Crveni talas(i)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cvagen
    Banovan
    • 17.04.2010
    • 122
    • Beograd

Crveni talas(i)

Moje iskustvo od pre sat-dva

Okacite neka vasa.

Uputstvo:

1. Otvoris sajt http://www.planplus.rs i izaberes lokaciju
    2. Pritisnes

3. Otvoris

4. Ctrl+V (ili Edit -> Paste)

5. F12 (ili File -> Save As...) za cuvanje. Cuvaj u JPEG formatu.

6. Dodavanje slika
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Crveni talas(i)

smem li da pitam, cemu ovo sluzi?
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Moje redovno iskustvo i pitanje, kako da se ovaj talas promeni u "zeleni"?

Comment

• Cvagen
        Banovan
        • 17.04.2010
        • 122
        • Beograd

Javice se valjda bar 10-15 ljudi, pa cemo sastaviti e-mail nekome normalnom iz MUP-a. Jer, ako i dalje budemo trpeli i cutali kao mule, prepricavace unuci praunucima sve iste situacije(a to bi trebalo da je sramota).

Na kraju krajeva, neka se samo jedan talas ili jedno "besmisleno" crveno promeni, pa je opet bolje nego bas nista. A ni forum nije bas nepoznat, pa je vrlo moguce da neko sa ovlascenjem i mozgom vec danas otkrije temu.

p.s. Ili ako neko ima tetku ili strinu pa tamo da pogura malo i nesto normalno, za promenu ... Na primer, sto ne trepcu sva zelena svetla na semaforima, nego se gomila odmah prebacuje na zuto(i sto se brzine treptanja razlikuju od raskrsnice do raskrsnice) ? -Pa nisu to karbonske karike za Vankel motor, nego plasticno djubre sa on/off prekidacem i tajmerom...

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Malo je off, ali ova tema me prosto navela da napisem kakva je situacija u Subotici povodom ovoga... Pre svega sto se tice treptuceg zelenog, to kod nas nepostoji jer su to opravdali "cinjenicom" da kad kod nas ljudi vide da trepti zeleno onda nabiju gas umesto da uspore i zaustave se Naravno, bilo kakav prolazak na zutom se tretira kao crveno i cak ne mozete u sudskom postupku da ubedite da se upise zuto umesto crvenog svetla (bez obzira sto propisuju jednake kazne), a iskreno i nevidim poentu treptuceg zelenog, zasto zuto nije lepo 2-3s pre nego sto se upali crveno, i lepo moze da se prodje... Ovako ne vidim poentu zutog posto mi nista ne znaci jer je ko i da se odmah upalilo crveno... A sto se tice zelenog talasa, to u Subotici poslednje 2.5 godine uopste ne postoji... Kad sam poceo da vozim pre 3.5 godine mogao sam iz svakog kraja grada doci na drugi kraj skoro bez zaustavljanja (naravno, kad nije u udarnim terminima sa guzvom), a sada na pojedinim mestima izmedju semafora ili da vozite 30 ili 90 da uhvatite zeleni talas... Ili sto sam prosao jednom za vikend kada nije bilo guzve, vozim 80 i tako hvatam zeleni talas
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

trepcuce zeleno ne znaci zabodi gas vec oduzmi gas i stani na semaforu, taman imas dovoljno vremena da se normalno zaustavis, zabadanjem gasa prolazis kroz zuto. E sad moze da bude malo zuto ili puno zuto...
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• YUgisa
              CBC Senator XXL
              • 05.06.2008
              • 793
              • Subotica
              • Yugo 1.1 EFI

Pa znam da to znaci treptuce zeleno, ali u Subotici nadlezni za to izbegavaju ugradnju opravdavajuci sebe nekom svojom cinjenicom da ce svi da nabiju gas i prolete kroz raskrsnicu kad vide da trepti zeleno Pa se ja onda najvise vodim time gledam za pesake kako je, pa kad se njima upali crveno onda znam da ce i za vozila da se upali crveno kroz par trenutaka, ali ni to nije bas na svim semaforima tako a negde se i nevide pesacki...
              Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Cvagen
                Banovan
                • 17.04.2010
                • 122
                • Beograd

Ovde nikada nisam prosao na oba zelena, jer voznjom po propisu to nije moguce postici(ni sa +20km/h cim se prvo zeleno upali), ljudskog pesaka nisam video za ukupno 200-250 stajanja u proteklih godinu dana, samo neke pse i macke.

Ovi me ubise u pojam. Da se poslednji otvori 3 sekunde ranije, a drugi da se uskladi sa zelenim svetlom iz Maksima Gorkog(i uslovom), da ne mora 80+km/h da se vozi ne bi li se stiglo prvo zeleno(a potom nabadala kocnica, iako na drugom u 99% slucajeva nema vise od 2 auta) i bice idealno. Nece biti guzvi vec od parka gore, a i ako bas bude, tri puta brze ce se rasciscavati nego danas.
                Takodje, broj vidjenih pesaka na dve noge na drugom i trecem = 0.

Mislim da ce za posledicu onda i ova moci da se malo "otpusi", sto ce bar za trunku olaksati haos koji je tamo prisutan 24/7.

Ovde bi mogli dugme da stave, pa kada neko prelazi, da samo onda bude crveno za vozace. Svaki put je bila kolona od najmanje 10 vozila. Nijednom nisam cekao sam. Jos se na Bulevaru blokira traka za desno jer ovaj drzi zeleno za neke duhove...

p.s. Zuto koje se tretira kao crveno i ne sluzi nicemu. A ako jos ne trepti ni zeleno, onda ni ono ne treba.

