Voznja po Beogradu

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: Voznja po Beogradu

Kao sto 206-ca rece, "... zurim, vozim klinca..."

E pa tako isto i ja krenem za BG sa klincem, dva ili tri (fala Bogu ) i to najcesce kod lekara . E posto nemam GPS, ne provodim vise od dan, dva mesecno u BG-u (samim tim ne znam unapred koja je jednosmerna tamo a koja vamo), koja se ulica radi, razmisljam o tome sta ce lekar da kaze, postujem pravila saobracaja (tako me naucise jos '92), vozim SD table (nisam clan klana ) pa kad se nadje takva jedna majmuncina (nije upuceno tebi ) koja me pod svim tim okolnostima ubrzava onda je Dzoni apsolutno u pravu. Jbga ja nemam 120 kila ko on al' pajser u vratima sluzi za jos po nesto osim njegove osnovne uloge.

Izvini bato ali i ja zurim, koliko mogu ali zurim. Ne mogu previse u datim okolnostima ali zurim. Kome se ne svidja sto neko rece nek kupi kartu za GSP ili nek me gleda i dalje u guzicu.
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Re: U cemu sedimo? Slike posle udesa pre demontiranja

@Honda

izvlacis citate iz konteksta jer se to za odgovaranje gluposcu na glupost odnosilo na nesto potpuno drugacije nego drugi citat o braniku, koji je naravno parafraziranje situacije, procitaj malo bolje.

Mislim da savrseno razumes o cemu govorim, pa mi nije jasno na sta stavljas primedbu?

Nemam nista protiv da postujes propise koliko god hoces dok god ne smetas drugom time - glupo zvuci, ali ne pravite se da ne znate o cemu pricam, to je receno u smislu da koliko god odredjene propise MORAS postovati i ne praviti haos, toliko je u haosu koji vlada u Bg-u precutno prihvatljivo i u najmanju ruku solidarno zaobici neke od njih. Ko tvrdi da u Bg-u apsolutno uvek vozi po pravilima i selektivno ih ne krsi makar u najmanjoj mogucoj meri, ja tvrdim da laze. Isto tako, insistiranje na voznji od 40 na sat preko Terazija je mozda u skladu sa pravilima, ali je krajnje nesolidarno. A to je tematika ove diskusije.

Nemam nista protiv toga da ti vozis po propisima, ja vozim svoju voznju, i ako i napravim neku prekrsaj, cime tebe apsolutno ne ugrozavam, zasto neki ljudi tada sebi daju za pravo da mi dobacuju, mitinguju, zgrazavaju se i slicno? Zasto se nacin kako ja ili bilo ko drugi vozi, ako njega ne ugrozavam, njega uopste tice? Ne govorim o DIVLJANJU nego sitnom krsenju propisa?

Ne tice me se kako vozis dok mi ne smetas; ako mi smetas i mogu da te obidjem, takodje me se ne tice kako vozis i koja pravila postujes; ako smetas i meni i ostatku saobracaja svojim striktnim postovanjem pravila, onda si jednostavno nesolidaran, ali to je opet tvoja stvar, ali onda ocekuj da se i drugi prema tebi ponasaju na identican nacin; ako si vec nesolidaran i smetas, MOJA je stvar ako krsim neki propis da ti sto pre vidim ledja, i to nije tvoja stvar dok god TEBE ne ugrozavam time - imas pravo da komentarises ali mi je tako svejedno sta ces da kazes; ali krenes li u celoj prici da ubacujes vaspitne mere u smislu namernog zabadanja kocnice kako bi mi pokazao koliko gresim, a tebe se to UOPSTE ne tice jer tebe time ne ugrozavam - to zasluzuje vaspitnu meru druge vrste jer to jednostavno NIJE TVOJ PROBLEM i kreces da ugrozavas ti MENE.

Ja savrseno razumem da se ne snalazi svako na isti nacin, i neko drugi jednostavno NECE da krsi propise i to je SASVIM OK - ali problem je u tome sto u 99,9% slucajeva takav vozac IMA RESENJE da manje smeta ostalima, ali ga jednostavno NE INTERESUJE ili je jednostavno bezobrazan i nece U INAT da olaksa nekom drugom da ga obidje. Ljudi su izgubljeni, nemaju iskustva, sve ja to razumem, ali imam problem uglavnom sa onima koji ZNAJU da smetaju, MOGU i imaju gde da se sklone da smetaju manje ali NECE, jer oni postuju propise, sad ce oni malo da daju lekciju drugima ili im je jednostavno interesantno da te nerviraju.

