Johnson 9,9

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • etibor
    CBC Senator
    • 12.05.2008
    • 293
    • Pancevo

Johnson 9,9

Hteo bih da kupim ovaj motor NOV, ali me interesuje sledeće.
    Da li neko ima iskustva sa ovim motorom. Kako se pokazao u exploataciji i koliko troši?
    I recite mi gde bih mogao da kupim volan za njega, pošto nema volan, ima komande ali nema volan...
    Gledao sam na sajtu Gros Inox Novi Sad, ali ni sam ne znam šta da gledam i tražim. Ništa specijalno mi ne treba, najobičniji jeftiniji volan koji odgovara za ovaj motor...
    Ako ima neka iskustva sa ovim motorom slobodno napišite.
    Pozdrav...
    Stilo 1.9JTD 16v 140KS
  • zux
    CBC Senator XXL
    • 10.05.2005
    • 773
    • Beograd-Filmski grad

Re: Johnson 9,9

da li ti treba samo volan, ili kompletan upravljacki mehanizam (volan, upravljacka glava, sajle...)
    kad se odlucis za motor, onda ces znati sta da trazis (izbor volana zavisi iskljucivo od tvog ukusa, najjeftiniji, a ujedno i najruzniji su oko 1.500din, uz njega trazis odgovorajucu upravljacku glavu i sajle cija duzina zavisi od rastojanja izmedju motora i upravljackog pulta)
    sa johnsonom nemam direktnog iskustva pa ti oko toga ne mogu pomoci, ali znam da u poslednje vreme nemaju bas neku prodju na nasem trzistu, jer su honda, yamaha i suzuki preuzeli primat (mada se i mercury i tohatsu jos uvek "koprcaju")

Comment

• etibor
      CBC Senator
      • 12.05.2008
      • 293
      • Pancevo

Trebaće mi kompletan upravljački mehanizam...
      Koliko bi to sve moglo da me košta... Da li znaš gde ima to sve da se kupi u Beogradu? Da se ne cimam do Novog Sada...
      Sajle ću naručiti, kod Boban-sajle, ali tek kada postavim motor i volan, zbog dužine. Ili imaš neku drugu preporuku.
      Johnson se ne pojavljuje u poslednje vreme zato što ga je njegov mnogogodišnji partner kupijo u totalu, tako da je ostao samo Evinrude, ali najslabiji model im je 25KS, a to je meni mnogo za moj čamac... A i košta dosta više od ovog Johnson-a.

Pozdrav...

P.S. Pošto ima alternator 7A, koliki akumulator da stavim na njega? Prodavac mi kaze od 55A do 120A... Ali nisam siguran koliko je u pravu... Da ne preopteretim alternator...
      Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• Gumetina
        Banovan
        • 12.12.2004
        • 1082
        • Novi Sad

ne veci od 70Ah, jer veci nikada neces moci da napunis do kraja...

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Ma gde ces bre 120Ah ima da potones Poslusaj Gumu Jes' da na vodi nikad dosta struje ali opet...

Comment

• etibor
            CBC Senator
            • 12.05.2008
            • 293
            • Pancevo

OK. Da ja ipak ne potonem

Onda ce da padne neki od 70A.

A ne znate gde u Beogradu ima da se kupe volani i ostale dodatne zezancije?
            Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• zux
              CBC Senator XXL
              • 10.05.2005
              • 773
              • Beograd-Filmski grad

imas prodavnicu nauticke opreme svetionik, kod ade, radnicka ulica, preko puta porsche-a
              kod njih imas sve te zezancije
              skroz su korektni i sa cenama i sa uslugom, tako da mislim da ces naci sta ti treba
              pored njih imas i galiju na adi (na samom nasipu)

Comment

• etibor
                CBC Senator
                • 12.05.2008
                • 293
                • Pancevo

Odlicno.

Hvala...
                Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

Working...