Zeleni karton i oznaka SRB?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BMWM5
    CBC Član
    • 23.09.2009
    • 81
    • Beograd
    • Trenutno prazna

Zeleni karton i oznaka SRB?

Da li je potrban zeleni karton od odve godine, cuo sam da nece trebati, jel to vazi za sve zemlje ili samo za neke???

kod medjunarodne oznake SRB da li mora da bude nalapnica ili mmoze i da bude ona metalna siva slova sto ima da se kupe i nalepe, posto ima koji kazu da su isli van zemlje pa su im pravili problem preko granice panduri??
    BMW GPower
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Ono sto ja znam, da ako uopste treba oznaka zemlje, onda ona treba da bude odredjenih dimenzija na onoj elipsi, ima na internetu da se nadju koje su dimenzije, velicina slova itd. Ta metalna slova ne vrede nicemu sem sto poruzne auto.
    E sad ima raznih informacija, tipa da vozilima iz EU koja imaju oznaku zemlje na tablicama (kao mi sad) ne treba oznaka u vidu nalepnice. Da li to vazi i za nas, ne znam. U svakom slucaju nalepnica od 20 dinara na benzinskoj pumpi ce te osloboditi bilo kakve nedoumice i eventualnih troskova.

Comment

• aivan
      CBC Senator
      • 28.02.2006
      • 247
      • Bograd, Mirijevo

Zeleni karton nece trebati od Nove Godine 2012., i to samo za zemlje evropske unije (i tako to), dakle za Makedoniju ce i dalje trebati naprimer ... bar je takva trenutna infromacija, ko zna da li ce stvarno tako biti od zimus.
      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• rajmax63
        CBC Prijatelj
        • 02.04.2005
        • 1415
        • Bačka Palanka
        • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Od danas je zeleni karton 3000.00 din
        blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
        Audi ima crveno T

Comment

• stevak
          CBC Senator XXL
          • 31.05.2009
          • 1215
          • Zemun
          • Saab 9000 cs 2.0T

Jel' ga to štampaju na novčanici od 2.000 dinara?
          ex SAABotražitelj

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Štampa ga nbs i ima status hartije od vrednosti i skoro je isto kao novac, ako uzmeš novčanicu od 2000 i iscepaš je izgubio si 2000 dinara, a ako u zelenom kartonu pogreši neko slovo ili ga nekako zezne (onaj ko ti izdaje) pa mora da uzme drugi komad, isto je kao da je iscepao pare i bacio u kantu.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

pa nista onda , ove godine preko Bugarske za Grcku . Makedonija pa-pa.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

na stranu karakteristike papira i stampe, koje je objasnjenje poskupljenja?
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

alavost jer isto vazi samo za MK i valjda BIH
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Plinadzija
                      CBC Senator XXL
                      • 29.07.2008
                      • 1514
                      • Paracin

Koliko ja znam zeleni karton i cena istog je samo stvar osiguravajuce firme. To je obavezno osiguranje autoodgovornosti za inostranstvo tj potvrda da ce tvoje osiguranje da isplati stetu ako ti napravis njesra u inozemstvu. Kolju se sa cenanma putnog osiguranja pa ce i sa ovim pretpostavljam. Mada, ovo je obavezno za ponegde... Evo sad mi dodje komsija koji radi u dunavu kaze kod njih je 2k dindzi a kod drugih 3...
                      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

TO je tačno ali su svi smrdibube a ovi iz Dunava još i veće jer udaraju konkurenciju i čežnju ostalima. Zeleni karton može izdati samo onaj kod koga si osigurao auto pa ako nisi kod Dunava onda je pušing al ite navodi da sledeći put odeš kod njih gde će te naravno odrati po drugom pitanju a sledeće godine će jeftinije biti kod drugih.

To je prevod polise na strani jezik, da ga prevodi zvaničan tumač ne bi koštalo 3000 dianra.

A što se tiče Makedonije, baš sam imao namere da odem do ohrida onako švrć malo da upoznam neke ljude sa kantera ali neće me videti nikad u životu dok traže samo za njih zeleni karton, kao i bosanci. Što se bosne tiče ja ne moram ali ima mnogo njih što moraju tako da je to stvarno mizerno.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

U hr je besplatan.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Pa logično je, platio si im već osiguranje, šta bi sad, preko leba pogače...

Gledao sam danas za Solun, 50 km više ako se ide preko Bugarske... 3000 za zeleni karton plus boca od dva kila (nisam ja vatrogasna brigada), nek duvu....
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

bagra je sve proracunala, imas kroz Bugarsku ukupno 50 tamo i 50 vamo ,100km. to ti je jos 1000 din za gorivo i vinjeta za Bugarsku kosta 13 evra za 1 mesec. znaci ukupno oko 22 evra.
                              kroz Makedoniju ti uzmu 3 evra tamo i 3 nazad za putarinu. to je 6 evra i zeleni karton 3000. znaci oko 33 evra sve.
                              ako ides preko Bugarske ustedeces ukupno i za odlazak i za povratak 10 evra
                              mislim,zaista su bagra ne vidjena, i opet o tome niko nista ne pise niti reaguje.ako to mora kod nas da kosta ( a verovatno ne mora) zasto nema neki zeleni karton za mesec dana pa da kosta 300 dinara?
                              ali nece bagra ,oni samo racunaju u crvenim novcanicama i vole okrugle cifre.
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                              X