Auto skoli NIKAD nista ne zameram jer ljudi se uce, ali nikada vam se nije desilo da naletite u saobracaju lika u kakvoj limuzincini koji zabode telefon na uvo, cinculira 40 taman tako da blokira obe trake saobracaja iza njega i boli ga uvo za to? Ili jednostavno ne konstatuje da zeleno ispred njega sija vec 10 sekundi? Ili vozace kvazioklopnih prevoza novca koji NAMERNO prave kolonu iza sebe, i slicne njima? Nikad niste sreli ovakve likove? Ne bih rekao.

Mislim, manite se te demagogije, tvoj problem sto zuris...moj problem bi i bio samo moj da sam sam u ovom gradu, ali nisam, i onda pored mog problema koji imam zato sto zurim dobijem i glavobolju nesolidarnih vozaca koji jednostavno ne fermaju nikoga oko sebe. Kad napravim neko sranjce, neko nesto dobaci, rekoh vec ignorisem i ja - ali ako krene u "vaspitavanje", onda vec drugacije pricamo.

Zasto se svi pravimo fini kad je ocigledno da nije tako, ili zivimo u razlicitim Beogradima?
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

Originally posted by 206

Nemam nista protiv toga da ti vozis po propisima, ja vozim svoju voznju, i ako i napravim neku prekrsaj, cime tebe apsolutno ne ugrozavam, zasto neki ljudi tada sebi daju za pravo da mi dobacuju, mitinguju, zgrazavaju se i slicno? Zasto se nacin kako ja ili bilo ko drugi vozi, ako njega ne ugrozavam, njega uopste tice? Ne govorim o DIVLJANJU nego sitnom krsenju propisa?
        E,ovo i mene strasno nervira,kad se vozim sa nekim i komentarise tipa:vidi ovaj nije upalio svetlo,ovaj preko pune,ovaj kroz jednosmernu ,vidi ovaj ono,vidi onaj ono,vozi svoju voznju,sta me briga dok mene to ne dotice,necu da se opterecujem,moze da vozi kako god oce...
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• -Vedran-
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 3255
          • Beograd

@ 206

Naravno, rekao sam ti u proslom postu da razumem sta zelis reci i da se slazem. Ali sam ti takodje i napisao ono kako takvi likovi razmisljaju. Kada bi svi vozili kao npr. nas nekolicina ovde (znaci da se krece sa semafora na vreme, da se vozi u skladu sa situacijom i jos dosta toga), guzvi bi bilo dosta manje.

Skoro sam negde cuo da u Italiji sa semafora u isto vreme krene cak do 7 vozila, e kad bi to bilo tako ovde! Ali kod nas prvo batica mora da pomazi ribu, spusti slusalicu, ustanovi da je zeleno, ubaci u brzinu i krene. E tad dobijem slog!
          Power of dreams !!!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Pojenta je da svima smeta to trubljenej i nasedanje na branik, silovanje a ako imaš "strane tabele" to će ti se desiti i na semaforu dok čekaš na crveno. Jednostavno nekulturni divljaci.

Na uatoškoli piše autoškola, taj koji završi juče danas će voziti bez natpisa (što pod hitno treba da se prmeni) a neko će ga jašiti i dovesti u unezvereno stanje.

Svak metropola ima svoj problem sa saobraćajem i svak ima gužvu, nema infrastrukture koaj to može da otrpi. U svakoj metropoli gde sam vozio imao sam loših dana kad tražim nešto i kad vozim kao i oni, retko kad sam dobio trubu za vrat ako sam malo oklevao, shvataju ljudi da nemam pojma gde sam.

Instambul je ludnica od grada za vožnju, tamo imam dobru kilometražu, svi koriste trube ali en da spomenu majku nego da ti kaže šta će uraditi, svi se prestrojavaju, svi skreću, svi žure, iz sporedne na glavnu izadješ očas posla. 99% toga je mimo propisa, zamalo ali jeste i niko ne pravi frku jer to tako mora, kad bi svi držali do propisa kao pijan plot, ne bi izašao iz sporedne ulice jedno 4 dana.

