Kazna zbog neizvrsene promene boravista u vozackoj dozvoli ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Delija
    CBC Senator XXL
    • 29.08.2005
    • 310
    • NS
    • plavi auto

Kazna zbog neizvrsene promene boravista u vozackoj dozvoli ?

Pre neka 2 meseca sam na neprijatan nacin saznao da sam trebao da promenim boraviste u vozackoj dozvoli onda kada sam ga promenio i u licnoj karti... Naravno, cika policajac mi je pisao prekrsaj i "obecao" da nece mnogo da me boli... :-/

Elem, danas mi je stigao poziv sa suda, pa me zanima koliko ce da me tresnu po dzepu zbog toga? :-/

p.s. Naravno, u medjuvremenu sam to odradio...
    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Kazna zbog neizvrsene promene boravista u vozackoj dozvoli ?

neverovatno...

Comment

• Delija
      CBC Senator XXL
      • 29.08.2005
      • 310
      • NS
      • plavi auto

Nisam imao blage veze da to mora da se uradi... :-/
      A i brzi su To je bilo sredinom novembra...

p.s. Sad nesto prelistavam net i koliko vidim kada se dodje do sudije za prekrsaje "dobija" se minimalno 5000 din... :-/ Ako me toliko cepe za ovo sr, onda da ga J... :-/
      Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• miQzma
        CBC Član
        • 31.07.2007
        • 97
        • Beograd,Mirijevo

Ja sam vozio tako ceo istek vozacke.Znaci 10 godina.Ne bih ni znao da mi nisu skreniuli paznju.
        Originally posted by Sheta_Junior
        50% ljudi u srbiji vozi zastavu. 30% ljudi u srbiji vozi VW. ostalih 10% su drugi automobili.

Comment

• mistermobil
          CBC Senator XXL
          • 09.11.2008
          • 469
          • pecinci

Kako su bezobrazni,nemogu da verujem.Kakve veze ima adresa sa vozackom?Znaci kad god promenim mesto boravka,moram menjati i vozacku dozvolu
          Ko leti,vrijedi
          Ko vrijedi,leti
          Ko ne leti,ne vrijedi..
          (Grunf,TNT..)

Comment

• DovlaK
            CBC Senator XXL
            • 24.07.2008
            • 560
            • Beograd

Da li ti je tom prilikom dao bilo kakav papir, da li si nešto potpisivao i sl.? Ukoliko jeste, tu bi trebalo da piše o kom se članu Zakona tačno radi pa vidiš koja je kazna predviđena za isti
            Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Delija
              CBC Senator XXL
              • 29.08.2005
              • 310
              • NS
              • plavi auto

Jeste, potpisao sam:

"imenovani nije promenio prebivaliste u vozackoj dozvoli"
              prekrsaj iz cl. 183, st. 1, tac. 28, ZBS-a

Nemam pojma koliko to moze da bude po aktuelnom zakonu...

Po starom zakonu:
              --------------------
              Član 183.
              Novčanom kaznom od 60 do 600 novih dinara ili kaznom zatvora do 30 dana kazniće se za prekršaj:
              28. vozač vozila na motorni pogon koji promeni prebivalište ako tu promenu ne prijavi organu unutrašnjih poslova u određenom roku (član 118);

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Rok za promenu adrese u vozačkoj je 30 dana (član 118 ZBS-a), a kazna je 4 000 do 20 000rsd ili kazna zatvora do 30 dana (član 183 st 1).

Nisam bio ni svestan da je tolika kazna

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA

Član 183
                  Novčanom kaznom od 60 do 600 novih dinara ili kaznom zatvora do 30 dana kazniće se za prekršaj:

28. vozač vozila na motorni pogon koji promeni prebivalište ako tu promenu ne prijavi organu unutrašnjih poslova u određenom roku (član 118);

Ne vidim gde ovde pise da se takva promena mora upisati u VOZACKU dozvolu? Ti si promenio prebivaliste i tu promenu JESI prijavio time sto si promenio adresu u licnoj karti, koja je identifikacioni dokument validan za utvrdjivanje identiteta i mesta prebivalista.

