Šta Vam najviše smeta u saobraćaju i...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alien108
    CBC Veteran
    • 03.06.2008
    • 129
    • Beograd

Šta Vam najviše smeta u saobraćaju i...

Možda je ova tema negde već postavljena, pa ako jeste Moderatori će je skloniti ili možda bolje definisati.

Svako od nas ima problema u saobraćaju, neki su manje, neki više izraženi, neki pak objektivne a neki subjektivne prirode.

Možda bi bilo zanimljivo pored svega dati i poneki predlog kako da se očigledno loše stanje popravi i da svi od toga imamo korist.
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Sta mi smeta... skuteri i skupa nafta!
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Ako izuzmem cene goriva (shto i nema nekakve veze sa saobracajom kao pojmom), smeta mi skoro sve

- neodgovornost uchesnika u njemu, narochito onih bahatih zbog kojih morash ponekad da skrecesh u njivu da ne izginete obojica na licu mesta i sl.

- netolerantnost, narochito stvari tipa goveda koja ne obaraju duga svetla, ne koriste pokazivache pravca i sl.

- neodgovarajuci kvalitet putne infrastrukture, udarne rupe zbog kojih vulkanizeri imaju jako puno posla, kolotrage, odrone i sl.

- sluzhbe koje su odgovorne da ovo gore popravljaju i chiste, ali to ne rade, i zbog kojih dolazi do kolapsa u zimskom saobracaju jer ih uvek i redovno "iznenadi" sneg u decembru...

- prevelika frekvencija saobracaja na putevima koji su pravljeni pre 40 ili 50 godina, predvidjeni za saobracaj jedno 10 puta manje vozila, pa su danas mnoge deonice "groblja" zbog preticanja kad ljudi ostanu bez zhivaca iza nekog shlepera koji se vuche 30 ili 40 km/h, a "spore" trake su misaona imenica, osim na vrlo ogranichenom broju mesta...

- shleperi, narochito sa duplom prikolicom, narochito po magistralnim putevima, narochito kad se zaredjaju jedan iza drugog na 5 metara odstojanja, narochito ako se voze po sred puta i ne ostave ti mesta za preticanje ni tamo gde je dozvoljeno, tj. uopshte moguce...

- traktori, narochito sa prikolicama be svetlosne signalizacije, narochito ako na iste naletite po noci

- uopshte, sva praistorijska vozila sa zapregama kojima nije mesto na vecini puteva kojima se i pored svega bez problema vozaju, koje kvare i kvalitativno na duzhi period, ali i kratkorochno - npr. nanoseci zemljushtinu, pesak ili blato sa njive sa koje su se upravo ukljuchila na glavni put...

- nadr*ani vozachi odredjenih, nadr*anih "sportskih makina" koji uvek i po svaku cenu zhele da se dokazhu i pokazhu, narochito ako su starosne granice izmedju 18 i 20 godina; takvih su nam pune statistike...

- zakone koji su takodje praistorijski, odnosno josh uvek "vecanje" oko Zakona o saobracaju, kojim ce se bar neke stvari popraviti, a bez kojeg mi mnoge stvari trenutno u saobracaju smetaju, takve kakve su...

- saobracajna policija koja vishe radi taj posao za sebe, nego za drzhavu, odnosno opshtu, javnu bezbednost, narochito one sa radarom, narochito kad se ushtekaju sa saznanjem da ce "Bog da ih vidi" kad zavrshe tu smenu...

- iako spada u prvu kategoriju, moram da naglasim kao posebnu "tachku" - tehnichki neispravna vozila, i premda su za to krivci njihovi vlasnici takva vozila ne podnosim jer su recept za katastrofu.

- i zbog svega napisanog, a narochito ove dve poslednje "tachke", drzhavne nadlezhne organe koji nisu josh uvek zaveli red u saobracaju, pochevshi od AMS-a, odnosno tehnichkim sluzhbama istog koji dozvoljavaju da se svakakva vozila "teraju" po putevima, preko neobuchenog kadra koji radi tamo, korumpiranih radnika koji registruju kola bez i da ona i dodju na tehnichki pregled, zaostalosti u stavovima za svetskim trendovima i "poslovnoj filozofiji" tipa "stimulacija" za vozhnju na LPG time shto se uvode takse/akcize na to gorivo a onaj ko instalira LPG na autu (i time dobrano manje truje sve nas, a time shtedi i budzet Srbije zbog manjih socijalnih izdataka u zdravstvu za lechenje kojekakvih boleshtina) "nagradjuje" sa onom mizernom "nagradom" u smislu jeftinije EKO-registracije

Sve u svemu - situacija je po ovom pitanju jadna i bedna, jedva chekam taj Zakon pa da vidim da li ce, shta, i koliko da se promeni... Ovako, vlada opshti haos i nered, i treba korenitih promena, od personalnih i lichnih (onih u glavama ljudi) pa do globalnih, na drzhavnom nivou, onih koje samo nadlezhne drzhavne institucije mogu da implementiraju u praksu. Kakvo je trenutno stanje najbolje govore crne hronike i statistike...

Mogu ja ovako na par stranica, ali ovo je rezimirana verzija
      http://www.bmw.tv

Comment

• max_power
        CBC Član
        • 20.12.2006
        • 99
        • vrnjacka banja
        • bmw

Tih koliko bi se ovde moglo pisati...ali ja ci samo dve stvari navesti jer sam jos pod utiskom istih.

