Kazna zbog neizvrsene promene boravista u vozackoj dozvoli ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Delija
    CBC Senator XXL
    • 29.08.2005
    • 310
    • NS
    • plavi auto

Re: Kazna zbog neizvrsene promene boravista u vozackoj dozvoli ?

Originally posted by comi 1342
    Ovde prisutni državni neprijatelj br. 1 je kažnjen novčanom kaznom od 5000 din plus nadoknadom sudskih troškova od 500 din prošle godine.
    Ništa nisam potpisao na licu mesta niti mi je nuđeno da bilo šta platim, u saobraćajnoj mi prebivalište iz susedne opštine, al' džaba. Šišaju ovi sa CG tablama pored, ne interesuje to organa, nemaju naredbu za njih kaže, ja iz opštine pored sam kriminalac.
    Kad sam video šta mi je pisao 15 minuta, pokažem mu vizit kartu od glavnog policijskog inspektora za Vojvodinu, prebledeo je i kaže " on mene ne zna, ali ja njega znam " pa je zvao kolegu koji ga je umirio, "ako kaže istinu nemaš čega da se bojiš". A moja sestra pita "šta si mu to pokazao, što nisi odmah ?". Pa nisam znao da treba da se vadim, al eto, uvek sam kriv.
    Možeš jedino da se žališ ombudsmanu za ljudska prava, pošto ti je policajac bio izvršni organ, tj sudija, ali to je bila jedna od začkoljica poslednjeg ZOBS-a, da im je omogućio.
    Saobracajna ili vozacka?

Svestan sam ja toga da sam "kriv", al' ako me zbog toga zveknu po dzepu tih 5k dinara, onda da ga J... :-/

Originally posted by DovlaK
    Rok za promenu adrese u vozačkoj je 30 dana (član 118 ZBS-a), a kazna je 4 000 do 20 000rsd ili kazna zatvora do 30 dana (član 183 st 1).

Nisam bio ni svestan da je tolika kazna

Gde mogu da vidim novi zakon / cenovnik?

Svuda na netu je stari... :-/

EDIT: Zahvaljujem moderatoru koji je spojio postove... malo me je izbacila iz takta plava koverta kad sam se vratio sa posla... :-/
    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Sri, znas i sam da softverski to moze elegantno da se resi samo da ima volje Kako npr. trenutno postoji evidencija o isteku registracije, bukvalno cim se datum okrene? Dakle ono sto sluzi za prihodovanje je munjevito, a ono sto tek treba da se prihoduje se namerno odugovlaci. Recimo , kao kad dokazujemo stalno da smo drzavljani, ili za decji dodatak moramo stalno dokazujemo da dete postoji ! Birokratija je ovde postala sistem kao "matrix", sam sebe odrzava, hrani i neguje.

Posto je covek napisao
      Naravno, u medjuvremenu sam to odradio...
      , mozda naleti na prekrsajca koji je normalan covek pa shvati da ne mora gradjanin bas svaku birokratsku ******stinu da placa iz dzepa. Nije MUP neki gladan mamut pa da moramo stalno da ga hranimo, nego je smisao njegovog postojanja "to serve i protect" , a neka se hrani iz predvidjene kuhinje zvane budzet u koju ionako ubacujemo previse.

Sreca moja sto na forumu nema nijednog pripadnika MUP iz NI da mi se krvi napije posle ovoga
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Vozaćkoj, vozaćkoj, koja je iz 1992, SFRJ obrazac, al' to me posle karala šalteruša što više ne ličim na sebe, kad sam otišao da mi upiše novu adresu (još 500 dindži ).
        Ne može ni prekršajac da te spase, pandur je već presudio.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Delija
          CBC Senator XXL
          • 29.08.2005
          • 310
          • NS
          • plavi auto

Jedina razlika je sto sam ja posle napisane preksajne prijave u roku od nedelju dana uradio promenu prebivalista, a ti si docekao sudiju za prekrsaje sa jos uvek nepromenjenim prebivalistem...

Mozda mi oprosti hiljadarku
          Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• zvrle
            CBC Senator XXL
            • 01.11.2005
            • 961
            • Beograd, Batajnica
            • Golf 4

Originally posted by sri98
            OK, promenjena adresa u lk, ali lk nije dokument koji dozvoljava upravljanje vozilom. U obrascu VD je predvidjena rubrika adresa koja se popunjava na osnovu podaka iz evidencije vozaca, a zakonodavac je smislio da je obaveza evidentiranja promene adrese na vozacu, a ne na organu koji izdaje vozacku dozvolu.
            Koja je to rubrika adresa, ja imam samo prebivalište (mesto) i tu mi piše Beograd. Jel misliš na zadnjoj strani rubrika promena prebivališta, ako mi na drugoj strani pod prebivalište piše beograd onda ne bi trebalo da se popunjava ta zadnja strana jer sam ostao u istom gradu.
            “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Na to sam mislio. Ali je obrazac tako napravljen, da moze lagano u prekrsaj da se ukaci i promena prebivalista i u istom gradu jer je na poslednjoj strani napravljeno za ulicu i broj, a na drugoj je samo mesto, sto je i napomenuto.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Delija
                CBC Senator XXL
                • 29.08.2005
                • 310
                • NS
                • plavi auto

Bio sam danas (2 nedelje pre zakazanog ) kod sudije za prekrsaje i s obzirom da sam odmah promenio boraviste ona me ne bi kaznila, ali ne garantuje za sudiju iz Plandista, posto su me na toj teritoriji etiketirali... :-/

Videcemo...

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Nema veze sto si promenio adresu nakon podnosenja prijave. prekrsaj je utvrdjen nekog datuma, tada je postojao i za to ces biti kaznjen.

To ti je kao da si rekao sudiji da se se vratio nazad i da si vozio po ogranizenju brzine na mestu gde su te uhvatili da si prekoracio brzinu.

Comment

• Delija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.08.2005
                    • 310
                    • NS
                    • plavi auto

Napisah vec da mi je sudinica rekla da me ona ne bi kaznila i napisala je preporuku sudiji za prekrsaje u Plandistu... Videcemo - javicu rezultate kad ih budem dobio

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Mozda je ona to rekla, ali ona ne moze da kaze da jedna radnja vezano za kvalifikaciju, koja je ucinjena naknadno, brise postojanje prekrsaja. Morala bi da te kazni, pa makar ukorom.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Jel' to ono kad ti pripreti prsticem i kaze " Nemoj vise ... " ?
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

to je ono kad jos treba da budes zahvalan sto te nije kaznila za ovakvu glupost!

Comment

• Delija
                            CBC Senator XXL
                            • 29.08.2005
                            • 310
                            • NS
                            • plavi auto

Po meni je to totalna debilana koja treba da odrzi u zivotu nagomilanu birokratiju u nasoj sh*t drzavi + da nadoknadi to sto nam je informacioni sistem u svim drzavnim institucijama na nivou polovine XX veka... :-/ Ako sam promenio boraviste u licnoj karti to MORA da bude dovoljno - to je i sudinica rekla uz komentar da nam je zakon ultra-zastareo i da mu treba dobrana revizija...

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

pa naravno, zato ce biometrijske licne karte i vozacke promeniti stvari

na bolje ili gore, videcemo...

Comment

• Delija
                                CBC Senator XXL
                                • 29.08.2005
                                • 310
                                • NS
                                • plavi auto

Nekako sam skeptican da kod nas bilo sta moze da ispadne kako treba...

Comment

Working...
                                X