Voznja po Beogradu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Voznja po Beogradu

Neka sviraju. Neka sacekaju. Kakvo crno "pracenje ritma" po svaku cenu? Ovog vikenda sam malo gostovao u Novom Sadu ali sam i svratio kod kumova u BG i bas sam sa zenom komentarisao da jednostavno nema normalnih svi se zalecu kao manijaci. Malo treba da se napravi karambol i nazalost desilo se
    Stojim kao prvi na semaforu auto u prvoj brzini pali se zuto (znajuci da su svi neki qurac nadrkani) krecem jos na zuto i neka MAJMUNCINA vec svira?!?!? Alo bre? Gde ces? Nabodem kocnicu i stanem. Sacekam 6 sec pa tek krenem, ko te 'ebe cekaj. Ajde bre cist bezobrazluk. Pitanje za vozce u BG: one semafore kod SIV-a na NBG jel' j*bete il' jok? Mislim, ispadoh smesan stajem na crveno, a svi ostali prolaze pa rekoh mozda vi znate nesto sto ja ne znam?!?!?! Svakako da je previse vozila na ulicama ali onoliko da se rizikuje je NENORMALNO! U Novom Sadu je sasvim druga prica. Svi voze korektno i pravilno, osim ako ne racunamo majstore sa zujalicama koji uhvate zalet sa Miseluka pa kroz tunel i kad proleti pored mene na mostu..........majko mila. U Nisu isto. Svi voze normalno, naravno izuzetaka UVEK ima. Kraljevo, Kragujevac opet koliko toliko normalno, makar sto se tice zaletanja. Ja razumem guzvu i sam nikada ne davim uvek vozim ostrije ali zna koliko. Izgleda da momci u plavom radare treba da postave po BG a ne na otvorenom putu. Ima na napune budzet za medalju.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

• Shazalakazoo
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2007
    • 545
    • Beograd

Re: U cemu sedimo? Slike posle udesa pre demontiranja

Preterujes... Nije bajno ali po ovom tvom ispade da niko ne vozi ispod 80 a da crveno niko ne *ebe ni 2%

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Shazalakazoo druze, ti to mozda ne primecujes jer zivis u BGu i naviknut si na takvu voznju ali mi koji dodjemo u BG poprilicno primecujemo. Nesto sto najvise mrzim je da vozim ljudima uz branik, a uhvatio sam sebe par puta da stvarno u BGu vozim tako jer me onaj iza mene bukvalno gura i tera, ako vozis malo sporije moras da istrpis "gestikulaciju u preticanju"
      Saobracajna kultura u Beogradu je na najnizem mogucem nivou, to je cinjenica, u vecini ostalih gradova se ne zuri toliko.
      I Kragujevac je veliki grad pa mi niko nije svirao na zuto i niko me nije udario otpozadi (kao na Ustanickoj) jer sam usporavao na zuto na 50m od semafora, meni je to normalno ali za BG ipak ima mesta za gas.

Vozac Punta je izazvao nesrecu ,to je cinjenica, ali isto tako da je brzina Stila bila manja nesrecna zena ne bi sada bila invalid. Zar je toliko velika uvreda propustiti nekoga ko nema prednost a resio je prvi da prodje? Dokle god su male kazne za takve prekrsaje nista nece da se promeni. Zalosno je sto neduzni snose ogromne posledice
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by milan_g1
        Shazalakazoo druze, ti to mozda ne primecujes jer zivis u BGu i naviknut si na takvu voznju ali mi koji dodjemo u BG poprilicno primecujemo. ...
        ili se prilagodis ili koristis javni prevoz ili taxi, uvek ima resenja. kada bi dnevno provodio u automobilu sat i po samo da stignes u vrtic i na posao, shvatio bi zasto se ovde vreme vise ceni i zasto svi "zure".
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Originally posted by RANK
          shvatio bi zasto se ovde vreme vise ceni i zasto svi "zure".
          i vise ginu.... nazalost
          Druze ja zivim u Vrnjackoj Banji ali placam stan u BGu vec duze vreme i veoma cesto sam u Beogradu. Na bubanj potoku se presaltujem na BG stil voznje i nemam problema, nikoga ne usporavam sto je mnogo bitnije od nikoga ne ugrozavam!!!
          Sto se mene tice prilagodljiv sam, i mogu da se po stilu voznje ne razlikujem od beogradjana (samo po tablicama), nije mi nikakav problem, ali jednostavno zdrav razum mi ne dozvoljava da prihvatim tvoj izgovor, potrebno je samo krenuti malo ranije
          "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