Daklem pojenta je bahato ponašanje a ne ja žurim...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Damir_K
              CBC Član
              • 26.03.2009
              • 83
              • Beograd

Originally posted by 206

Ne tice me se kako vozis dok mi ne smetas; ako mi smetas i mogu da te obidjem, takodje me se ne tice kako vozis i koja pravila postujes; ako smetas i meni i ostatku saobracaja svojim striktnim postovanjem pravila, onda si jednostavno nesolidaran, ali to je opet tvoja stvar, ali onda ocekuj da se i drugi prema tebi ponasaju na identican nacin; ako si vec nesolidaran i smetas, MOJA je stvar ako krsim neki propis da ti sto pre vidim ledja, i to nije tvoja stvar dok god TEBE ne ugrozavam time - imas pravo da komentarises ali mi je tako svejedno sta ces da kazes; ali krenes li u celoj prici da ubacujes vaspitne mere u smislu namernog zabadanja kocnice kako bi mi pokazao koliko gresim, a tebe se to UOPSTE ne tice jer tebe time ne ugrozavam - to zasluzuje vaspitnu meru druge vrste jer to jednostavno NIJE TVOJ PROBLEM i kreces da ugrozavas ti MENE.
              U vecini slucajeva kada prekrsis "neki sitan propis" (kako to lepo zvuci) obilazeci me, naravno da ugrozavas kako mene tako i ostale ucesnike u saobracaju, svojim postupcima.
              A to da li cu ja tebi nesto da kazem ili ne na tvoje krsenje saobracajnih pravila - apsolutno moja stvar i uzgred (na onu tvoju) bas mi se j.. sta ces ti na to da ogovoris ili da li ce ti biti sve jedno sta sam ja rekao...

A za "vaspitne mere" se apsolutno slazem.

Comment

• tomamega
                CBC Senator XXL
                • 19.03.2009
                • 715
                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by Dora

Daklem pojenta je bahato ponašanje a ne ja žurim...
                Lakonski rečeno.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Laponci su naša braća šalim se ali je tako... U višemilionskom gradu, mora da se kreće na žuto (sad nije po propisu) i mora da se stane na žuto, da bi onaj koji kreće znao pravila igre, ako svi idu 40 gde mora biće kolaps, ako pola ide 60 a pola 40 biće sudara. Bitna su nepisana pravila, kultura i medjusobno razumevanje da ste svi u istim fekalijama, nisu tvoje (njegove) najveće... To je problem.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Treba da dozivite situaciju gde ambulatno vozilo nailaze na zapadu.
                    Svi se sklanjaju u stranu, skoro da voze u jarak ili staju ostavljajuci sredinu puta slobodnu za prolaz. Ambulanta, vatrogasci i sva ostala vozila sa rotacijom prolaze bez da ijednom koriste kocnicu.
                    Takva kultura u saobracaju je usadjena u srz vozaca i cini da mnogo vise povredjenih bude spaseno jer nema zastoja.

Isto se prenese u sustini i prema ucesnicima u saobracaju. Retko mi se desi da me neko nije primetio da dolazim vec lepo kulturno se drze desne linije puta omogucavajuci da ih preteknem bez obzira sto vozim preko ogranicenja a oni postuju ista.
                    Po preticanju se zahvalis, blink sa 4 i sledi pozdrav amblendovanjem od pozadi. Klasicna situacija na putevima. Niko nije sebi dao za pravo da glumi policajca na putevima.

U BGu , posebno mada i u celoj Srbiji situacija obrnuta i kontraproduktivna.

Mada, nisam doziveo da mi sviraju i amblenduju ni u BGu, valjda nesmetam nikome, obicno smetaju meni al im nedajem to do znanja.

Ono, mali moj, najlepsi, najpametniji, najbolji - drzi celog zivota u iluziji.
                    Babe su krive za sve.
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Vozi se po Beogradu malo brze to je cinjenica...moras da se uklopis,da pustis nekad nekoga ko ulazi na kvarnjaka,a i sam nekada vozim kvarno,jer drugacije ne bih nikada stigao...to sto sviraju na semaforu,ne obracam paznju,jer na velikim raskrsnicama ko zna ko svira i kome svira...isto se tako ne treba uzbudjivati mnogo i nikome nista dokazivati...mene je strah od motociklista vise od bilo koga drugog...pre par dana se ukjucim na autoput ka Zagrebu i vidim iza sebe lika na motoru(nekom besnom)...vratim se u sporu traku jer covek leti...medjutim umesto da nastavi brzom trakom on mene bukvalno saseca na negde oko 120 km/h,pomalo koci meni ispred branika i odjednom podize motor na prednji tocak,tako da je njegova gumetina od motora meni u nivou glave...kocio sam maximalno,a kako ga nisam udario sam Bog zna...onda lik spusta zadnji tocak,uz naravno sevrdanje zadnjeg dela motora i nastavlja punim gasom...isti ovaj scenario ponavlja sa stilom koji se krece ispred mene...mislim da je za kosulju,bensendin na slici kod Boosta mu nece pomoci

