Voznja po Beogradu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: U cemu sedimo? Slike posle udesa pre demontiranja

Originally posted by tomamega
    Ko je vozio u Budimpešti, Pragu, Beču (složićete se, veći, razvijeniji od BG), može primetiti "normalniju" i "civilizovaniju" vožnju.
    Ti gradovi kao i gomila drugih koji bi se mogli dati kao etalon dobre gradske voznje imaju puteve i infrastrukturu koja moze da podrzi dati intenzitet saobracaja.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by 206
      Ti gradovi kao i gomila drugih koji bi se mogli dati kao etalon dobre gradske voznje imaju puteve i infrastrukturu koja moze da podrzi dati intenzitet saobracaja.
      Potpuno si u pravu!

Ali, naša loša infrastruktura ne može da bude opravdanje za ovakav stil vožnje. Prošle godine sam bio svedok u Parizu (gde su gužve na putevima neverovatne) kako se poštuje, skuter, na primer, ili čak i pešak koji izleti van pešačkog prelaza. Tu se vidi razlika u mentalitetu - ne "ja imam prednost a ti se sklanjaj", već "ugroženi učesnici u saobraćaju dobijaju posebnu pažnju vozača automobila". Inače, vozim skuter i u BG, neka mi je Bog u pomoći.

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Originally posted by Chubbs
        vocko, znam sta kucam, uslovno levo. imamo ih na svim frekvetnnijim raskrsnicama da bi se smanjile guzve, ali ne vredi... svi ukoce i stoje.
        Pogresi covek zlzlzlzlzzzzz Šta se odma ljutis
        Sad baš razmišljam i na relacijama na kojima najčešće vozim, nikada, nisam video uslovno levo.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Znaci, manje crvenog mesa i ljutih papricica i bice sve u redu?
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875
            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Originally posted by 206
            On nervozan a ti ispade veci seljak od njega. Zamisli, majmuncina svira, i koliko god da nije u pravu, sad ces ti u sred saobracaja da ga ucis pameti, zabadas kocnicu da mu odrzis lekciju I onda on lepo na sledecem semaforu lepo pridje i zabode te u facu da malo on tebi odrzi lekciju kako se drugima ne drze lekcije nego se gledaju svoja posla.
            Ne nego ne potpisah auto na zuto i nabih pun gas. Samo sam ispostovao PRAVILA saobracaja, sacekao ZELENO pa ubacio u PRVU i krenuo. Po propisima i taman 5-6 sec koliko mu treba da shvati. NIsam lepo napisao, ne kocnica nozna vec ona u glavi. Polako. Izgleda da vas to bas nervira zar ne? Moze slobodno da krene da me zabode u facu. Oko 190 cm i 110 kg slobodno! I ja bih njega bez razmisljanja. Nemam problem sa tim Znas ono, i nad popom ima pop. Daleko od toga da to prizeljkujem ili da tako resavam stvari ali "on tebe kamenom ti njega hlebom" je prica za malu decu.
            Ako si nervozan i nekog bi da preskaces, smetaju ti vozaci koji ne voze kao ludaci i cuvaju svoju glavu i tudju, ti lepo idi javnim prevozom. NIKADA se neces iznervirati zbog saobracaja Ja uopste nemam problem sa voznjom po BG. Ako sam mogao u Solunu da vozim bez problema (a znamo da oni voze tek ludacki) onda necu ni u BG. Uvek ZNAM gde idem, ako NE ZNAM tu je iGO i problem resen. Vozim prilicno brzo i ostro i nikada ne "davim" vec smatram da je do 70 dosta za grad a mozda i previse. Ni ja ne volim "daveze" ali niko necu da preskocim, lupim, bijem ili sta ja znam. Napisao sam da sam krenuo na zuto, znaci znam da su nervozniji znam da se brze vozi i svesno sam hteo da pozurim i da nikome ne smetam ali ako i to nije dovoljno vec ti smetaju tablice?! e znas koliko me zabole, po propisima pa sve super. Ja samo ne znam zasto ti isti Beogradjani kada izadju van svog grada se snalaze k'o kucici u liftu, i zasto onda oni dave, ne znaju da se prestroje prave gluposti i sl? Da li tada neko treba da svira? I da, zasto mi ne sviraju kada imam isti stil voznje u sluzbenom automobilu? Doduse auto je na lizing i BG table su pa ne znam da li to pravi razliku?!?!
            I niko mi ne odgovori na pitanje: semafori kod SIV-a na NBG jel' crveno svetlo SLUZI necemu ili ne? Posto vidim da jedini kocim i stajem na crveno koji je vec uveliko upaljeno a ostali samo gas? Bezbednost?!? Cemu to sluzi..........
            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Stalno prolazim pored SIV-a i desava mi se da koce na zuto, ali i da prolaze na crveno. Po tebi ispade da svi prolaze na crveno, sto zaista nije situacija, ali uvek moze da se nadje ******.