Originally posted by Shazalakazoo
            Preterujes... Nije bajno ali po ovom tvom ispade da niko ne vozi ispod 80 a da crveno niko ne *ebe ni 2%
            Uopste nije preterivanje, do sada nisam uspeo da vidim ni jedno privatno vozilo BG tabli u Subotici da je vozilo po propisima. Popularno vam je da obavezno preticete celu kolonu na semaforu i stajete na pesacki ispred kolone, da vozite po sredini dve trake koje idu u jednom pravcu, neizbacujete zmigavce... Tj lazem, video sam jedno vozilo na BG table, samo sto je vlasnik Suboticanin pa on neodskace od ostalih vozaca iz Subotice Ne kazem da su svi, ali prilicno su bahati vozaci u BG, a to sto vi se vozate dugo je bas iz razloga sto ste bahati jer zaglavljujete u rasksnicama jer nepostujete singalizaciju, parkirate gde stignete, nepropuste druge kao cin dobre volje (pa napravite guzvanciju u drugoj koloni) ili barem iz razloga sto on i ima prednost i slicno...
            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Originally posted by Dzoni_mkv
              krecem jos na zuto i neka MAJMUNCINA vec svira?!?!?
              Nervozan covek, krenes cim pre mozes i to je to, iskuliras i ides dalje, svakodnevna pojava.

Originally posted by Dzoni_mkv
              Alo bre? Gde ces? Nabodem kocnicu i stanem. Sacekam 6 sec pa tek krenem, ko te 'ebe cekaj..
              On nervozan a ti ispade veci seljak od njega. Zamisli, majmuncina svira, i koliko god da nije u pravu, sad ces ti u sred saobracaja da ga ucis pameti, zabadas kocnicu da mu odrzis lekciju I onda on lepo na sledecem semaforu lepo pridje i zabode te u facu da malo on tebi odrzi lekciju kako se drugima ne drze lekcije nego se gledaju svoja posla.

Na glupost odgovaras gluposcu i nista nisi bolji od njega. Narod po Beogradu je po definiciji nervozan i (vestacki ili zaista iz potrebe) "ubrzan", pogotovo za volanom. A grad tesan, guzve gde god krenes...Ne mozes da poredis jedan Novi Sad kome kad sav sedmicni saobracaj saberes na gomilu ima guzve kao jedan dnevni krkljanac u celom Beogradu. I kada bi svako ko sa strane dodje u Bg krenuo da gnjavi i vozi po svakom propisu koji poznaje, zamisli kakve bi se ONDA guzve pravile. I donekle je razumljivo sto su ljudi nervozni, pogotovo kad neko krene kocenjem da im drzi lekcije o ispravnoj voznji...U gradu se ne vozi kao baba jer SMETAS drugima. Naravno, sve u granicama normale, da ne poistoveti neko ovo sto pricam sa obavezom da se po gradu divlja jer ne moze drugacije, jer za obilazenje kolone preko pune, crveno svetlo, i slicne gluposti NEMA opravdanja, da se razumemo. Postoji razlika izmedju divljanja, bahatosti za volanom i pravljenja gluposti i dinamicne gradske voznje gde nikome ne predstavljas smetnju. Prilagodjavas se kako voze ostali, ako insistiras na nekim svojim pravilima mimo svih, mici se jer SMETAS, brate.

Ja licno, ako neko gnjavi u saobracaju bez razloga (tipa cinculira 40 na sat kroz S.Vladara sa praznom trakom ispred sebe i zadrzava kolonu iza sebe) pokusam da ga obidjem, ako ne mogu, onda me iznervira pa ponekad napravim i nesto mimo pravila da ga obidjem jer nemam ni vremena ni strpljenja da ga gledam kako gnjavi, a ako krene da mi drzi predavanje kako krsim pravila, nabada zabada kocnicu, onda ja lepo zabodem njega sto branikom sto nogom, pa nek' se vrati u rodno selo i gnjavi i uci pameti nekog drugog, prosta stvar. Moram da se provucem kroz gradsku guzvu, kroz najgori spic zasto sto imam milion poslova na jednom kraju grada, a vozim klinca na drugi, i ako zakasnim tu kasnim gde god da krenem ostatak dana, vozim taman tako kao i ostatak saobracaja - i onda naletim na nekog ko mimo svih ostalih insistira da se u brzinu ubacuje kad se upali zeleno, vozi se max. 50 kroz Kneza Milosa iako ispred njega nema nikog, nece da se prestroji i skloni u traku desno ni za trenutak jer za 1500m skrece levo prema Banjici, a osim toga zasto bi on mene pustao da ja divljam, to je mimo propisa, pa mi jos i zabode kocnicu i krene da demonstrira gde sam, zaboga krenuo - pa vidi, ne znam bas tacno da li bih te udavio skroz ili samo do prvog kolutanja ociju, i to na dan kad sam raspolozen, a takvih je malo

