Opste diskusije o skuterima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • G_Unit
    CBC Član
    • 21.02.2006
    • 35
    • NbG BLock

Opste diskusije o skuterima

Znam da sam skrenuo sa opste teme(zbog cega se IZVINJAVAM) ovog foruma, ali posto sam dugo na ovom forumu i pratim ga pomno zamolio bih sve forumase koji su prijateljski raspolozeni ako mogu da mi pomognu u kupovini skutera. Posto mi Lada vec dugo stoji u garazi i ceka motor resio sam zbog posla a i zbog mene da kupim neki nov skuter do 1000e. Koliko sam upoznat sa ponudama sa Interneta nasao sam par komada npr; KeeWay Huricane 50, Sprint Warrior 50, Haotian HT50QT-6 inace sve kinezi, inace svi su oko 1000e. Da se ja ne bi posle kajao zamolio bih vas za vasa iskustva i misljenja. Moj favorit je KeeWay.
    Lada Samara
  • monkey
    CBC Senator
    • 14.11.2006
    • 286
    • Porec, Hrvatska

Za te novce mozes naci sasvim solidni polovni skuter koji nije kineski, neki dan je frend uzeo Apriliu Sr 50 (karb verzija) za 900 eura 2 godine staru sa malo puknutom plastikom (vidi se da je pad s mjesta). Prednost razvikanijih marki su puuuuuuuuno kvalitetnije komponente koje su ugradjene, pocevsi od kocionog sistema koji je vec standardan s dva diska, lamelarni usis, brze i lakse nabavke rezervnih djelova itd... Vecina kineskih skutera su 4t, sta je dosta nepogodna za skuter od 50ccm zbog puno manje snage i kompliciraniejg odrzavanja od 2t skutera. Jos jedna znacajka vecine kineskih skutera koja meni osobno skoro pa i najvise smeta su ekstremno male dimenzije kotaca, a to je matociklima opcenito najbitniji sigurnosni faktor... Ovi modeli koje si ti naveo izgledaju malo bolje od tipicnih kineskih skutera, ali ja bi ti ipak preporucio da malo razmislis prije kupovine.

Comment

• civi
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1492
      • Pozarevac

Ima neki nov peugeot za 1000 video u blicu....
      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Ja sam imao keeway focus prodao sam ga pre mozhda mesec dana.Bio je kod mene oko godinu i po dana.Sasvim sam bio zadovljan njime,lepo me je sluzhio nije imao neke vece kvarove.Shto se tochkova tiche nisu bili mali (12ce).E sad nije neshto preterano brz 60kmh max na ravnom.Huricane ti ne preporuchujem nikako poshto je mnogo manji od ostalih i sporiji.E sad mislim da je keeway madjarska firma al nisam 100% siguran.

U glavnom ako bash zhelish nov skuter onda ti preporuchujem da dodash josh 200-300 evra kolko vec koshta focus i uzmesh njega,necesh se pokajati.

I love my

Comment

• TOKYO
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2006
          • 1696
          • Beograd- NBGD

Ja dva mesecea jurim skuter i danas sam ga pazario italjet dragster! 2002 god presao 7000 i malo je izcukan ali sredice se1

Za oko 1000 evrica imas Apriliu sr,Peugeot viva city,Piaggio Zip,Piaggio energy,Peugeot Speed Fight 1 mozda i dvojka,Yamaha aeroks........... a za neke prevozne potrebe ti preporucujem da nadjes Piaggio Free da bude u extra stanju treba ti oko 600 evrica ima da te sluzi kao magare!

Za 1000evra ne mozes da kupis novog pravog kineza ali zato mozes dobar italijanski,japanski ili francuski skuter!

pozzzz
          MY ex RWD Alfa
          Drift & Donuts & Track

Comment

• G_Unit
            CBC Član
            • 21.02.2006
            • 35
            • NbG BLock

Znam ljudi ali ja idem ovde na kredit tako da mi je malo zeznuto. Ali svejedno skuter je nov i max brzina je 45 a sa skinutom blokadom oko 60-65km/h sto je ja mislim dosta za grad. Opet ne zelim da se prevarim pa da se posle grizem sto sam kupio krsha. Mislim mogao bih ja da kupim i polovan ali opet su presli 6000km i bog zna sta im je neki klinac radio. Ja se duboko oslanjam na vase savete a po njima zakljucujem da treba da gledam dalje tj. da batalim kineza, mada opet su kinezi u zadnje vreme kvalitetni.
            Lada Samara

Comment

• AEROX
              CBC Član
              • 08.02.2006
              • 93
              • Nish

6000 nije nista, osim ako taj koji ga je vozio nije umisljao da vozi r1, mada i ovo ne mora da znaci.. Vecina proizvodjaca koristi minareli masine koje su vrhunac kvaliteta. Klinac u ulici kupio gileru runner sa 30 000 km i skuter idee. Ja sam imao do skoro Aeroxa i extra me je sluzio. 1000 e je mozda malo negzodna suma, uglavnom su kolko sam primetio tu oko 1200 cene za odlicne polovne skutere.. Mozda ces pri prodaji posle izvuci istu kintu - mozda cak i nesto vise kao ja .. Mada ima i finih kinescica, sve vise nadolaze

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Ja imam kineza vec 4-ta godina i odlicno me sluzio.
                4T potrosnja nikad preko 2,5L..nema mesavine.
                Jedino mi smetalo to sa malim tockicima 10-ke ali koliko vidim sada isti model (to je onaj sa 2 okrugla fara) ima 12-tice.
                Koci odlicno...nema neko ubrzanje ali mu je maximalna brzina bila veca od vivacity-ja i speedfight-a ....oko 70-80km/h 60 uvek.
                Veoma je tih i vozan (dobar za krstarenje)
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Lanee
                  CBC Senator XXL
                  • 30.11.2006
                  • 488
                  • Beograd

drug ima kimko hehe valjda se pishe kymco
                  chajna produkt i skinuo je blokadu i ide extra

fali mu neki kit da bude recimo 75 kubika a idalje opshitnska tabla hehe
                  onda bi bio extra
                  mozda meni ne lezi zato shto sam ja golem seljak (chitaj povisok mladic) i slabo mene moze da povuche na semaforu chak i kad sam prvi....

tako da je za mene ipak neshto jache od 50 kuba

jedino shto mi je najveca mana kod skutera shto nema 4 tochka i klimu heheh kola su kola jer se shteta meri u evirma a ne u rukama, nogama i glavama kao na motoru
                  Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                  To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Kako bre lane nema klimu.....pa non stop radi....jedino sto kada je hladno ne mozes da je iskljucis
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• ferry
                      CBC Veteran
                      • 31.01.2007
                      • 101
                      • Beograd

Ako mozes da se nategnes za jos 150? pazari kymco agility, podosta bolji i pouzdaniji od svih koje si nabrojao. Ovde imas dosta toga o njemu a mozes i da ga uporedis sa slicnim modelima drugih proizvodjaca.

Comment

• G_Unit
                        CBC Član
                        • 21.02.2006
                        • 35
                        • NbG BLock

E hvala narode na savetima malo sam razmisljao i resio da kupim KeeWay Focus 50. Kosta 1000e presao 5000km i ide 75km/h sa skinutim blokadama. A i meni je solidno lep.
                        Lada Samara

Comment

Working...
                        X