Comment

• Paranoid
                CBC Senator XXL
                • 13.01.2009
                • 622
                • Beograd
                • Fiat 131 1300

Evo sad cu da ti kazem o cemu se radi.Kada ides iz pravca kruznog toka od opstine NBG ka zelenom vencu prvi semafor je kod yu-biznis centra i uglavnom te tu uhvati crveno.Kada krenes odatle brzinom od oko 70 km/h imas zeleni talas sve do Brankove tj posle mosta,a tu sve zavisi kolko ga ocepis preko mosta Tako stizes za 2 min do zelenog venca.Ovi sto voze 35 tuda verovatno to ni ne znaju nego stanu na 20 semafora do grada.E sad uvek se normalno tu nadju neki sto se vucaraju pa na semaforu kod zeptera dok krenu tu vec ocu kosu da pocupam i naravno na sl.semaforu vec trepce zeleno sad kako ko neki se tu zalete pa nastave i verovatno ih uvati crveno ali verujem da je zbog ovoga.
                Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• SchoneNK
                  CBC Senator XXL
                  • 17.04.2006
                  • 564
                  • Beograd
                  • Honda Accord CL7

Opet se gubi poenta diskusije. Preslo se u prepucavanje bg vozaci vs ostali. Kao i uvek problem je u krajnostima, oni koji kilave i oni koji idu prebrzo, a u bg ove grupe nisu malobrojne. Cak sam i ja nekada u onoj ili ovoj grupi zbog nekog mog trenutnog raspolozenja. Bas zato moram da prenesem iskustvo i jednog francuskog gradica na granici sa Zenevom. Vecina populacije radi u Zenevi i ujutro krece pravi mali pohod na Svajcarsku. U gradicu ima gomila kruznih tokova i svi, ama bas svi voze u stilu Ranjotija. Nema zabusavanja, svi ukljucujuci starije, sredovecne i mlade zene ulecu u kruzne tokove agresivno, ali fer. Kad se izadje na auto put svi uredno drze 130-140 i nema velikih odstupanja. Dakle upravo tu je poenta, svi voze slicno. Postuju se pesaci, prednost, ali se vozi agresivno i postuje se tudje vreme. U Zenevi su strasne guzeve i cepovi, ma Bg je mila majka za ono. Dva sata za 2 km U Italiji se takodje vozi brzo, ali nema drasticnih odstupanja, retko ce kraj vas proleteti neko 200+, ali ce zato vecina uredno da drzi 140 do 160 u brzoj traci.

U Minhenu je druga prica, uhvatite sebe da vozite 50-60, jer svi tako voze. Morate bas dugo da se pravite blesavi da bi naterali vozaca iza sebe na reakciju.