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

PA, SA, SU, LO i ostali... parking na periferiju grada i to besplatan, taksi ili gradski prevoz pa onda KBC, VMA, CBC i ostale kuce !!! Drugo, sta ce pocetnik u centru kad je spic? Ogroman grad i nema potrebe da vezba traumu na Slaviji jer sigurno nece bolje nauciti da vozi. Dalje, sta ce penzos i njegov dozivotni saputnik Alchajmer u centru i spicu za volanom??? Muckanje lera na pola kvacila i ubacivanje u prvu na zeleno moze da vezba i u zelezniku, itd, itd...

sad su svi pametni i dusebrizni pa postuju ogranicenje 40 kroz grad. a ti isti su takodje oni sto kad im je zeleno istrce na sred raskrsnice i tu stanu jer ne mogu dalje sve dok ne docekaju svoje crveno pa onda ovi sto im je zeleno ne mogu da prodju. tadzare su posebna prica, njih necu da komentarisem posto mi odma skoci tlak. ne kazem da je situacija normalna posto nije ali ne mozes ti da se pravis pametan i sad vozis po propisima kad oko tebe vozi stoka. das migavac da se prestrojis a ovaj iza umesto da te propusti kao po automatizmu kad vidi migavac dodaje gas u fazonu: da ja prodjem sto pre pa se ti ukljuci iza mene uslovno zeleno je u beogradu prestalo da ima znacenje tj nije vise uslovno, vec ga 90% vozaca smatra kao obavezno i bezuslovno. X puta sam uvatio sebe kako na putu do posla vozim ko nenormalan i onda dodjem u kanc sednem i razmisljam, vracam film i skapiram da nisam mogao drugacije jer sam morao da se prilagodima saobracaju koji tece i odvija se. nije tako samo u bgd. recimo, odem na odmor u GR i za 15 dana predjem po 2500km bez da se i jedno iscimam. kako udjem u srbiju, predjem granicu, u roku od sat vremena imam da izginem 5 puta zbog radi majmuna u G2 Dizel koji je posto poto resio da me pretekne na punu liniju i vozi uporedo samnom dobrih 15 sec. i kad mu u susret naidje kamion on me gura ne bi li se ubacio ispred mene a ne iza gde mi je i mesto, i da ne tupim vise, nema potrebe da Vi koji dolazite iz gradova sa 3 raskrsnice drzite nama propoved kako da vozimo i da oako nam se ne svidja idemo prevozom. Dosta nam je ovih nasih iz okoline koji dodju ujutru i naprave haos. Vi ste ti koji dolazite u nas grad i Vi ste ta kap koja preliva casu. Dosli ste u nase dvoriste da se iskenjate a necete da pustite vodu jer to ne radite kod kuce?! pazi k***a u slamnom sesiru... to bi bilo isto kao da ja dodjem u SA, SU, PA ili LO i krenem da isterujem neku pravdu i da trubim zato sto neko spava na semaforu. kapiram da bi istog momenta bio kamenovan... Zato, sedi disi, ni za disi nisi !!!

btw, sad se setih teksta iz novina od pre neki dan. Od prvog jula krece rekonstrukcija Gazele pa se postavlja pitanje kako smanjiti kolicinu vozila u centru. Naravno, nasi vajni strucnjaci sa saobracajnog su se odma dovatili teme placanja ulaska u centar grada, jelte, tako rade u Londonu, a da nikome nije palo na pamet da recimo redukuju ulaz vozila iz drugih registarkih podrucja posto bi im se u svakom slucaju vise isplatilo da idu tajksijem sa periferije grada nego da u spicu stoje u mestu i trose gorivo. ako ne isplativije a onda isto i to bez da se nerviraju i ljute sto ima neko trubi na semaforu.
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Andrej55
                          CBC Veteran
                          • 28.07.2008
                          • 104
                          • Beograd

Originally posted by Damir_K
                          U vecini slucajeva kada prekrsis "neki sitan propis" (kako to lepo zvuci) obilazeci me, naravno da ugrozavas kako mene tako i ostale ucesnike u saobracaju, svojim postupcima.
                          A to da li cu ja tebi nesto da kazem ili ne na tvoje krsenje saobracajnih pravila - apsolutno moja stvar i uzgred (na onu tvoju) bas mi se j.. sta ces ti na to da ogovoris ili da li ce ti biti sve jedno sta sam ja rekao...
                          pa nije apsolutno tvoja stvar... mozes ti da kazes,sebi u bradu,ali da vaspitavas druge kako ce da voze,ne mozes. ako te neko ''ugrozava'',pozoves 92 i kazes im sta ti smeta.
                          pojedinci daju sebi mnogo za pravo,kao da jedini oni u beogradu voze kola pa im se moze da voze 40,jer je to,pobogu,po propisima. ja se vise zgrozavam takvih,nego kad vidim da je neko nekoga obisao na punoj,ili se ''bezobraznije'' ukljucio iz sporedne ulice...