Ili ukratko: when in Rome...
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Shazalakazoo
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2007
                • 545
                • Beograd

Da tvrdim da preterujete, jer da je sve stvarno tako na svakoj raskrsnici bi se cukanja desavala na svakih sat vremena minimum. To sad postaje fazon, Bg table svuda voze mimo propisa, svuda prolaze na crveno, pegla se 200 po gradu Saobracaj u Bg je preopterecen i odatle potice takav nacin voznje. Pod ovim ne podrazumevam prolaske kroz crvena i velika prekoracenja, vec ono o cemu 206 prica, da se ne zilavi. Jer ako se ti malo uspavas na nekom semaforu, to tebi ne deluje kao strasno, ali kad na povratku do kuce imas 5 takvih tebi ode pola sata bzvz... Vama to mozda jeste neshvatljivo..

Zar je toliko velika uvreda propustiti nekoga ko nema prednost a resio je prvi da prodje? Dokle god su male kazne za takve prekrsaje nista nece da se promeni. Zalosno je sto neduzni snose ogromne posledice
                Ovde nema reci o prednosti jer on nije ni smeo da skrece tu, dakle propustanje nije opcija koju treba imati u vidu.

Comment

• Marcus
                  CBC Senator XXL
                  • 19.10.2007
                  • 631
                  • Novi Beograd - B62

Za ove bleje na semaforu, cu citirati sebe iz jedne slicne teme... A moze da se iskoristi i ovde

Originally posted by Marcus
                  Originally posted by SchoneNK
                  Svaki start sa semaforaa je kao na trci F1. Puls ode u pm, ocne jabucice iskolacene, a noga pulsira na kvacilu. Ako ne, e onda brale moj ide stampedo preko tebe.
                  Zanimljivo, ali nekad je to jedini nacin da prodjes na semafor u nekom odredjenom vremenu...

BG je pun semafora koji drze do 10 sek max... Ja bez obzira koji sam u koloni, uvek gledam na okolne semafore, pratim situaciju i kad vidim da se na mom upalilo crveno za pesake, ubacim u brzinu i cekam... Kako krene zuto, tako i ja polako krecem... Da nema tog starta, ponekad bih iz bulevara u takovsku ili iz 3. bulevara ka tosinom bunaru prosao tek na 6-o zeleno ( ima takvih semafora milion ), a nisam LUD da krenem 10 sati ranije da bih imao vremena da blejim na semaforima... Ono sto meni smeta, je to sto uglavnom onaj prvi na semaforu zableji, i kad se promeni na zeleno, treba mu bar 5 sekundi da se pokrene... dodaj jos par sekundi svakom iza i onaj deseti prolazi na 3-e zeleno...

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

i u novom sadu se krece na zuto, ali ono drugo, pre crvenog.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Imam utisak da je nekad i kasnije, svi ladno prolaze kroz crveno dok neko na kraju kaže ajd ja neću dosta je...
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

i ne znam koji moj postoji oni uslovno levo semafori kad ih niko ne koristi.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Uslovno levo?? Mislis desno?
                          Trebalo bi mnogo vise da ih ima, pogotovo po nBGu, mnogo bi se saobracaj brze odvijao.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

vocko, znam sta kucam, uslovno levo. imamo ih na svim frekvetnnijim raskrsnicama da bi se smanjile guzve, ali ne vredi... svi ukoce i stoje.

Comment

• tomamega
                              CBC Senator XXL
                              • 19.03.2009
                              • 715
                              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by milan_g1
                              Shazalakazoo druze, ti to mozda ne primecujes jer zivis u BGu i naviknut si na takvu voznju ali mi koji dodjemo u BG poprilicno primecujemo.
                              I ja živim u BG 100 godina, ali to nije razlog da se Beograd koristi kao primer vožnje za veliki grad. Ko je vozio u Budimpešti, Pragu, Beču (složićete se, veći, razvijeniji od BG), može primetiti "normalniju" i "civilizovaniju" vožnju. To što je polovina mojih sugrađana isfrustrirana svojim životom i neispunjenim željama (malo sam grub, ali tako je), ne daje im za pravo da trube i na najmanji znak obazrive vožnje.

Slažem se da ima puno onih koji "kilave" i usporavaju saobraćaj, ali možemo ponekad pustiti čoveka u našu traku kada da migavac. Stvarno nije toliko teško.

Za sve one koji čekaju žuto svetlo kao napeta puška, znajte da i onaj koji seče vašu raskrnicu može da prođe na "ne mnogo crveno", i eto nama igranke. Da li tih par sekundi stvarno igra neku ulogu...

Ako je za utehu, izgleda da nam je to Mediteranski mentalitet, pošto i u Grčkoj, Italiji takođe voze slično kao mi.

Comment

Working...
                              X