prevod motora iz automobila koji je registrovan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko01
    CBC Član
    • 24.02.2009
    • 20
    • Kraljevo

prevod motora iz automobila koji je registrovan

Mislim da ova tema nema los uvek pa da postavim pitanje.Kupio bi motor od coveka koji je jos uvek u autu koji je registrovan.Sad me zanima kojim bi redom to trebao da odradim.Naravno u taj auto se ubacuje drugi motor.Sad ja mislim da bi prvo on trebalo da odjavi auto,napravimo ugovor o prodaji motora verovatno overimo u sudu i sa tim ja mogu da ga prevedem na moj auto.Ispravite me ako gresim.
  • chobo13
    CBC Senator XXL
    • 01.05.2009
    • 1274
    • pozega,srbija
    • AUDI,VW

Re: prevod motora iz automobila koji je ragistrovan

mislim da bi prvo trebao da taj od koga kupujes,da ubaci motor i uvede ga u saobracajnu,
    pogotovo ako ga carini,a ti posle toga u supu trazis poreklo za motor koji je izvadjen iz tog auta!

Comment

• mistermobil
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2008
      • 469
      • pecinci

A sta ako nece da ubacuje motor taj prodavac nego hoce da svoje vozilo otera na otpad,a motor proda posebno?Inaceravis kupoprodajni ugovor,overavas,vlasnik vozila u kojem je bio motor daje izjavu,nosas papire u SUP da evidentiraju itd.Hebo ih motor
      Ko leti,vrijedi
      Ko vrijedi,leti
      Ko ne leti,ne vrijedi..
      (Grunf,TNT..)

Comment

• espace2beograd
        CBC Veteran
        • 06.10.2010
        • 149
        • Pančevo
        • Golf 7 81kw

Nemora vlasnik odjaviti auto.
        Prvo trazi u supu uverenje o poreklu motora za koje podnosi zahtev. Negde se izdaje odma a negde salju na kucnu adresu(2-3 nedelje) i sa time se pravi ugovor na koji se ranije po starom nije placao porez

Comment

• BgBoy
          CBC Član
          • 14.09.2008
          • 26
          • Beograd

Re: prevod motora iz automobila koji je registrovan

U novoj saobraćajnoj nisam video broj motora, samo broj šasije. E sad, ne znam da li je zapisan na chip-u ...

Comment

• Misko M
            CBC Senator XXL
            • 17.03.2007
            • 652
            • BG Vozdovac

evo mojih par reci: po starom zakonu vlasnik je trebalo da izvadi poreklo tog motora u supu i da napravi kupoprodajni ugovor sa kupcem motora, sa ta 2 papira i tehnickim pregledom na kome je ustanovljeno da je novi motor u karoseriji odlazi u sup i upisuje novi motor u saobracajnu !
            E a sad po novom ce biti VESELJE , slicna je procedura ali prilikom vadjenja porekla u supu traze poreklo novog motora koji se upisuje u saobracajnu, tako da po njima prvo treba ubaciti novi motor u karoseriju a tek onda izvaditi poreklo starog sto nas dovodi do beskonacne petlje u kojoj se ne moze nista zavrsiti ! ! !
            1. sta raditi ako jednostavno necete ubacivati novi motor ko sto je vec pomenuto ?
            2. i kako zavrsiti proceduru kad vam niko ne moze dati svoj motor ako je na nase table pre nego li on ubaci drugi u svoju karoseriju za koji opet niko ne moze dobiti poreklo.....

Ispade da jedino moze strani motor da se ubaci u karoseriju a domaci nikako odnosno bez stranca na pocetku lanca niko ne moze dobiti domaci motor !? totalna ludnica...

Ovo su sve sveze informacije dobijene pre par dana sto iz supa sto po agencijama, ALI NE MORAJU biti tacne posto u svoj ovoj zbrci niko vise nije 100% siguran ni za sta !