1. Namrsteni i ljuti likovi koji su namrstili svog jugica, stavili neke prskalice za staklo koje svetlucaju pa lice na pokretni ringispil i zive u ubedjenju da su dobili jos 20-ak konja vise (ako su u plavicastoj boji)...pa i nista to ne bi bilo strasno i upadljivo da ne proburgijase lonac na 4-5 mesta jer dobise jos 40-ak konja....pa i to nije strasno nista , da ti isti likovi budu realni koliko je njihov auto zaista sposoban za razna razvlacenja, paljenje guma i uletanj u makaze...ali ne...udju u neku svoju dimenziju i kao da sluze i postoje samo da te preznojavaju po i ovako teskom vremenu. Komsijin jugic koral 45 iz prve polovine '90-ih postade pravi sportista uz samo par nalepnica, folija i nekog cunka od starog smederevca umesto auspuha.

U napred da se izvinem u koliko sam nekog uvredio ne odnosi se na sve vozace lepo sredjenih i modifikovanih jugica, vec na srednjoskolce i ove malo starije koji su duhom tu i ostali, zbog kojih htedoh vise puta glavu da izgubim.

2. Zato sto panduri ne smeju da zaustave vozace motora koji imaju 600cc i vise za koje bi bilo i suvise sramotno da stave kacigu, vec skuterasi bivaju redovne zrtve. Ja sam zaustavljen na ulazu svoje zgrade dok sam palio skuter. Hteo je da mi pise ali nije mogao da navede kao mesto zaustavljanja DVORISTE i to mu je kolega krisom saopstio.

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Originally posted by max_power
          panduri ne smeju da zaustave vozace motora koji imaju 600cc i vise za koje bi bilo i suvise sramotno da stave kacigu
          He he komsija, jel tu mislis na jedan crveni R1? Posto znam da on ne staje pandurima
          "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Antoaster
            CBC Senator XXL
            • 07.12.2007
            • 343
            • Beograd, Voždovac

Vozim po celoj Srbiji ali mislim da je najveca kolicina bezobrazluka i ne znanja koncentrisana bas u Beogradu.
            I ako ne vozim sporo najvise me nervira prestizanje po svaku cenu, desnom trakom pa cak i zaustavnom trakom. A drugo je nabijanje u branik od nazad, jednostavno to su stvari koje ne mogu da shvatim na gradskoj deonici autoputa, a ovo ostalo se slazem sa vama.

Comment

• jovancha
              CBC Član
              • 13.09.2006
              • 80
              • bgd

Skoro da se slazem sa svime prethodnim, ali ima jedna stvar koja me totalno izludi, a to je kad neko ispred mene dimi toliko da u kabini ne moze da se dise. To rade autobusi, ali i dosta automobila, e to me izludjuje stvarno.
              Tolika kolicina otrova koji se ispusti u atmosferu u momentu

Comment

• nidza
                CBC Senator XXL
                • 16.04.2008
                • 496
                • nbgd

Samo sve ovo iznad da potpišem u jednoj rečenici:

Najviše me nervira što smo, globalno gledano, na neverovatno niskom evolutivnom razvoju za sve aspekte saobraćaja.
                Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• Dragon
                  CBC Senator XXL
                  • 15.11.2006
                  • 963
                  • Beograd

U dve reci: bezobrazluk i dziberisanje.

Nedavno sam bio u Italiji. Kazu da je sada situacija u saobracaju, od kada se primenjuje rigorozniji zakon, mnogo bolja. Pricali su mi ljudi da su Italijani, posebno mladji, toliko divljali na dva i cetiri tocka da je to bilo strasno. Nismo mi neki izuzetak, samo nam je drzava takva kakva jeste.
                  Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• max_power
                    CBC Član
                    • 20.12.2006
                    • 99
                    • vrnjacka banja
                    • bmw

Ma ima ih gomilu i taj R1, ali pandur okrene glavu kada on prolazi...pazi ne samo on. Definitivno zakon nije za sve isti.

Comment

• milan_g1
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2007
                      • 863
                      • Karaburma

Znam jednog pandura koji mu se gadno zainatio, kad tad ce da ga zaustavi "pa makar ga gadjao motorolom" a slazem se, ima ih mnogo...

mada mene vise nerviraju skuteri, ajd klincima da oduzmes na godine i neiskustvo, ali jednom prilikom direktor spec bolnice, poznat i ugledan covek, ja u kolima on na skuteru iza mene, nailazim na raskrsnicu, (iznad Fontane, skrecem ka stadionu - polulevo), stajem, ne ide niko, krecem a on dileja matora zaobilazi me sa desne strane a skrece levo (ka suncu), i uporan da prodje prvi!!! Za malo da mi zavrsi na haubi, i ko ce tu da bude kriv? Ja sa matorim golfom ili direktor specijalne bolnice, funkcioner jedne stranke??? E to mene nervira vise cak i od skupe nafte!!!

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

u bre sve ste napisali... sta da dodam a da , kreteni koji ne znaju da se parkiraju ili oni sto zauzimaju po tri mesta ne razmisaljuci o tome da jos neko treba da se parkira.
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

U dve reci: bezobrazluk i dziberisanje.
                          Ovo prvo znam sta znaci, al' ovo drugo mora da je nesto mnogo opasno, verovatno kad dziber izvodi neku radnju...

A, ovo sam hteo da dodam: Izduv iz gradskih autobusa ,koji je na levoj strani, pa kad ga obilazim, a on da po gasu, a meni podizac stakla sporo dize , pa kad me dohvati dobro - onda moram kuci na presvlacenje.

To je dobro jedino kad vozim tashtu (srcani bolesnik) na mestu suvozaca , onda malkice usporim...
                          Originally posted by Valent Vudriga
                          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

znaci tada se zrtvujes zbog "mame"

deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Skoro sam cuo :

- gde su vam deca?
                              - poslao sam ih u majchinu za vikend!

Za tashte bi mogli i posebnu temu da otvorimo... , sigurno bi dosta nas imalo sta da kaze, ipak je ovo muski forum.
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                              X