Taunus TC1

Sledeći put bolje biraj "stručnjake" i plati u servisu pregled auta koji kupuješ PRE kupovine.

Takođe, postoje ljudi koji misle da mogu da kupe polovan auto od 2000 evra i da ga voze kao nov auto, ne budi toliko naivan. Kad kupuješ polovan auto svake godine spremaš "budžet" za redovne popravke i vanredne, toga nisu pošteđeni nijedna marka niti model, ne voziš ti auto u laboratorijskim uslovima, kvarovi se dešavaju.
                  Last edited by The Punisher; 11.06.2022, 15:56.

Comment

• megan82
                    CBC Član
                    • 03.01.2022
                    • 66
                    • Pirot
                    • Zlatno doba

Nece biti sledeceg puta.

Inace pezo 206 placen pre tri godine 1300e,ulozena
                    registracija,akumulator,gume,abs modul,dizne,gume,limarijske popravke,torziona osovina,radjena struja i jos gomila sitnica.

Comment

• The Punisher
                      CBC Senator XXL
                      • 01.03.2006
                      • 503
                      • Beograd Wozhdovatz
                      • Ford Taunus TC1

Pola što si nabrojao su redovni troškovi, a ostalo tvoja greška što nisi dobro pregledao auto pre kupovine.

Za tebe nije auto. Bolje nešto na struju

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Ja sam bar promenio brdo automobila u životu (kad već nisam žena ) i bilo je tu i dobrih i loših automobila ali ulaganja uvek ima. Naročito u tom cenovnom rangu od 2-3 tisuće. Plate ljudi auto i 10 puta više pa imaju problema. To je prosto tako.

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

nabavi biciklu sa jakim ramom,sirim gumama,bicikl koji tebi odgovara,polovan nov svejedno. i idi da ti ugrade, ima kitovi vec od 400 evra,dobices jaci motor 350w pa na gore (500 i jace).
                          i imas prevoz za 500-600 evra.
                          nema registracije nema nista,gorivo dzabe.

googlaj,ima na zvezdari u Beogradu , pronadji ih na kupujem prodajem., moj kolega uzeo,prosle god,vozi se na posao svaki dan sem zimi.

aa i taj skuuter bi trebao da ide dobro sa tim motorom i baterijom,
                          Last edited by zoranbg; 11.06.2022, 22:15.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

E to što ne može i zimi mene najviše odbija. Znači za zimu mi ipak treba auto koji moram da registrujem na xelu godinu ili da idem prevozom što je u mom delu grada mučenje.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X