das migavac da se prestrojis a ovaj iza umesto da te propusti kao po automatizmu kad vidi migavac dodaje gas u fazonu: da ja prodjem sto pre pa se ti ukljuci iza mene
                          ,ovo je tako ****no istina,da uhvatim sebe kako sve manje koristim migavce,upravo zbog toga. kada pokusam da se prestrojim sa migavcem,npr u kneza milosa,uglavnom se desava klasicna situacija,nabijanje na branik i blicanje... kad uletis bahato,na prepad,sve super,niko te nije ni primetio. to je samo kod nas,nesto neverovatno... bilo gde u inostranstvu,kad hoces da se prestrojis,puste te ljudi ako je to moguce.

Comment

• Milorad90
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2007
                            • 975
                            • Beograd

Sad ste iznervirali Zverka bezveze

Generalno svako prica neku svoju pricu, i ovi sa strane i ovi odavde. Grad je prenaseljen, normalno i lagano ne moze da se vozi jer svako mora da stigne na posao do 8h, da pokupi dete iz vrtica, da stigne do svalerke itd...a vozacka kultura je na jako niskom nivou.

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

ne nisu me iznervirali samo mislim da je malo drsko da neko dodje sa strane i da nam drzi slovo o lepom ponasanju u saobracaju. mozda ce nekima zvucati smesno ali ja se maximalno trudim da budem drug na drumu i vrlo sam kolegijalan. kapiram da ako ja postujem druge da ce i ostali postovati mene. nije uvek slucaj ali ima normalnih ljudi koji se zahvale, blicnu, pozdrave rukom sto isto i ja uradim uvek. ako se i desi nekad da nekog isecem ili se ubacim na prepad(nikad bez migavca) uvek se "izvinim" sa 4 migavca. ima ljudi koji to pozdrave a ima i onih koji glume ludilo.
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• tomamega
                                CBC Senator XXL
                                • 19.03.2009
                                • 715
                                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by zverko
                                i da ne tupim vise, nema potrebe da Vi koji dolazite iz gradova sa 3 raskrsnice drzite nama propoved kako da vozimo i da oako nam se ne svidja idemo prevozom. Dosta nam je ovih nasih iz okoline koji dodju ujutru i naprave haos. Vi ste ti koji dolazite u nas grad i Vi ste ta kap koja preliva casu. Dosli ste u nase dvoriste da se iskenjate a necete da pustite vodu jer to ne radite kod kuce?! pazi k***a u slamnom sesiru... to bi bilo isto kao da ja dodjem u SA, SU, PA ili LO i krenem da isterujem neku pravdu i da trubim zato sto neko spava na semaforu. kapiram da bi istog momenta bio kamenovan... Zato, sedi disi, ni za disi nisi !!!

btw, sad se setih teksta iz novina od pre neki dan. Od prvog jula krece rekonstrukcija Gazele pa se postavlja pitanje kako smanjiti kolicinu vozila u centru. Naravno, nasi vajni strucnjaci sa saobracajnog su se odma dovatili teme placanja ulaska u centar grada, jelte, tako rade u Londonu, a da nikome nije palo na pamet da recimo redukuju ulaz vozila iz drugih registarkih podrucja posto bi im se u svakom slucaju vise isplatilo da idu tajksijem sa periferije grada nego da u spicu stoje u mestu i trose gorivo. ako ne isplativije a onda isto i to bez da se nerviraju i ljute sto ima neko trubi na semaforu.
                                Mislim Zverko, šta reći. Ovim samo dokazuješ zašto ostatak Srbije ne podnosi Beograđane. Arogancija na kvadrat bez ikakve osnove. Srećom pa je onih koji ovako razmišljaju sve manje. Beograd je oduvek bio kosmopolitski grad, koji je uvek bio otvoren i primao ljude sa svih strana.

Samo želim da naglasim da ima ljudi koji se apsolutno ne slažu sa ovakvim načinom razmišljanja. I ja mislim da su PA najgori vozači na kugli zemaljskoj , ali ajde da ne pravimo podelu na građane prvog i drugog reda, pa još da im ne dozvolimo ulaz u grad.

Comment

Working...