Elem, ova situacija u Takovskoj je zahtevala drastican prestup da bi do izrazaja dosla nemogucnost reakcije pri brzinama koje u bg preovladavaju. Neretko se spustam Takovskom 60 pa i 70, ali ova situacija je trazila jos specificnije okolnosti. Desava se da vas ljudi preticu desnom trakom pa verujem da je ovaj Stilo bio zaklonjen nekim "sporacem" koji je naveo vozaca Punta da krene u akciju. Medjutim, ovde sudionici nisu videli jedan drugo dok nije bilo prekasno. Po meni jedini zakljucak je da kalkulisete rizik kojem izlazete sebe i druge, jer je sekund dovoljan da izemenite svoj i tudje zivote.
                  www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by SchoneNK
                    Opet se gubi poenta diskusije. Preslo se u prepucavanje bg vozaci vs ostali. Kao i uvek problem je u krajnostima, oni koji kilave i oni koji idu prebrzo, a u bg ove grupe nisu malobrojne.
                    Potpuno se slazem sa ovim, jedina razlika je u isporuci bensedina, BG trziste je prioritet ali neki ipak nestigu da kupe svoju dozu. Neki opet veruju da pivo ima isti efekat. Provincija, negde ga ima, negde odbijaju da ga koriste.

Ma salim se

Nazalost, od 500.000 pakovanja lekova koji se prodaju u Srbiji u toku dana, veliki deo zavrsi u vozacima. Normalno je da postoji grupa lekova koji imaju istaknute negativne efekte po vozace i takvi su redovno oznacen sa crvenim trouglom. Klasifikacija saobracajnog prekrsaja za voznju pod ovakvim lekovima je poistovecena sa upravljanjem pod dejstvom alkohola ili narkotika.

Gde gresim u razmisljanju?

Svaka metropola, sto Beograd svakako jeste, ima drugi puls u odnosu na provinciju. Po tim pitanjima se BG nista nerazlikuje od bilo koje druge zapadne metropole. Jedina razlika je ovo gore napisano i cini da slike udesa koje se desavaju na podrucju BGa, mada i Srbije uopste, mogu da budu izlozene u kolaz i pariraju bilo kojoj cirkuskoj predstavi gde slonovi skacu kroz zapaljeni obruc. Il mozda nebese rec o slonovima

Podaci Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) pokazuju da je, u proseku, svaki zdravstveni osiguranik u Srbiji tokom prošle godine popio dva pakovanja sedativa. Tako se lekovi za neurološke i psihičke bolesti, po broju izdatih recepata, nalaze na drugom mestu. Za njih je propisano 9,5 miliona recepata, a osiguranici su u apotekama podigli 15,5 miliona kutija.
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Voznja po Beogradu

........
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• cvrle
                        CBC Senator XXL
                        • 11.06.2006
                        • 1008
                        • Beograd,Banovo brdo

Re: Voznja po Beogradu

Prica od juce, nema mnogo veze sa samom voznjom vec sa kulturom i to bas tih domacih stranaca koji voze po svetskim metropolama.

OMV pumpa na padini, guzva, stariji gospodin ispred mene isto ceka da sipa gorivo.Sklanjaju se u istom momentu oba vozila sa obe tocilice i on umesto da ode na prvu i pusti mene na drugu, i tako smanji guzvu, ne, on ostaje na toj drugoj izlazi i krece da sipa. Posto nisam mogao da precutim, izasao sam i fino kulturno popricao sa gospodinom o nekorektnosti i to na cistom srpskom koji govori onako gastarbajterski. Nakon sipanja covek vidno zbunjen ( valjda nemaju takve pumpe po Austriji) pomera auto na tu sledecu praznu i ostavlja i odlazi da plati, sad em nemoze niko da sipa na prvoj niti na drugoj dok on ne plati i oslobodi tocilicu.

