Ode se do kapetaniije uzme se prijava koja se popuni na kojoj pise koju sumu na koje racune treba upaltiti. Ima dve uplatnice. Potrebne su i dve slike formata kao za LK (stari tip).
U kapetaniji ima knjizica da se kupi u kojoj ima sve sto dolazi na testu.
Obratiti paznju na obelezavanje brodova, zvucne signale, znakove ostalo je sve logicno. Ima dva pitanja iz ustava ali nije nista tesko. Dva su dozvoljena da se pogrese.
U BGD ima polaganje svakog petka a prijavu treba odraditi do srede.
posto i mene interesuje da vidim da polozim, dal da idem u smederevo i ko covek da radim, ili ipak u bg nije tesko ? jel ima i prakticni deo ili samo teorija ?
ja jedino sto sam do sada dobijao je od drugara tipa 100e i dozvola u kafani, medjutim ne vidim potrebu za tim ako vec moze i ovako. skapirao sam, generalno je svejedno samo sto kao i uvek u bg se duze cega i mozda malo vece cimanje, ali troskovi itd. sve isto ?
Pa eto problem je u BG-u sto moras da odes po tu prijavu, pa da odes da uplatis pa da doneses i po dozvolu na kraju znaci 4 puta a u Grocku dva jednom za polaganje a drugi put po dozvolu.
Polaganje je u grocanskoj marini (kada dolazis iz pravca Beograda smederevskim putem,na drugom semaforu skrenes levo).Komisija je iz Smedereva i dolazi jednom u par meseci u Grocku.Nije 100% sigurno ali mislim da ce ponovo doci u septembru.Posto i ja hocu da polazem javicu kad budem znao tacno kada, sta i kako.
Isao sam danas do marine u Grockoj.Polaganje je sledece subote,mislim da je to 23. Avgust.Pre toga treba da se prijavis kod cuvara i da uplatis 4500din. kod istog.Bio je tu i kapetan iz Smedereva kod koga se i polaze.Kaze covek da ce drzati neki seminar i koliko sam ga ja shvatio niko ne pada.Eto toliko,pozdrav!
Comment