Vracanje tablica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zooro
    CBC Početnik
    • 25.06.2007
    • 6
    • BG

Re: Vracanje tablica

dobio sam novcanu i kaznenu zabranu upravljanjem vozila od 3 meseca (naravno za glupost) registracija mi istice naredne nedelje (tablice su po starom) da li mogu da ne produzavam registraciju vozilo sada nego da sacekam tih 3 meseca jer necu moci da ucestvujem u saobracaju pa tek kad mi istekne kazna da onda normalno produzim registraciju.Ili moram da iduce nedelje +30 dana da odjavim vozilo i da vratim tablice,ako ne da li mi sledi neka kazna ili neki dodatni trosak van standardne cene kod ponovnog produzenja regisracije zato sto sam imao 2 meseca prekid

Comment

• kiki243
      CBC Senator
      • 06.04.2011
      • 201
      • العربية

Pa posto imas stare tablice i svakako ces placati nove prilikom produzetka registracije -taj trosak cemo svrstati u redovan.
      Zato je najbezbriznije da odjavis,spavas mirno i kad dodje vreme odes po nove.Razlika u ceni je samo odjava a ona je smesna cena

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by kiki243
        E franjo,reci mi molim te,vidim da pratis te zakone-kada je istekla registracija vec 2 godine i auto stoji a tablice nisu vracene,jel tu neni trebalo da je neka frka?Hvala
        to pitaj komunalnu, oni su nadlezni za uklanjanje "napustenih", tj. vozila kojima je istekla reg, a parkirana su na javnim povrsinama.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

U nedavnoj emisiji SAT, poznati potparol MUP, govoreći o situaciji u nekoliko gradova kao Nišu, gde se čeka na nove tablice i do mesec dana, rekao je, da se ne vraćaju stare tablice dok ne stignu nove.

Razmišljajući o tom problemu, došao sam do zaključka, da nas svo vreme neko grdno trti. Odeš na tehnički pregled 30 dana pre isteka roka za produženje registracije, jer za 30 dana imaš planiran put u inostranstvo, pa da na vreme obezbediš saobraćajnu dozvolu i potrebne papire. Isti, ili naredni dan dobiješ nalepnicu i nove tablice, a na novu saobraćajnu dozvolu ćeš pričekati, u najboljem slučaju petnaestak dana. Naravno, staru saobraćajnu i tablice si vratio, a dobio si potvrdu, da je vozilo registrovano.

Međutim, ne leži vraže, iskrsne potreba, da u tom periodu treba da putuješ u inostranstvo, ali ne možeš. Mađar ne priznaje potvrdu! Znači, vozilo ti je još uvek registrovano na stare tablice, imaš polisu osiguranja i zeleni karton na stare reg. oznake, ali to ne važi.

Rešenje problema je veoma jednostavno: Zadržati saobraćajnu dozvolu i stare tablice do isteka roka za produženje registracije, ili dok se ne dobije sve novo. Tablice, nalepnica i saobraćajna dozvola.

Comment

• kiki243
            CBC Senator
            • 06.04.2011
            • 201
            • العربية

nemoguce-NECE TI DATI nalepnicu i potvrdu i tablice dok nevratis stare.Sa vracanjem starih i ponistajem STARE saobracajne si tek usao u proceduru NOVE registracije.

Comment

• zvrle
              CBC Senator XXL
              • 01.11.2005
              • 961
              • Beograd, Batajnica
              • Golf 4

Odg: Vracanje tablica

Imam jedan specifičan problem pa ako može pomoć

Kolega je pre mesec dana imao udes (van Beograda), super je prošao ali je auto za totalnu štetu.
              Nakon uviđaja auto se odvozi na vanredni tehnički pregled, nakon tehničkog auto se tovari na šlep i vozi za Beograd ali saobraćajci zadržavaju jednu tablicu.
              Pretpostavili smo da je to regularna procedura u takvim slučajevima.
              Pošto je auto totalka treba da ga odjavimo ali ne možemo odjaviti bez obe tablice.
              Odlazim po drugu tablicu i šalju me kod šefa, čovek hoće da pomogne ali ne zna kako.
              Da bih dobio drugu tablicu moram da donesem tehnički gde piše da je vozilo ispravno ili odjavu vozila, tehnički ne mogu da dobijem jer je auto totalka a odjavu ne mogu bez druge tablice
              Njegov predlog je da napišem izjavu šta se desilo i da sup u Beogradu službeno zatraži od njih drugu tablicu radi odjave.
              Ovi u Beogradu neće da čuju za tu kombinaciju

Da li neko zna kako da odjavim totalno havarisano vozilo sa jednom tablicom?
              Jedan policajac mi je u prolazu rekao da napišem izjavu da je tablica ukradena, direktoru se ta opcija ne sviđa ali ako ništa ne uspe moraćemo tako.
              “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Odg: Vracanje tablica

Originally posted by zvrle View Post
                ... saobraćajci zadržavaju jednu tablicu.
                Odlazim po drugu tablicu i šalju me kod šefa, čovek hoće da pomogne ali ne zna kako.
                Traži potvrdu o oduzimanju tablice, ako ta činjenica, nije ušla u zapisnik o izvršenom uviđaju. Sigurno je s razlogom ODUZETA, makar i privremeno!

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

bas tako, taj koji je privremeno oduzeo tablicu duzan je da izda i potrvdu o oduzimanju. to vazi i za bilo sta drugo
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                  X