Poenta price, ma koliko bio saobracaj gust, ma koliko bila guzva, pokusajte da vodite racuna i o drugim ucesnicima u saobracaju i da se prilagodite uslovima, bice sve mnogo lakse, ma gde bili.
                        Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Originally posted by 206
                          Na glupost odgovaras gluposcu i nista nisi bolji od njega.
                          Originally posted by 206
                          onda ja lepo zabodem njega sto branikom sto nogom, pa nek' se vrati u rodno selo i gnjavi i uci pameti nekog drugog, prosta stvar
                          Pricas coveku kako pravi glupost, isto to radis i ti. Sta te boli uvo jel ti drzi predavanje? Ako gazis punu na terazijama i pretices ga, covek ima pravo da ti kaze kako nisi u pravu. Ako je ogranicenje na terazijama 40km/h, ja cu da vozim toliko, a tebi ako se zuri, jbg, tvoj problem.
                          Mislim, kapiram ja jako dobro sta ti hoces reci i slazem se sa vecinom, ali kada se stavis u kozu tog drugog.Ne treba terati ljude da voze brze, ako mozes zaobidjes ga, ako ne, jbg, mozda je pocetnik, nesiguran vozac itd. Sa jedne strane, on sto vozi po ogranicenju na terazijama je u pravu. Sa druge strane ako pravi kolonu, nije u pravu. Tj. u pravu ste obojica i on koji vozi po zakonu i ti koji hoces malo da ubrzas saobracaj...

Originally posted by 206

Moram da se provucem kroz gradsku guzvu, kroz najgori spic zasto sto imam milion poslova na jednom kraju grada, a vozim klinca na drugi, i ako zakasnim tu kasnim gde god da krenem ostatak dana, vozim taman tako kao i ostatak saobracaja
                          Opet ti ponavljam, to je tvoj problem sto ti zuris, nije moj koji vozim npr ispred tebe po ogranicenju. Meni licno kad se zuri teram pun gas, ispreskacem sve, trudim se da ne zasmetam nikome i ako mi neko nesto dobaci za bahatu voznju odcutim, jer covek je u pravu.

Poslednjih 2 meseca vozim na PA table. Vi ne mozete da verujete kako se ljudi ponasaju prema meni kao vozacu. Kao da sam potpuni retard. Smetam im uvek i svuda, iako vozim kao i svi ostali, ali smetam im. To mi nikad nece biti jasno, ali ajde nek im bude.
                          Power of dreams !!!

Comment

• milan_g1
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2007
                            • 863
                            • Karaburma

Originally posted by Honda
                            Poslednjih 2 meseca vozim na PA table. Vi ne mozete da verujete kako se ljudi ponasaju prema meni kao vozacu. Kao da sam potpuni retard. Smetam im uvek i svuda, iako vozim kao i svi ostali, ali smetam im. To mi nikad nece biti jasno, ali ajde nek im bude.
                            E ovde si pogodio sustinu, svaka cast!

Ljudi ja zivim u Vrnjackoj Banji, malo mesto, nema bulevara, ima dosta jednosmernih ulica i ide se u krug oko centra. Znate li samo kakav haos prave kola sa BG tablicama, ajde sto se gube i ne znaju gde idu, to je normalno, ali sto se bahato i bezobrazno gube to je strasno, kada stane da pita prolaznika gde treba da ide stane tako da niko ne moze da ga zaobidje, jbg ipak je on iz BGa dosao u provinciju, baja!!! A stvarno retko ko legne na sirenu.
                            Frajer sa dzipom stao da kupi cigare, mogao je da se skloni u stranu kao i svi, ne on je stao na sred puta i ostavio otvorena vrata, verovatno da se vidi koza i da se cuje Ceca!!!
                            "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• sasa_vu
                              CBC Član
                              • 21.02.2010
                              • 13
                              • Beograd

Originally posted by Honda
                              Ista stvar se desavala i mom drugaru.
                              Dok nije vozio na Bg table trubeli su mu non stop.
                              Kad je poceo da vozi na BG table, niko nista.
                              A i dalje vozi isto kao i ranije.

Comment

• -Vedran-
                                CBC Senator XXL
                                • 03.10.2004
                                • 3255
                                • Beograd

Re: Voznja po Beogradu

Od sledece nedelje su BG table, pa cemo da vidimo ko kosi, a ko vodu nosi
                                Power of dreams !!!

Comment

Working...
                                X