Isti zakon:

Član 118
                  Vozač vozila na motorni pogon, koji promeni prebivalište, dužan je da se u roku od 30 dana od dana dolaska u novo prebivalište prijavi organu unutrašnjih poslova opštine na čijoj je teritoriji njegovo novo prebivalište radi upisa u evidenciju vozača.

Opet, ne vidim gde je navedeno da moras da uneses promenu u VOZACKU dozvolu?
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

Pa promena adrese u evidenciji vozača podrazumeva i promenu u vozačkoj

Comment

• Keketarac
                      CBC Senator XXL
                      • 01.09.2007
                      • 588
                      • Novi Sad
                      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Valjda je promena podataka u vozackoj posredan dokaz da je promena izvrsena i u registru organa unutrasnjih poslova.

Analogno tome, mozes da registrujes auto ali da ti ne upisu u saobracajnu?

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Pa, moze biti, nisam siguran da to znaci, ali moguce. Ali pobogu, zar im nije jednostavnije napisati PROMENA ADRESE U VOZACKOJ umesto da drve one zakukuljene fraze?
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Keketarac
                          CBC Senator XXL
                          • 01.09.2007
                          • 588
                          • Novi Sad
                          • Seat Ibiza 1.2 TSI

Jes' pa da ih posle ceo svet razume, onda ne bi videli zute banke cele godine

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

Ovde prisutni državni neprijatelj br. 1 je kažnjen novčanom kaznom od 5000 din plus nadoknadom sudskih troškova od 500 din prošle godine.
                            Ništa nisam potpisao na licu mesta niti mi je nuđeno da bilo šta platim, u saobraćajnoj mi prebivalište iz susedne opštine, al' džaba. Šišaju ovi sa CG tablama pored, ne interesuje to organa, nemaju naredbu za njih kaže, ja iz opštine pored sam kriminalac.
                            Kad sam video šta mi je pisao 15 minuta, pokažem mu vizit kartu od glavnog policijskog inspektora za Vojvodinu, prebledeo je i kaže " on mene ne zna, ali ja njega znam " pa je zvao kolegu koji ga je umirio, "ako kaže istinu nemaš čega da se bojiš". A moja sestra pita "šta si mu to pokazao, što nisi odmah ?". Pa nisam znao da treba da se vadim, al eto, uvek sam kriv.
                            Možeš jedino da se žališ ombudsmanu za ljudska prava, pošto ti je policajac bio izvršni organ, tj sudija, ali to je bila jedna od začkoljica poslednjeg ZOBS-a, da im je omogućio.
                            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by 206
                              ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA

Član 183

Ne vidim gde ovde pise da se takva promena mora upisati u VOZACKU dozvolu? Ti si promenio prebivaliste i tu promenu JESI prijavio time sto si promenio adresu u licnoj karti, koja je identifikacioni dokument validan za utvrdjivanje identiteta i mesta prebivalista.

Isti zakon:

Član 118
                              Vozač vozila na motorni pogon, koji promeni prebivalište, dužan je da se u roku od 30 dana od dana dolaska u novo prebivalište prijavi organu unutrašnjih poslova opštine na čijoj je teritoriji njegovo novo prebivalište radi upisa u evidenciju vozača.

Opet, ne vidim gde je navedeno da moras da uneses promenu u VOZACKU dozvolu?
                              OK, promenjena adresa u lk, ali lk nije dokument koji dozvoljava upravljanje vozilom. U obrascu VD je predvidjena rubrika adresa koja se popunjava na osnovu podaka iz evidencije vozaca, a zakonodavac je smislio da je obaveza evidentiranja promene adrese na vozacu, a ne na organu koji izdaje vozacku dozvolu.

Teoretski bi moglo da kada neko promeni adresu, policija koja je izdala lk obavestava policiju koja izdaje vd o promenama. Samo tu ima jedna sitnica - mnogo vise ljudi ima lk nego sto ih ima vd, pa bi onda oni sto izdaju vd bili zatrpani nepotrebnim podacima i mlatili praznu slamu proveravajuci da li pera peric koji se preselio ima vd ili nema.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                              X