Dovoljno je, dakle, samo crveno, pa da se ukljuci ili iskljuci po potrebi, posto u prve dve varijante nema vremenskog "prelaza" dovoljnog za bezbedno zaustavljanje ni sa upola manjom brzinom od propisane...

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

u Subotici nadlezni za to izbegavaju ugradnju opravdavajuci sebe nekom svojom cinjenicom da ce svi da nabiju gas i prolete kroz raskrsnicu kad vide da trepti zeleno
                  Da li si naveo zvaničan stav nadležnih u Subotici?

Što se tiče talasa,crveni ne postoji. Postoji zeleni talas i u zakonu i u struci. Inače,tehnika kojom raspolažemo nije kadra da sprovede u delo akcijski plan zelenog talasa,čak kad bi ga neko i napravio.

I moje zapažanje: taj vaš crveni talas po BGD-u poništava uspešno jedino znak sa 4 0000 ali ispreplitane.

Comment

• Grumpy
                    CBC Veteran
                    • 30.10.2009
                    • 151
                    • Cartolle, Cattaro bay
                    • Meriva B, BMW 520d

Uh, taj crveni talas je stvarno nesto posebno.

Voleo bih da znam ko je taj strucnjak koji odredjuje vreme trajanja otvorenosti semafora, i kada da se upali sledeci? Koristi li logiku?
                    A sto se tice trepcuceg zelenog, ili ne, mene je jednom neki tip sa krsevitim PUG-om 205 zavalio otpozadi u Fiestu. Mislio baja da cu proci. Srecom sam cuo kako skripe gume pa sam pustio kocnicu, i hteo da krenem, pa me samo izbacio na pesacki. Od tada obavezno bacim pogled u retrovizor kad kocim jace pred semaforom.

A sto se tice crvenog i zelenog talasa, setio sam se price jednog prijatelja, da ako ides 60 na Zrenjaninskom putu od mosta ka Borci, ubadas zeleni talas bez greske.
                    Mi smo to probali jedno vece (rano ujutru oko 3), i uboli smo tri jaaako zuta, a sva ostala su bila full crvena. Bez kocenja.
                    Mada, ima tome 10-12 godina, nisam siguran da bih to sada probao.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

zamolio bih vas da koristite sledeci link za dodavanje slika

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Originally posted by Stratos
                        Postoji zeleni talas i u zakonu i u struci. Inače,tehnika kojom raspolažemo nije kadra da sprovede u delo akcijski plan zelenog talasa,čak kad bi ga neko i napravio.
                        Grešiš Maestro! `60-tih je sasvim lepo funkcionisalo glavnim saobraćajnicama Beograda, pa sam Primom-IV (150ccm) na proputovanju iz Užica za Rumu prolazio kao munja. Samo si morao da paziš na onog ispred tebe, na par metara, da ne zakoči naglo! Na onog iza, nisi imao vremena da misliš, kamo li da gledaš. A kakva je onda tehnika bila?! Neuporediva sa sadašnjom. Problem je u ljudima, koji to održavaju i programiraju.
                        Gledao si na TV onaj Centar za regulaciju saobraćaja u Beogradu? Upravo u automatskom režimu egzistira zeleni talas, a ljudi po potrebi to remete i često izazivaju haos. Isto kao živi saobraćajci na raskrsnicama, pored uključenih semafora.

Comment

• Cvagen
                          Banovan
                          • 17.04.2010
                          • 122
                          • Beograd

Je l' moze ovako ? Posto dodaj.rs ucitava 5 puta brze od svih drugih i neuporedivo lakse se kaci vise slika odjednom. I najbitnije, ne brisu ih posle nekoliko dana.

Jedan dan prodjem normalno sa 50-55km/h kroz sva cetiri, vec sutradan stajem na svakom. Prolaze ljudi sa 80-90km/h.

Drugi treba da se uskladi da ne mora da se ide ni 90km/h ni 25km/h da bi se uhvatilo zeleno. Kratko drzi, ali pesaci prolaze dvaput mesecno i jednostavnije je ako jedan par pesaka saceka 15-20 sekundi nego desetorica vozaca.

Comment

• Cvagen
                            Banovan
                            • 17.04.2010
                            • 122
                            • Beograd

Zaboravio sam "cuveni"...

Semafori pod brojevima 2(oba smera) bi trebalo da ukljucuju zeleno bar 10 sekundi ranije, jer se do njih vozi brzinom 15-20km/h i opet se ceka. Ili da ovi pod 1 drze crveno jos po 10 sekundi duze, mada je i ovako predugo, sigurno se ceka minut i po na zeleno.

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

Originally posted by Stratos
                              u Subotici nadlezni za to izbegavaju ugradnju opravdavajuci sebe nekom svojom cinjenicom da ce svi da nabiju gas i prolete kroz raskrsnicu kad vide da trepti zeleno
                              Da li si naveo zvaničan stav nadležnih u Subotici?
                              Pa bila je aktuelna ta tema pre oko godinu dve pa sam i gledao na televiziju neku emisiju gde su bili svi ti nadlezni za saobracaj ( neki drmr saobracajc i ne znam vec dalje te struke i ogranizacije) gde su dosli do zakljucka da bi uvodjenje treptuceg svetla bilo kontraproduktivno po bezbednost iz razloga koji sam vec naveo Na svu srecu nas caste kruznim tokovima na mnogim raskrsnicama sto je bas fino i po mom ukusu

Comment

Working...
                              X