Comment

• kolibarko
              CBC Član
              • 13.01.2009
              • 34
              • Salakovac
              • ford sierra , bmw e21 golf mk1

ja sam skoro registrovao auto u koji sam ubacio drugi motor , procedrura je bila sledeca, sa vlasnikom automobila i saobracajnom dozvolom u kojoj je bio motor ,koji je bio predmet kupoprodaje,otisli do agencije agencija sastavila kupoprodajni ugovor o prodaji motora overili taj ugovor , posle sam otisao na tehnicki sao na uvid taj ugovor oni uveli u onaj papir za registraciju taj broj , platio sve dazbine za registraciju , otisao u supi podigao saobracajnu i nove tablice, normalno u supu sam predao i kupoprodajni ugovor za motor

Comment

• Pandur1
                Banovan
                • 28.02.2011
                • 39
                • Pecinci BG

Da li je vozilo bilo odjavljeno ili je to uradjeno tom prilikom? Da se nasalim: sasija i donji postroj bez motora vise nisu motorno vozilo

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

pa kako bi nesto moglo da ima u nazivu motorno ako nema motor???????
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• kresa capri
                    CBC Veteran
                    • 27.01.2008
                    • 110
                    • kladovo

covek od koga kupujes mora da odjavi vozilo i da ti iskopira saobracajnu kopiju overavate u opstini pa vrsite prenos motora orginal saobracajna ostaje njemu za skoljku ali vozilo mora da odjavi jel ti neces moci da registrujes tvoje. licno iskustvo.

Comment

• 504zauvek
                      CBC Član
                      • 01.04.2009
                      • 33
                      • serbia

Upravo kako Kresa Capri kaze. Uprotivnom bi egzistirala dva vozila sa istim motorom, sto zakonodavac ne dozvoljava.

Comment

• chobo13
                        CBC Senator XXL
                        • 01.05.2009
                        • 1274
                        • pozega,srbija
                        • AUDI,VW

ja sam prodao skoljku od auta koji je jos uvek registrovan.motor sam prodao drugom coveku.ovaj je ubacio motor i vozi ga u svom autu al ga nije prevodio,al sam mu overio u opstini fotok saobr dozvole od auta iz kog je motor.taj covek nece prevoditi motor sve dok ovaj drugi sto jer kupio skoljku ne ocarini motor,jer ako se motor prevede pre carinjenja drugog,onda ovom nista vise ne znaci saobracajna i papiri!

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Ništa mi nije jasno: ni ko je prvi, ni ko drugi, koji je registrovan, koji treba da se carini...??????

Comment

• chobo13
                            CBC Senator XXL
                            • 01.05.2009
                            • 1274
                            • pozega,srbija
                            • AUDI,VW

procitaj opusteno i polako uz kaficu,mozda i skontas sta sam napisao,a ako nisi ni tad skontao,opet je ne bitno!mozda neko i skonta.
                            izneo sam moje iskustvo sa prodajom motora i skoljke koji su prodati na dve strane i proceduru kako da se zaokruzi papirologija da bi na kraju svi bili zadovoljni!

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Originally posted by chobo13
                              ja sam prodao skoljku od auta koji je jos uvek registrovan.motor sam prodao drugom coveku.ovaj je ubacio motor i vozi ga u svom autu al ga nije prevodio,al sam mu overio u opstini fotok saobr dozvole od auta iz kog je motor.taj covek nece prevoditi motor sve dok ovaj drugi sto jer kupio skoljku ne ocarini motor,jer ako se motor prevede pre carinjenja drugog,onda ovom nista vise ne znaci saobracajna i papiri!
                              Shvatio sam od prve, ali je ovo primer, kako ne treba raditi. Totalna muljaža. Morao si odjaviti vozilo i prodati sa urednim papirima: onom za školjku orginal saobraćajne, drugom za motor kopiju, ali sa potvrdom o odjavi. I morao je da registruje promenu na vozilu. Ovako, počinio je teži prekršaj ZOBS, jer je izvršio promene na vozilu i vozi bez provere tehničke ispravnosti. Da se nešto desi, više ne važi ni polisa obaveznog osiguranja, jer je to bitan element ugovora o osiguranju.

A što se tiče saobraćajne, ni sada mu ne znači ništa, jer je vozilo neispravno (nekompletno). Značilo bi mu samo u slučaju da se isti motor vrati gde je i bio, pa da mu prodaš kompletno vozilo.

Da li si papirološki sredio te dve kupoprodaje: mislim na ugovore i njihovu overu?

Comment

Working...
                              X