Koji je rok za vracanje tablica posle isteka registracije i kolika je kazna ako se tablice ne vrate posle predvidjenog roka?
Vracanje tablica
Collapse
X
-
Re: Vracanje tablica
Члан 11.
Захтев за продужење важења регистрације возила подноси власник регистрованог возила у року од 30 дана пре истека важења саобраћајне дозволе.
Ако се захтев за продужење важења регистрације возила не поднесе ни у року од 30 дана од дана истека рока важења саобраћајне дозволе, возило се брише из евиденције о регистрованим возилима, а регистарске таблице се одузимају.
-
-
vozilo mora da se odjavi najkasnije mesec dana od isteka registracije, tablice se vracaju i dobija pecat u saobracajnoj da je odjavljen. Nakon isteka zakonskog roka, placa se propisana kazna(ne znam cifru, mislim da je neko spominjao 5000) ali zbog neazurnosti sluzbenika mupa, retko se to primenjuje.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Stupanjem na snagu novog ZOBS, odredbe se odnose i na stare reg. tablice, pa su kazne kao što sam naveo.
Члан 268.
За регистровано возило издаје се саобраћајна дозвола, регистарске таблице и регистрациона налепница. У саобраћају на путу могу да учествују само моторна и прикључна возила за које је издата саобраћајна дозвола, регистарске таблице и регистрациона налепница. Моторно и прикључно возило не сме да учествује у саобраћају на путу након истека рока важења регистрационе налепнице.
Saobraćajna dozvola važi do poništenja, reg. tablice do odjave ili oduzimanja, a registraciona nalepnica za period po pravilu od godinu dana na koji se vozilo redovno registruje. Nalepnica je dokaz, da je vozilo registrovano i predstavlja adekvatnu zamenu za produženje važnosti stare saobraćajne dozvole, koje po prelaznim odredbama važe još ove godine, do njihove zamene.
Analogno tome, važi i Zakonom propisana kazna:
Члан 289.
Полицијски службеник ће искључити из саобраћаја возило:
9) које није уписано у јединствени регистар возила или му је истекао рок важења регистрационе налепнице, односно потврде о коришћењу таблица за привремено означавање,
10) које је уместо регистарским таблицама означено непрописним таблицама,
Члан 332.
Новчаном казном у износу од 6.000 до 20.000 динара казниће се за прекршај лице које поступи супротно одредбама из следећих чланова овог закона:
100) члана 268. став 1, уколико је истекао рок важења регистрационе налепнице,
Comment
-
-
Gde tu piše da li moram da vratim tablice i odjavim vozilo, meni je juče istekla registracija, kako stvari stoje taj auto više neće biti registrovan, ako ga negde skloniš, rastaviš u delove i sl. nikad ti niko neće tražiti da vratiš tablice, ako te uhvate na putu i nije prošlo mesec dana samo kazna za vožnju neregistrovanog vozila, ako je prošlo mesec dana ide ta kazna + prijava zato što nisi odjavio vozilo u zakonskom roku (sva tri slučaja su iz iskustva, mog ili meni bliskih ljudi).Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Evo gde piše:
Члан 274.
Власник, односно корисник регистрованог возила, ако у року од 30 дана од дана истека важења регистрационе налепнице не поднесе захтев за издавање нове регистрационе налепнице, дужан je да врати регистарске таблице органу који је исте издао.
Власник, односно корисник возила дужан je да у року од 15 дана одјави возило ако je уништено или отписано или да пријави промену било ког податка који се уписује у саобраћајну дозволу.
U pravu ste, da to u praksi fukcioniše kao što ste naveli u primerima. Pitanje je samo do kada i da li je to pravilo. Kakve sam qrate sreće, na meni bi se slomila ...
Comment
-
-
ima i na forumu par primera da su ljudi placali te kazne...You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Pitam iz razloga sto mi je registracija istekla 1.aprila,sto znaci da mi isteko i rok za vracanje tablica,pa me interesuje koliko ce me oderu. Inace auto vozim na ovlascenju.Ako bude bilo 5 000 onda i nije tako strasno,vise me brine da ne bude ona druga cifra od 20 000 i najvise me brine posto nisam upoznat sa novim zakonom,dali cu zbog toga dobiti nekii negativni bod ili mozda neku zabranu?
Comment
-
-
Neces dobiti bodove za to i ne verujem da ces uopste imati kaznu jer ionako moras da menjas tablice,to jest isti slucaj kao i sada kad je proslo vise od mesec dana od isteka registracije.Samo ne znam kako ces promeniti tablice bez vlasnika sa ovlascenjem,ako ne prevodis auto jer vidis da nesto mudruju,ni sami ne znaju sta i kako moze i ne mozeKo leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
-
Dok ne vrati stare tablice, ne može dobiti nove. Osim toga, po Pravilniku MUP nakon isteka roka od 30 dana, nadležan je da briše vozilo iz evidencije i oduzima tablice. Nova registracija ne može da se izvrši ako je počinjen neki prekršaj i izmirene sve obaveze prema državi, u što spadaju i kazne. Stari vlasnik, bio je dužan, da u roku od 15 dana, izvrši promenu u saobraćajnoj dozvoli u slučaju prodaje vozila. O tome više u temi o prenosu vlasništva, a 2 kaznena boda po novom ZOBS sleduju starog vlasnika.
Što se tiče MUP, dobro je za ovakve dok mudruje, a bit će loše kad počne da primenjuje propise.
I da napomenem, izmenama i dopunama Zakona o prekršajima, kazne su znatno povećane! I data je mogućnost sudiji, da pored smanjenja može po svom nahođenju i da poveća preko maksimalno predviđene novčane kazne. Pa se onda žali!
Comment
-
-
Pa logicno da dok ne vrati stare nece dobiti nove tablice.Srdjane,otidji ti lepo u neku bolju i jacu agenciju tamo kod vas,i resite zajedno problem.Franjo to malo nakiti na osnovu profesionalne deformacije,ali nece biti bas tako strasnoSvi oni iz agencija imaju neku vezu i vezicu u lokalnom SUP-u,pa ako nista drugo uputice te gde da se obratis
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
Comment